ارائه خدمات بهداشت حرفهای به بیش از ۱۷ هزار کارگاه در لرستان

صدا و سیما/ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بیش از ۱۷ هزار کارگاه سال گذشته تحت پوشش خدمات بهداشت حرفهای قرار گرفتهاند.
مریم کوشکی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۷ هزار کارگاه تحت پوشش خدمات بهداشت حرفهای قرار گرفتند، گفت: همچنین بیش از ۶۲ هزار نفر شاغل از خدمات سنجش عوامل زیان آور محیط کار و ۲۶ هزار نفر از خدمات معاینات سلامت شغلی بهرهمند شدند.
وی با تبریک فرا رسیدن روز جهانی بهداشت حرفهای به فعالان و تلاشگران این عرصه، اظهار کرد: روز جهانی بهداشت حرفهای امسال با شعار نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن در سلامت کار، بار دیگر توجه مردم دنیا را به اهمیت ارتقا سلامت نیروی انسانی به عنوان سرمایه اصلی توسعه پایدار جلب کرده است.
کوشکی با بیان اینکه امروزه شاهد آن هستیم که فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی، اینترنت و اشیا رباتیک نقش به سزایی در بهبود ایمنی محیطهای کاری، پیشگیری از حوادث شغلی و ارتقاء سلامت روان کارکنان ایفا میکنند، افزود: در کشور ما سالانه ۱۴ هزار حادثه شغلی در سال ثبت میشود که بخشی از آن به علت رعایت نکردن اصول ایمنی و بهداشت حرفهای است.
وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات داخلی بیش از ۳۰ درصد کارگران ایرانی در معرض استرس یا فرسودگی شغلی قرار دارند درحالی که مطابق برآورد سازمان جهانی بهداشت، استرس شغلی یکی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، افسردگی و اضطراب است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه ۹۱۰ کارگاه خدمات سنجش عوامل فیزیکی، شیمیایی و ارگونومیک محیط کار را دریافت کردهاند، یادآور شد: ۶ مرکز طب کار فعال در بخش دولتی و خصوصی، وظیفه انجام معاینات بدو استخدام، دورهای و ویژه مشاغل سخت و زیان آور را بر عهده داشتند.
کوشکی به اهمیت لزوم انجام معاینات دورهای طب کار برای شناسایی زودهنگام بیماریهای شغلی، ارتقا سلامت کارکنان و پیشگیری از بروز ناتوانیهای مزمن تأکید کرد و یادآور شد: بررسی مشاغل سخت و زیان آور و اجرای دقیق برنامههای بهداشت حرفهای گامی موثر در ارتقا سلامت نیروی کار و افزایش بهره وری سازمانها خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی بهداشت حرفهای، «تحول در ایمنی و بهداشت حرفهای: نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی و دیجیتالی شدن سلامت کار، انتخاب شده است» اظهار کرد: هوش مصنوعی میتواند با پیش بینی حوادث، تحلیل دادههای سلامت، نظارت بر شرایط محیطی و آموزش کارگران از طریق فناوریهای نوین نقشی بی بدیل در بهبود سلامت محیطهای کاری و پیشگیری از آسیبهای شغلی ایفا کند.