مشاور وزیر علوم: دانشگاه کردستان پیشگام گفتمان وفاق ملی باشد

ایرنا/ مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه کردستان به دلیل برخورداری استان از فرهنگ غنی، پیشگام وفاق ملی، همدلی و یکرنگی باشد.
سیداحمدرضا خضری در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه کردستان اظهار کرد: کردستان خاستگاه بزرگان بسیاری بوده و دانشگاه کردستان مرکزی تاثیرگذار در غرب کشور است.
وی با اشاره به عمر نیم قرنی این دانشگاه، یادآور شد: این مرکز علمی و پژوهشی، نقش تمدنی، فرهنگی و اجتماعی خود را به خوبی ایفا کرده است.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سرمایه اجتماعی بزرگ دانشگاه کردستان اشاره کرد و گفت: از دانشگاهی با این ظرفیتهای بزرگ انتطار داریم نقش تمدن ساز و فرهنگی خود را ادامه دهد.
خضری با بیان اینکه پیشرانان توسعه از دل دانشگاه پرورش مییابند، تاکید کرد: بخشی از قلب تپنده ایران در کردستان است و توقع می رود برای اعتلا و بالندگی ایران کوشش و با پرورش دانشجویان وطندوست و اساتید بزرگ، ادای دین کند.
وی ادامه داد: جامعه و دانشگاه همپای هم هستند و برای همین، باید مسئولیت پذیری اجتماعی در دانشگاه دوچندان شود.
خضری به ماموریت محلی دانشگاه هم اشاره کرد و گفت: این نقش منافی نقش ملی آن نیست و باید با شناخت مسائل کردستان، ابعاد مهم هنری و فرهنگی و تاریخی را نیز در اولویت پژوهش خود قرار دهد.
برقراری عدالت آموزشی، اصلی بود که مشاور وزیر عتف با اشاره به آن، افزود: دانشگاه کردستان باید نشان دهد در بخش آموزش و پژوهش عدالتپذیر است و ذینفعان آن احساس بی عدالتی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه کردستان سرزمین فرهنگهاست و نباید اجازه داد به سمت واگرایی قومی و دینی سوق داده شود، اضافه کرد: دانشگاه کردستان مامن اهل علم باشد و تلاش شود این مرکز علمی، به تمام معنا دانشگاهی ایرانی و در تراز رتبه یک باشد و برای این راهبرد باید نقشه راه تدوین شود.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشگاه کردستان می تواند کانون توسعه علمی کشور باشد و با توجه به برخورداری از ظرفیت مرز به این خواسته جامه عمل بپوشاند.
خضری بر استفاده از جوانان، بانوان و نخبگان تاکید کرد و گفت: باید به سمت رشتههای چند و یا میان رشتهای حرکت و اثبات کنید که دانشگاهی نوآور هستید.
خضری با تسلیت حادثه بندر شهید رجایی در بندرعباس، برای بازماندگان آرزوی صبر کرد.
مسئول نهاد نمایندکی مقام معظم رهبری در دانشگاه کردستان هم اظهار کرد: دانشگاه مبدا تحولات است و مسئولانی که بار امانت را با اخلاص و صداقت به دوش میکشند، در نزد خدا از اجر ویژهای برخوردارند.
حجتالاسلام حبیب حاتمی افزود: تولید علم، عالم پروری و جهت دهی به علم باید در دستور کار دانشگاه باشد.
وی ادامه داد: در رسیدن به این هدف، ریلگذاری دقیق در تمام سطوح رعایت شود در این راه از اساتید هیات علمی به عنوان سرمایههای اجتماعی، استفاده شود.
مسئول نهاد نمایندکی مقام معظم رهبری در دانشگاه کردستان تاکید کرد: دانشگاه باید مرکز مبادلات علمی، مناظرات و کرسیهای آزاداندیشی و نظریه پردازی باشد.
رئیس سابق دانشگاه کردستان هم که از سال ۱۴۰۱ این سمت را بر عهده داشت، به برخی اقدامات انجام گرفته اشاره کرد و گفت: تعمیر تمامی خوابگاههای دانشجویی، تخصیص ۳۱۲ میلیارد تومان و ۲۵ میلیارد تومان درآمدزایی اختصاصی داشتیم که این بودجه و درآمد سه برابر شد؛ ضمن اینکه آزمایشگاه مرکزی و دانشکده زبان این دانشگاه در حال بهره برداری است.
حامد قادرزاده افزود: پیشنهاد راهاندازی فرهنگستان زبان و ادبیات کردی، همایش جایزه قلم ههژار و مستوره اردلان از جمله مهمترین برنامههای پژوهشی بود.
رئیس جدید دانشگاه کردستان هم گفت: این دانشگاه یک ساختار قابل اتکا علمی در کل کشور به شمار می رود که همه ارکان دانشگاه در تشکیل این ساختار نقش داشتهاند.
عادل سیوسهمرده افزود: ریاست دانشگاه باید راهبر بوده و از ایدههای همه دانشگاهیان در این مسیر استفاده کند.