عشایر طالقان در انتظار راهاندازی تنها پل ارتباطی برای تأمین مایحتاج

ایرنا/ منطقه ییلاقی ماشینو از توابع شهرستان طالقان هرساله میزبان عشایر با حدود ۱۲۰ هزار راس دام است که پل ماشینو تنها راه ارتباطی آنان برای تامین مایحتاج به شمار می رود اما این پل برای تکمیل به اعتبار نیاز دارد.
عشایر در سخت ترین شرایط طبیعت با کمترین امکانات ؛ سیاه چادرهای خود را در دامن دشتها و کوهستانها به دور از وسایل سرمایشی و گرمایشی برپا میکنند؛ ایین قشر زحمت کش و ساده زیست به رغم برخورداری از ناچیزترین امکانات تاثیر بسزایی در چرخه اقتصادی کشور و استان البرز ایفا می کنند.
منطقه عشایری ماشینو یکی از بخش های مراتع عسلک واقع در بخش بالا طالقان شهرستان طالقان است که در آن هرساله تعدادی سیاه چادر عشایر مستقر شده و دامداران پرتلاش در این محدوده جغرافیایی به پرورش دام و طیور مشغول هستند.
در این بین عشایر منطقه ییلاقی ماشینو طالقان برای تامین مایحتاج خود به دلیل نیمه کاره بودن تنها راه ارتباطی خود به نام پل ماشینو مجبور هستند که از عرض رودخانه عبور کنند اگرچه اقداماتی در این زمینه شده اما آنان چشم انتظار حمایت های مالی دولت برای تکمیل این پل هستند تا ذره ای از سختی های زندگیشان کاسته شود.
عشایر منطقه ییلاقی ماشینو با تولید محصولات دامی ،لبنیات و نیز صنایع دستی همچون گلیم بافی و جاجیم بافی بصورت مستقیم و غیر مستقیم برای خود ایجاد اشتغال کرده اند؛ بیشتر راههای کوچ این عشایر به رودخانه منتهی میشود و گذشتن از عرض آن با خطراتی همراه است.
فصل کوچ عشایر برای ییلاق از نیمه دوم اردیبهشت شروع و تا نیمه دوم خردادماه ادامه دارد، بنابراین به زودی عشایر در شهرستان طالقان حضور پیدا می کنند اما در پاسخ به این نیازها، مسوولان تلاشهایی برای حل چالش اصلی آنان از جمله راه اندازی پل ماشینو داشته اند که دراین زمینه « سعید کریمی » مدیر امور عشایر استان البرز گفت: به تازگی در بازدیدی با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از منطقه ییلاقی عشایر در شهرستان طالقان نیازهای این قشر بررسی شد.
وی افزود: قول مساعدت از سوی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز دراین زمینه داده شده و هماهنگی ها با ادارات کل حفاظت محیط زیست ، منابع طبیعی و دامپزشکی برای ارائه خدمات بیشتر به عشایر با توجه به فرارسیدن فصل کوچ آنان به عمل آمده است .
کریمی یادآورشد: دهانه پل ماشینون ۲۴ متر و عرض آن سه متر است براساس آخرین بررسی ها پایه هایی این پل نصب شده و بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی گفت: ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که قول مساعدت داده شده و امیدواریم با تامین اعتبار پل ماشینو در کمترین زمان ممکن برای استفاده عشایر راه اندازی شود .