پرونده ثبت میراث ناملموس رشته شنگی تهیه شد

خبرآنلاین/ رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود از تهیه پرونده ثبت میراث ناملموس رشته شنگی خبر داد
سید محمدصادق رضویان گفت: پرونده ثبت میراث ناملموس رشته شنگی یکی از غذاهای سنتی شهر بسطام شهرستان شاهرود توسط پژوهشگر مردمشناسی اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود انجام شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود افزود: رشته شنگی بهعنوان یکی از غذاهای ارگانیک با توجه به استفاده از گیاهان صحرایی با خواص درمانی شایسته ثبت در میراث ناملموس کشور شناختهشده است.
او بیان کرد: این غذا که ریشه در فرهنگ غذایی گذشته دارد، از جمله غذاهای سنتی است که در گذشته توسط بانوان کهنسال طبخ میشده اما امروزه به دلیل تنوع غذاهای فست فودی کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
رضویان تصریح کرد: رشته، انواع سبزیهای صحرایی مانند شنگی، جاجو، سیر کلاغ، ترشو، چشمه چوغول، بارهنگ، اسفناج، کدو، دنبه یا روغن محلی، نمک و آب از جمله مواد لازم جهت طبخ این غذای سنتی است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود اظهار کرد: این غذا بهطور ویژه در فصل بهار و همزمان با رویش گیاهان محلی یاد شده طبخ میشود و گیاهان به کار رفته در تهیه این غذا علاوه بر طعم خاص و بینظیر، دارای خواص درمانی و سلامت بخش هستند.
او تأکید کرد: این اقدام میتواند گامی مهم در حفظ و احیای فرهنگ غذایی بومی و معرفی آن به نسلهای آینده باشد.