نماد آخرین خبر

۶۴۴ طرح اشتغالزایی عشایر لرستان به بانک‌ معرفی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۶۴۴ طرح اشتغالزایی عشایر لرستان به بانک‌ معرفی شد

ایرنا/ معاون اداره‌کل امور عشایری لرستان گفت: ۶۴۴ طرح اشتغالزایی عشایر استان طی سال گذشته برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده است.

ابراهیم جاپلق اظهار داشت: طی سال گذشته ۲۵۸ میلیارد ریال تسهیلات تخصیص یافته که در این راستا ۳۱۹ نفر به بانک های عامل معرفی و ۱۶۷ میلیارد ریال نیز جذب شده است.

وی افزود: در زمینه تسهیلات بند ب ماده ۵۲ ویژه عشایر نیز ۱۶۸ میلیارد ریال تخصیص یافته که در این راستا ۳۲۰ نفر به بانک های عامل معرفی و اعتبار ۱۹۸ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال پرداخت شده است که منجر به افزایش ۱۵۸ تنی تولید گوشت قرمز شد.

وی با اشاره به جذب اعتبارات بند ب ماده ۵۲ ویژه شرکت های تعاونی عشایری ادامه داد: در این راستا نیز ۹۵ میلیارد ریال به عشایر استان تخصیص یافته، پنج شرکت تعاونی جهت دریافت این تسهیلات معرفی و تاکنون موفق به جذب ۱۰ میلیارد ریال شده اند.

جاپلق با بیان اینکه در این حوزه نیز میزان افزایش تولید گوشت هشت تن گزارش شده است گفت: بیشتر طرح های معرفی شده به بانک های عامل استان برای دریافت تسهیلات دامپروری و دامداری و مابقی نیز زنبورداری، صنایع دستی، گردشگری و کشت گیاهان دارویی هستند.

تخصیص۳۳۲ میلیارد ریال اعتبار برای طرح های عمرانی

معاون اداره کل امور عشایری لرستان عنوان کرد: مرمت و نگهداری راه های عشایری، احداث پل، جایگاه عرضه نفت، گاز و تامین آب شرب، آبی کردن زمین های دیم، حفاری چاه و بهسازی چشمه ها و توزیع لوله آب بصورت ماهیانه در اولویت این اداره کل قرار دارد.

جاپلق افزود: ایجاد راه های عشایری یکی از وظایف اصلی است که در این زمینه راه شکافی، ایجاد ابنیه و حتی احداث پل و شن ریزی انجام می شود همچنین مسیرهای مسدود ناشی از سیل و بارندگی، بازگشایی، مرمت و نگهداری می شوند.

وی اظهار داشت: در راستای ارایه خدمات هر چه بیشتر به عشایر استان نیز ماشین آلات مورد نیاز راهسازی در حال تجهیز و آماده سازی هستند.

وی افزود: سال گذشته به منظور ایجاد راه، ابنیه فنی و مرمت و نگهداری محورهای عشایری استان اقدامات قابل توجهی انجام شده که در این راستا ۱۵۰ کیلومتر راه و ۲۰ کیلومتر خط آبرسانی به کانون های عشایری ایجاد شده است.

جاپلق با بیان اینکه ۲۵ آبشخور دام مناطق عشایری استان بهسازی شده است اظهار داشت: همچنین ۳۰۰ مترمکعب منبع ذخیره آب شرب و یک دهنه چاه طی سال گذشته در مناطق عشایری استان احداث شد.

۱۲ کانون عشایری لرستان آبرسانی شد

معاون اداره کل امور عشایری لرستان گفت: به منظور آبرسانی به مناطق عشایری این استان طی سال گذشته ۱۲ کانون در مناطق مختلف آبرسانی، ۲۵ کیلومتر خط انتقال آب و لوله گذاری انجام، ۲۵ دهنه چشمه بهسازی شد و آبرسانی سیار برای هفت هزار خانوار عشایری صورت گرفت.

جاپلق با اشاره به اینکه احداث هفت مخزن ذخیره آب به منظور تامین آب شرب و کشاورزی انجام شد اظهار داشت: در این راستا چهار مخزن ۵۰ و سه مخزن ۲۰ متر مکعبی ایجاد شده است همچنین بهسازی چشمه، احداث آبشخورهای دامی و حفاری یک حلقه چاه به منظور تامین آب مورد نیاز عشایر استان نیز در این مناطق صورت گرفت.

معاون اداره کل امور عشایری لرستان گفت: طی سال گذشته ۴۴ هزار سیلندر گاز، ۲ میلیون و ۶۸۴ هزار لیتر نفت سفید و یک میلیون و ۲۶۹ هزار لیتر گازوییل بین خانوارهای عشایری استان توزیع شده است.

جاپلق با اشاره به تامین پنل خورشیدی در مناطق عشایری خارج از پوشش شبکه برق سراسری افزود: پارسال ۷۰۰ دستگاه پنل خورشیدی و از ابتدای اجرای این طرح تاکنون یک هزار و ۲۰۸ پنل بین عشایر استان توزیع شده است و این اقدام همچنان در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه سال قبل، ماهانه ۷۳۷ تن آرد خانه پزی بین عشایر استان توزیع شده است ادامه داد: تامین علوفه( جو وکنسانتره) مورد نیاز دام از دیگر اولویت های امور عشایری استان می باشد که در این راستا ۲۵ هزار تن علوفه دامی به صورت نقد و نسیه توزیع شد که از این میزان ۱۷ هزار تن به صورت نسیه و هشت هزار تن نقدی عرضه شده است.

۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری لرستان کوچ رو هستند

معاون اداره کل امور عشایری لرستان گفت: جامعه عشایری استان با ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار با جمعیتی معادل ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه مستقل سازمان یافته است که مهمترین طوایف عشایری استان را ایل های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و چگنی تشکیل می دهند.

جاپلق افزود: از این تعداد حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان های ایلام، خوزستان و جنوب لرستان مستقر می شوند.

وی اظهار داشت: این جامعه با داشتن ۱.۵ میلیون واحد دامی سالانه ۲۵ درصد از پروتپین مورد نیاز استان را تامین می کند و تولیدات سالانه عشایر استان شامل ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن شیر، یک هزار و ۳۲ تن پشم، ۱۵۰ تن عسل، ۱۷ تن روغن حیوانی، ۶۳۰ تن پرورش ماهیان سردآبی، ۱۵ هزار و ۵۵۷ تن گندم، ۱۵ هزار و ۵۲۳ تن جو، پنج هزار و ۳۲ تن حبوبات، هفت هزار و ۴۶۰ تن صیفی جات و پنج درصد صنایع دستی استان است.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان مالکیت ۸۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان را دارا هستند ادامه داد: این استان از نظر جمعیت عشایری رتبه ۶ کشور و از نظر خانواده نیز رتبه هفتم را دارد.

جاپلق یادآور شد: عشایر این استان اغلب به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند.





آخرین خبر لرستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/lorestan_todayy