طرحهای کشاورزی مقاوم به خشکی در قم اجرا شد

ایرنا/ مدیر روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم با اشاره به تحقیقات پیشرو در حوزه کشاورزی مقاوم به خشکی در قم و تولید بذر گواهی شده گندم و جو سازگار با شرایط کمآبی گفت: این موضوع افزایش ۲۰ درصدی عملکرد محصولات را در آزمایشهای میدانی به همراه داشتهاست.
بهزاد شیرزادی، مدیر روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم در این خصوص بیان کرد: در همین رابطه ۱۵ دوره آموزشی - ترویجی با یکهزار و ۲۰۰ کشاورز و بهرهبردار محلی در قم برگزار که در آنها موضوعاتی همچون «کشاورزی هوشمند»، «استفاده از فناوریهای کمآبی» و «تولید محصولات ارگانیک» برای شرکت کنندگان ارائه شد.
وی افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم در سال ۱۴۰۳ میزبان نخستین همایش گیاهان دارویی با همکاری دانشگاه قم و رویداد کشاورزی فناورانه و دانشبنیان با همکاری پارک ملی علم و فناوری و همچنین همایش ملی "راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گردو غبار " با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش استان اصفهان و بخش خصوصی نیز بود که با پذیرش ۱۳۰ مقاله و ارائه پیشنهادهایی برای کاهش اثرات خشکسالی و کنترل گردوغبار در فلات مرکزی ایران به کار خود پایان داد.
وی ادامه داد: پارسال محققان و پژوهشگران این مرکز ۳۸ عنوان طرح پژوهشی را اجرا کردند که از مهمترین عناوین میتوان به طرحهای پژوهشی باهدف توسعه و کشت گیاهان کم آب بر، کنترل شوری و خشکی و استفاده بهینه از پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام و طیور، اشاره نمود.
شیرزادی همچنین گفت: در این مدت، تفاهمنامه همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم با سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری در زمینه فناوریهای نوین آبیاری، انعقاد قرارداد با سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان برای توسعه پژوهشهای کاربردی و عقد تفاهمنامه همکاری در زمینه کشاورزی هوشمند با دانشگاه قم امضا و انجام شد.
وی افزود: این مرکز سال گذشته موفق شد تا تعداد شرکتهای فناور عضو مرکز رشد در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان را از ۱۹ شرکت به ۲۸ شرکت افزایش و حمایت از شرکتهای مذکور را در دستور کار قرار دهد.
وی تاکید کرد: مأموریت ما، تبدیل چالشهای محیطی به فرصتهای اقتصادی باتکیه بر دانش روز و مشارکت مردمی است؛ استان قم با محدودیت منابع آبوخاک روبهروست، اما با اجرای طرحهای نوآورانه و آموزش مستمر، به دنبال الگوسازی از طرحها جدید در فعالیتهای کشاورزی برای سایر مناطق کشور هستیم.