پروانههای حرم؛ روایت زندگی بانویی که آستانش آینه دلهای عاشق شد

ایرنا/ کنگاور - ایرنا - در آن سوی کویر جایی که آفتاب خاک را میبوسد و باد قصههای قدیمی را زمزمه میکند، زنی از تبار نور آمدt نه با شمشیر، نه با تاج بلکه با چشمانی پر از مهربانی و قلبی لبریز از عشق، او آمد تا قم را از خاکستر غربت به آتشکده نور بدل کند.
در مدینه وقتی ماه به نیمه رسید خانهای از خاندان وحی شاهد شکفتن گلی بود که بوی بهشت میداد؛ نامش را "معصومه" گذاشتند چون پاک بود، چون بیگناه بود، چون آیینهای بود از مادرش فاطمه، از همان کودکی نگاهش به آسمان بود و دلش با خدا.
سفر
اما دنیا برای اهل بیت علیه السلام همیشه غربت بود پس معصومه هم راهی شد؛ از مدینه تا قم، جادهها زیر پای مبارکش سبز شدند. میگویند در راه ستارهها برایش چراغانی کردند و فرشتگان پایش را بوسیدند. او آمد تا در دل ایران مأمنی برای عاشقان باشد.
قم
وقتی پا به قم گذاشت کویر به استقبالش آمد. شهری که روزی تنها خاک بود با آمدن او شهر نور شد. حرمش نه یک ساختمان که قلب تپندهای شد برای شیعیان؛ هر شب چهارشنبه پروانههای عاشق به دورش حلقه میزنند و در سکوت نیمهشب رازهایشان را به گوشش میسپارند.
کرامت
معصومه سلام الله علیه فقط یک نام نیست، یک معجزه است؛ هر که با درد آمده، با شفا رفته؛ هر که با اشک آمده، با لبخند برگشته. حرمش خانهای است که در آن دعاها بال میگشایند و معجزات همیشه تازهاند.
عروج
او زیاد نماند؛ گویا دنیا شایستهاش نبود اما همین چند روز کافی بود تا قم را برای همیشه مقدس کند. وقتی رفت، آسمان قم یک ستاره بیشتر داشت و زمین یک حرم.
امروز، حرم فاطمه معصومه نه یک مکان که یک احساس است؛ جایی که هر کس وارد میشود گویی به آغوش مادری مهربان پناه برده است. او همیشه زنده است؛ در دلهایی که برایش میتپند، در نگاههایی که به حرمش خیره میمانند.
"پروانههای حرم" فقط یک روایت نیست؛ داستان عشقی است که از مدینه شروع شد و در قم جاودانه شد. معصومه سلام الله علیه آمد تا بگوید: "غربت، فقط یک گذرگاه است؛ مقصد، همیشه نزد خداست."
معصومه، کریمه اهل بیت، طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، مرضیه، رضیه و اخت الرضا از جمله القاب حضرت معصومه به شمار می رود.
فاطمه معصومه سلام الله علیه در سال ۱۳۷ هجری در خانه امام موسی کاظم علیه السلام پا به عرصه وجود نهاد و در فضایی آراسته به فضیلت اخلاقی رشد کرد و با تعلیم و تربیت پدر و برادرش امام رضا علیه السلام در علم و طهارت زبانزد عام و خاص شد تا آنجا که از موقعیت معصوم برخوردار شد و امام رضا آن حضرت را «معصومه» لقب داد.
رحلت حضرت معصومه
حضرت معصومه سلام الله علیه ۱۶ یا ۱۷ روز در قم بیمار و بستری بودند تا از دنیا رحلت کردند. آرامگاه حضرت معصومه پس از حرم امام رضا دومین زیارتگاهی است که در ایران اهمیت بسیار بالایی دارد. مردم ایران خود از بدو ورود اسلام به ایران محبت عجیبی به اهلبیت از خود نشان داده و حرم هرکدام از این امامزادگان تاکنون ملجا عاشقان و عارفان و علاقمندان به اهلبیت بهشمار میرود همچنانکه در شهر مقدس قم نیز وجود این بانوی باعظمت باعث ایجاد نورانیت و برکات زیادی شده و امروزه تبدیل به بزرگترین قطب علمی جهان تشیع شده و بدون شک از برکات این کریمه اهل بیت بهشمار میرود.
ولادت حضرت معصومه، روز دختر و آغاز دهه کرامت مبارک باد.