وجود بیش از ۲ میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

باشگاه خبرنگاران/ استاندار لرستان گفت:بیش از ۲ میلیون اراضی مرتعی و جنگلی داریم که یک میلیون و دویست هزار هکتار جنگل و ۸۰۰ هزار هکتار مراتع هستند و از این میان ۴۶۰ هزار هکتار جز مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست میباشند.
باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جریان سفر به استان لرستان به همراه سید سعید شاهرخی استاندار لرستان با حضور در دفتر حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرستان خرم آباد در خصوص مسائل محیط زیستی استان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار ابتدا سید سعید شاهرخی استاندار لرستان گفت: برخی روزها که با پدیده گرد و غبار مواجه میشویم، در فواصل کم هم دید بسیار محدود و مردم را با چالش مواجه میکند.
شاهرخی با بیان اینکه استان لرستان چهار فصل با طبیعت بکر و بینظیر است، گفت: ۱۲/۵ درصد آبهای کشور در این استان هستن که بیش از ۲ میلیون اراضی مرتعی و جنگلی داریم که یک میلیون و دویست هزار هکتار جنگل و ۸۰۰ هزار هکتار مراتع هستند و از این میان ۴۶۰ هزار هکتار جز مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست میباشند.
شاهرخی با اشاره به اینکه از مهار آب یکی از مهمترین چالشها در استان که میتوان به آن اشاره کرد افزود: امروز در استان بحث عدم مهار آبهای سطحی است که رفع این مشکل میتواند در بهبود محیط زیست و اشتغال و بسیاری از مسائل زیست محیطی دیگر تاثیرگذار باشد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید احمد شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرستان خرم آباد گفت: امروز آب، خاک، هوا، درختان و جنگل ها، جزء ضروریات زندگی بشر است و زندگی بشر بدون اینها امکان ندارد و باید قدردان کسانی باشیم که در فضای شهر و در طبیعت از محیط زیست حفاظت میکنند.
امام جمعه شهرستان خرم آباد با اشاره به اینکه ما در استان لرستان نعمتهای فراوای داریم از جمله طبیعت و مراتع داریم افزود: همه ما وظیفه داریم که محیط زیست رو از آلودگی حفظ کنیم و اگر یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نداشته باشیم با چالشهای جدی زیست محیطی مواجه خواهیم شد.
در ادامه این دیدار دکتر انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استان لرستان از نظر منابع آبی یکی از استانهای شاخص کشور است و ۱۲ درصد از رودخانههای کشور در لرستان جریان دارند.
وی افزود: تنوع زیستی، وجود تالابها و سایر ظرفیتهای طبیعی، لرستان را به یکی از مناطق مستعد برای توسعه گردشگری طبیعی تبدیل کردهاست.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه لرستان در معرض تهدید کانونهای گردوغبار، بهویژه کانونهای خارجی قرار دارد، بیان کرد: مشکل خشکیدگی و زوال جنگلهای زاگرس، یکی دیگر از موضوعات مهمی است که نیازمند توجه جدی است.
انصاری افزود: هدف ما از سفرهای استانی بررسی نیازها و امکانات از نظر منابع انسانی، تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری و شناسایی چالشهایی است که محیطزیست انسانی را تهدید میکنند.
وی با بیان اینکه لرستان از منظر آلودگیهای انسانی وضعیت نسبتاً مطلوبی دارد، اما در صورت وجود صنایع بزرگ مقیاس که میتوانند آسیبزا باشند، اشاره کرد: همکاران ما در ادارهکل حفاظت محیطزیست موظف به پیگیری و نظارت هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست به اهمیت اسناد بالادستی در حوزه محیطزیست اشاره کرد و گفت: مهمترین سند بالادستی ما، سیاستهای کلی محیطزیست ابلاغی مقام معظم رهبری است که در سال ۱۳۹۴ در ۱۵ بند تدوین شد.
منبع: محیط زیست لرستان