آفت ملخ کوهاندار مهمان ناخوانده مراتع خراسان جنوبی شد

باشگاه خبرنگاران/ آفت ملخ کوهاندار با تغذیه از گیاهان مرتعی همچون تاغ و خارشتر، این روزها به تهدیدی جدی برای مراتع خراسان جنوبی تبدیل شده و بیش از ۵۰ هزار هکتار از اراضی طبیعی را درگیر کرده است.
این روزها آفتی به نام ملخ کوهاندار به مراتع استان هجوم آورده و کارشناسان منابع طبیعی و گیاهپزشکی را درگیر مبارزهای جدی کرده است.
نصرآبادی، کارشناس گیاهشناسی در خراسان جنوبی با اشاره به ویژگیهای این آفت گفت: «ملخ کوهاندار از گیاهان مرتعی بهویژه تاغ و خارشتر تغذیه میکند و آسیب قابلتوجهی به پوشش گیاهی وارد میسازد، اما خوشبختانه به گیاهان زراعی و باغی آسیبی نمیزند.
وی افزود: در حال حاضر مناطق شاسکوه زیرکوه، شهر قائن و عشقآباد طبس درگیر این آفت هستند و در مجموع حدود ۵۰ هزار هکتار از مراتع شهرستانهای زیرکوه، قائنات و عشقآباد به ملخ کوهاندار آلوده شدهاند.
به گفته نصرآبادی، از بین رفتن پوشش گیاهی این مناطق میتواند زمینهساز حرکت شنهای روان، طوفان گرد و خاک و آسیب جدی به مراتع شود، بهویژه آنکه دامهایی مانند شتر و گوسفند نیز به علت آلودگی مراتع از تغذیه در این مناطق خودداری میکنند.
رجبی، رئیس اداره منابع طبیعی زیرکوه نیز با تأیید طغیان این آفت گفت: عملیات سمپاشی در مناطق آلوده با استفاده از تجهیزات زمینی و پهپادها در حال انجام است و این روند بین یک هفته تا ده روز ادامه دارد.
وی با اشاره به گستردگی سطح آلودگی افزود: «با وجود تلاشهای انجام شده، امکانات موجود برای کنترل این آفت کافی نیست و همکاری بهرهبرداران مراتع و مشارکت مردم منطقه برای مهار آن ضروری است.
در حال حاضر عملیات مبارزه و کنترل ملخ کوهاندار در تمامی شهرستانهای درگیر ادامه دارد و مسئولان منابع طبیعی امیدوارند با تداوم اقدامات کنترلی و مشارکت مردمی، از گسترش خسارت این آفت جلوگیری شود.