قم ، قطب تولید پوشاک کشور میشود

ایرنا/ قم - ایرنا - مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم، گفت: بستر سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی استان برای تکمیل زنجیره ارزش پوشاک فراهم است و قم آماده تبدیل شدن به قطب تولید پوشاک کشور میباشد.
وحید آشتیانی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، پوشاک را یکی از مهمترین عناصر هویتبخش فرهنگی دانست و تاکید کرد: در راستای برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در توسعه خوشههای کسب و کار، راهنمای جامع خوشه پوشاک قم برای نخستین بار گردآوری و منتشر شد.
وی ادامه داد: پیادهسازی مدل توسعه خوشه حاصل یک کار جمعی است که باید همه نهادهای پشتیبان، ظرفیتهای خود را برای شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها بکار بگیرند و برای فائق آمدن بر مسائل و مشکلات خوشه همکاری اثربخش داشته باشند.
وی تصریح کرد: صنعت پوشاک، نقش مهمی در بیان سبک زندگی و ارزشهای اجتماعی جامعه دارد و به سبب اینکه صنعتی پاک، دوستدار محیط زیست و اشتغال زا میباشد میتواند متناسب با زیست بوم استان به یکی از محورهای اقتصادی مهم و پربازده در مرکز کشور تبدیل شود.
آشتیانی گفت: علیرغم زائر پذیری قم و نزدیکی به بازارهای مصرف، ظرفیت پوشاک قم آنچنان که شایسته است معرفی نشده و نیاز به تولید محتوا و انتشار این توانمندی دارد و کتاب جامع خوشه پوشاک سعی در معرفی تولیدکنندگان استان در رسته های مختلف دارد.
شایان ذکر است خوشه پوشاک استان قم با ۴۵ رسته و با حدود چهار هزار واحد تولیدی، صنفی و خدماتی و بیش از ۱۰ هزار نفر اشتغال مستقیم در زمینه های تریکو دوزی، سری دوزی، سفارشی دوزی و دیگر موارد، یکی از قطبهای تولید و عرضه پوشاک کشور محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.
گفتنی است کالاهای صادراتی قم اکنون تنوع بالایی دارد و به غیر از محصولات شیمیایی و بهداشتی، از مواد غذایی تا لوازم خانگی را شامل میشود؛ در همین رابطه تعداد کشورهای هدف صادراتی استان نیز قابل توجه بوده و از کشورهای همسایه تا بسیاری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی اروپایی را شامل میشود.
با توجه به ظرفیتهای خوبی که طی سالهای اخیر در بخش صنعت قم ایجاد شده و سرمایه گذاریهای کلان صورت گرفته در این بخش، تقویت رویکردهای تجاری در تولید محصولات و افزایش حجم صادرات از مهمترین اولویتهای استان برای تحقق پیشرفتهای اقتصادی است.