۸۵۰ کالا، خدمت فناورانه و دانشبنیان در کرمانشاه به مرحله تجاریسازی رسیده است

ایرنا/ رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با اعلام اینکه بیش از ۸۵۰ کالا، خدمت فناورانه و دانشبنیان در شرکتهای زیر مجموعه پارک به مرحله تجاریسازی رسیده است، گفت: اکنون 2 هزار و ۷۰۰ نفر در این شرکتها مشغول کار هستند.
سیامک آزادی در نشست مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعضای پارک علم و فناوری استان با اشاره به فعالیت ۲۰ ساله این مجموعه، افزود: پارک علم و فناوری استان از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده و طی این مدت بیش از ۸۰۵ واحد فناور و دانش بنیان را تحت حمایت داشته است.
وی تعداد شرکتهای زیرمجموعه پارک استان را در حال حاضر ۳۴۹ شرکت عنوان و تصریح کرد: از مجموع ۱۰۰ شرکت دانش بنیان استان هم ۵۷ شرکت تحت حمایت های پارک علم و فناوری استان قرار دارند.
وی با بیان اینکه کرمانشاه بیشترین تعداد شرکت های دانش بنیان غرب کشور را داراست گفت: باوجود این وضعیت، با توجه به پتانسیل های بسیار کرمانشاه در این حوزه همچنان در تلاش هستیم این آمار را بیش از پیش افزایش دهیم.
آزادی در ادامه به تشریح برخی ساختارهای فناورانه تحت حمایت پارک علم و فناوری استان پرداخت و از شتابدهنده صنایع شیمیایی، مرکز گیم و انیمیشن، مرکز نوآوری هوشمندسازی و اینترنت اشیا و مرکز توسعه گردشگری به عنوان مهمترین این ساختارها یاد کرد و با اشاره به ظرفیت های بسیار این مجموعه و شرکت های توانمند تحت حمایت آن، از آمادگی این مجموعه برای انجام ماموریت های ملی خبر داد.
رییس پارک علم و فناوری استان از برج فناوری هم به عنوان مهم ترین زیرساخت فناورانه استان یاد کرد و افزود: این برج با مساحتی افزون بر ۲۰ هزار متر مربع در ۱۶ طبقه احداث شده است و ظرفیت استقرار ۱۱۰ واحد فناور و دانش بنیان را دارد.
به گفته آزادی تاکنون ۹۵ واحد فناور و دانش بنیان در برج مستقر شده اند و با تکمیل طبقات باقی مانده سایر شرکت ها هم مستقر می شوند.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه اعتبار لازم برای تکمیل برج و طبقات باقی مانده آن را بیش از ۷۵ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی از مجتمع نوآوری هم به عنوان دیگر ساخت مهم فناوری استان یاد کرد و افزود: این مجتمع با چهار هزار مترمربع ۱۷ کارگاه تولیدی شرکت های فناور و دانش بنیان را در خود جای داده است و بیش از ۲۸ محصول و خدمت فناورانه و دانش بنیان در این مجتمع تولید می شود.
رییس پارک علم و فناوری استان مرکز نوآوری شهرستان سنقر و کلیایی را هم دیگر زیرساخت فناورانه این مجموعه عنوان و تصریح کرد: این مرکز هم اکنون با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که برای تکمیل آن به هشت میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
آزادی خاطرنشان کرد: زیرساخت فناورانه دیگری که در دست احداث داریم، شهرک فناوری است که در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار در حال ساخت است.
وی افزود: طرح جامع این شهرک در حال تدوین است و در صورت تامین اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی فاز اول این شهرک به بهره برداری می رسد.
به گفته آزادی در صورت افتتاح فاز اول ۴۰ واحد تولیدی فناور و دانش بنیان در این مجموعه مستقر می شوند و با تکمیل پروژه زمینه استقرار ۲۰۰ کارگاه تولیدی فناور و دانش بنیان فراهم می شود.
وی ضمن درخواست اختصاص تسهیلات کم بهره به واحدهای فناور، نوپا و استارتاپهای استان، خواستار اختصاص کمکهای بلاعوض جهت اجرای طرحهای توسعهای و دانش بنیان در استان شد.
