توافق ایران و آذربایجان برای اجرای بارانداز ریلی در پارسآباد

ایرنا/ استاندار اردبیل اعلام کرد: ایران و جمهوری آذربایجان در جریان سفر دکتر پزشکیان به باکو توافق کردند که به منظور دسترسی استان اردبیل و کشور به بازار کشورهای اوراسیا و قفقاز، بارانداز لجستیک ریلی در شهرستان پارسآباد مغان احداث کنند.
مسعود امامی یگانه در تشریح دستاوردهای سفر اخیر هیات سیاسی و اقتصادی ایران به جمهوری آذربایجان گفت: در راستای این توافق مقرر شد که نشستهای فنی بعدی با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و استانداری اردبیل با شاهین مصطفییف معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان در خصوص احداث بارانداز ریلی در پارسآباد برگزار شود.
وی افزود: معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ۲ کشور از طرف همسایه شمالی مامور پیگیری این امر تعیین شده و در رابطه با توسعه زیرساختهای اساسی نرمافزاری و سختافزاری نیز گفتوگوی لازم انجام شده است.
استاندار اردبیل اضافه کرد: توسعه امکانات برای تسهیل تردد کامیونها از گمرک بیلهسوار در مرز ایران و جمهوری آذربایجان نیز یکی از بحثهای مهم انجام شده در جریان این سفر بود
وی با اشاره به اینکه زمینه صادرات انواع محصولات کشاورزی و صنعتی استان اردبیل به جمهوری آذربایجان از گمرک بیلهسوار و آستارا فراهم شده است، اظهار کرد: در این حوزه مقرر شد نقش استان اردبیل بهعنوان محل ترانزیت این محصولات پررنگتر شده و در کنار آن تبادل دانش فنی و مهندسی با جمهوری آذربایجان مورد توجه قرار گیرد.
امامی یگانه همچنین با اشاره به وجود ظرفیتهای گردشگری ویژه در استان اردبیل و زمینه جذب گردشگر از جمهوری آذربایجان بیان کرد: در جریان سفر رییس جمهور ایران به باکو، در خصوص دعوت از تجار و سرمایهگذاران آذربایجانی در قالب تور صنعتی به استان اردبیل برای بررسی ظرفیت مجتمعهای کشت و صنعت و منطقه آزاد هم مطرح شد تا در آینده سرمایهگذاری در این حوزهها با همکاری و مشارکت دو طرف صورت پذیرد.
وی همچنین گفت: با توجه به اشتراکات تاریخی و دیرینه فرهنگی بین ایران و جمهوری آذربایجان، تعاملات بین دو کشور تقویت شده و افزایش مییابد و در این میان استان اردبیل با داشتن بیشترین مرز مشترک با آذربایجان و اشتراکات فرهنگی با این کشور، نقش اساسی در ایجاد تعاملات فرهنگی خواهد داشت.
استاندار اردبیل افزود: با توجه به این که رئیسجمهور اختیاراتی به استانداران استانهای مرزی تفویض کرده است، در آینده نشستهای تخصصی بیشتری با مقامات جمهوری آذربایجان برای افزایش مراودات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی صورت خواهد گرفت.
وی تأمین برق مورد نیاز در زمان پیک مصرف در دو کشور را یکی از پیشنهادهای نشست مشترک اخیر ذکر کرد و ادامکه داد: تأمین بذور کشاورزی از دیگر موضوعاتی بود که در نشست مشترک با معاون نخستوزیر آذربایجان مورد توجه قرار گرفت.
امامی یگانه همچنین با اشاره به آمادگی جمهوری آذربایجان برای تعاملات بیشتر با ایران و استان اردبیل بیان کرد: صدور ویزای کوتاهمدت ویژه شهرهای مرزی و گردشگری ایران برای گردشگران و تجار نیز در این نشست مطرح و پیشنهاد شد که امیدواریم عملیاتی شود.
وی افزایش تعاملات برای اجرا و تکمیل پروژههای مرزی را از جمله دیگر محورهای بحث مقامات ایران و آذربایجان در جریان سفر پزشکیان به باکو ذکر کرد و گفت: این پیشنهادها در تثبیت رودخانههای مرزی و بازنگری دستورالعمل بهرهبرداری از سد ارس بوده و برای همکاری بیشتر دوجانبه مورد تاکید قرار گرفت.
استاندار اردبیل در ادامه با بیان اینکه این استان در زمینههای مختلف آمادگی همکاری با مسافران و گردشگران آذربایجانی را دارد، اظهار کرد: طی نشست با معاون نخستوزیر جمهوری آذربایحان ترددهای زمینی مسافری از گمرک بیلهسوار مطرح شد تا تجار، دانشجویان و گردشگران به راحتی بتوانند از این مسیر زمینی سفر کنند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از خواستههای استان اردبیل راهاندازی بازارچه مرزی مشترک با جمهوری آذربایجان در مرزهای این استان بود که در این نشست مطرح و نسبت به بررسی بیشتر تأکید شد.
استان اردبیل ۳۸۱ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان دارد و گمرک مرزی فعال و بین المللی بیله سوار در شمال این استان نقش مهمی در روابط تجاری و مرزی دو طرف دارد.