نماینده ولی فقیه در لرستان: آلودگی و تخریب محیط زیست نشانگر حکمرانی غیرمسئولانه است

ایرنا/ خرمآباد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: آلودگی محیط زیست و تخریب آن برای رسیدن به مطامع و منافع مادی در هر کجا که اتفاق افتاده نشان دهنده حکمرانی غیرمسئولانه بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی روز چهارشنبه در دیدار با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: اگر در هر اقلیم و جغرافیایی شاهد حکمرانی مسئولانه باشیم، محیط زیست به این میزان دچار آسیب نمیشود.
وی افزود: همه وظیفه عمومی داریم محیط زیست را از آلودگیها حفظ و با رعایت مسائل زیست محیطی و بهداشتی مانع تخریب آن شویم.
امامجمعه خرمآباد تاکید کرد: برخی از استان ها به واسطه اینکه از صنعت اشباع شده اند، محیط زیست آلودهای دارند، اما هنچنان به دنبال سرمایه گذاران دولتی و بخش خصوصی هستند و در این زمینه باید منصفانه عمل و استانهایی مانند لرستان که این ظرفیت را دارند صنعت در آنها ایجاد شود ، به جهت معافیتهای که میتواند برقرار و اعتبارات دولتی مورد توجه قرار گیرند.
حجتالاسلام شاهرخی افزود: برخی از انسانها به واسطه تنگناهای معیشتی به محیط زیست آسیب میزنند و باید تلاش کنیم حداقل معیشت را برای آنان که در اقلیمهای کم برخوردار زندگی میکنند، فراهم شود تا تخریب محیط زیست را کمتر شاهد باشیم.
وی اضافه کرد: برخی افراد به خاطر حرص و طمع و زیاده خواهی به محیط زیست آسیب میزنند، اما برخی هم به علت تنگناهای معیشتی است که هر چند هر دو این کارها منکر است، اما تخریب محیط زیست باید به عنوان یک گفتمان فرهنگی مطرح شود ، مسئولان نیز وظیفه دارند برای قشری که به دلیل نداشتن و فقر به محیط زیست آسیب میزنند ، حداقلهای معیشت فراهم شود.
حجت الاسلام شاهرخی بیان کرد: امروز آب، هوا، خاک، درختان و جنگلها جزو ضروریات زندگی بشر هستند و زندگی بدون این موهبتهای الهی امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه هر هکتار درخت بلوط ۲ هزار و ۵۰۰ بشکه ۲۰۰ لیتری آب در خود نگهداری میکند، یادآور شد: درختان بلوط یک سد زیرزمینی محسوب میشوند به همین دلیل باید برای تکثیر و رشد و جلوگیری از بیماری آنها برنامههای اساسی داشته باشیم.
حجت الاسلام شاهرخی بیان کرد: در حال حاضر درختان بلوط در منطقه زاگرس و به خصوص استان لرستان دچار آسیب و بیماری شدهاند و اعتبارات استانی برای درمان این آسیبها کفایت نمیکند ، امیدواریم یکی از مصوبات سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گنجاندن اعتبارات ملی برای رفع مشکلات بیماریهای درختان بلوط باشد.
وی با تاکید بر لزوم ارائه برنامههای کوتاه مدت، بلندمدت و میان مدت برای رفع مشکلات درختان بلوط عنوان کرد: محصول بلوط به لحاظ اقتصادی میتواند برای معیشت مردم کمک کننده باشد و امیدواریم با توجه به وضعیت زیست محیطی استان، مصوباتی که در این سفر به تصویب میرسد به صورت جدی پیگیری شود تا آثار آن در زندگی مردم نمایان شود.