وی همچنین پیشنهاد داد ماموریت ملی به پارک علم و فناوری استان به عنوان متولی صادرات محصولات دانش بنیان فناور به کشور عراق اعطا شود.
آزادی همچنین خواستار حمایت جهت توانمندسازی هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاهی در حوزههای اولویتدار استان جهت شکلگیری واحدهای نوپا و تامین نیروی انسانی مورد نیاز شرکتهای دانش بنیان و فناور شد.
راهاندازی دبیرخانه استانی ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان با حمایت معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و تعیین نماینده معاونت جهت پیگیری امور شرکتهای فناور و دانشگاهیان استان هم از دیگر خواسته های رییس پارک علم و فناوری استان در این نشست بود.
دانش بنیانهای کرمانشاه باید به صنایع بزرگ کشور متصل شوند
رییس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری نیز در این جلسه از برنامه ریزی برای اتصال شرکت های دانش بنیان کرمانشاهی به صنایع بزرگ استان و کشور خبر داد و گفت: اکوسیستم فعال و پویای استان و نیز توسعه اقتصاد دانش بنیانی که امروز در کرمانشاه شاهد بخشی از آن بودیم همه حاصل سالها زحمت در مجموعه پارک علم و فناوری استان است که توانسته به خوبی اجزا و بازیگران این اکوسیستم را گرد هم آورده و راهبری کند.
عبدالحسن بهرامی با اشاره به سفر جمعی از مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استان گفت: این سفر با هدف شناسایی ظرفیت های بالقوه در حوزه دانش بنیان استان و احصا راهکارهای بالفعل رساندن این ظرفیت هاست.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای استان کرمانشاه در حوزه دانش بنیان گفت: کرمانشاه از شرکت های بسیار قدرتمندی در حوزه دانش بنیان برخوردار است و میتوان از این ظرفیت برای رفع مشکلات و چالش های صنایع کشور بهره گرفت.
بهرامی افزود: ذیل مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان هشت ستاد شامل ستاد آب، انرژی و محیط زیست، حمل و نقل، هوافضا و شهرسازی، هوش مصنوعی، رباتیک و کوانتوم، امنیت غذایی و کشاورزی، پیشران مردمی سازی، مواد ساخت پیشرفته، اقتصاد دیجیتال و ماشین آلات صنعتی فعالیت می نمایند که وظیفه این ستادها بهمرسانی نیازها و چالش های فناورانه بخش های دولتی، توسعه ای و خصوصی باظرفیت های موجود در شرکت های دانش بنیان است.
وی افزود: در حقیقت ما از طریق ستادها، چالش های فناورانه در کشور را احصا کرده و از ظرفیت دانش بنیان ها برای رفع آنها استفاده می کنیم، در همین راستا پیگیر هستیم که بتوانیم با توجه به ظرفیت بالای شرکت های دانش بنیان کرمانشاه، از ظرفیت این شرکت ها برای حل چالش های فناورانه بخش های توسعه ای و صنایع بزرگ کشور استفاده کنیم.
بهرامی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای معاونت علمی در جهت حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان استان گفت: یکی از اولویت های ما در معاونت علمی، اجرایی کردن ظرفیت های موجود در قانون جهش تولید دانش بنیان در جهت حمایت از شرکت ها و واحدهای فناور و دانش بنیان است.
رییس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری تاکید کرد: یکی دیگر از راهکارهای توسعه اقتصاد دانش بنیان در کرمانشاه و گسترش زیست بوم فناوری و نوآوری در این استان فعال کردن نقش صنایع بزرگ استان در این زیست بوم است، اگر بتوان صنایع بزرگ را از طریق معافیت مالیاتی که برای آنها در قانون جهش تولید دانش بنیان مقرر شده به حوزه تحقیق و توسعه کشاند، قطعا جریان نوآوری در استان شکل می گیرد و خروجی این جریان در سالهای آتی به جهش اقتصاد دانش بنیان در استان منجر می شود.
وی افزود: در مجموع در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این آمادگی را داریم که از تمام ظرفیت ها برای کمک به شرکت های دانش بنیان استان و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری درکرمانشاه بهره بگیریم.