فعالیت ۴۹۶ موسسه مردم نهاد در خراسان جنوبی

مهر/ مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی از وجود ۴۹۶ موسسه مردم نهاد در خراسان جنوبی خبر داد.
مژگان شریفی در شورای مشارکتهای مردمی با سازمان بهزیستی که با حضور حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور و استاندار برگزار شد، گفت: اعضای حاضر در این جلسه، سرمایههای اجتماعی استان هستند که در کاهش آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی اقشار آسیبپذیر بهویژه معلولان تاکنون در استان نقشآفرینی کردهاند.
وی با تشکر از حمایتهای استاندار، افزود: نگاه راهبردی استاندار خراسان جنوبی به حوزه مسائل اجتماعی و تاکید ایشان بر بهرهگیری از ظرفیت مشارکتهای مردمی سبب تدوین سند توسعه راهبردی اجتماعی استان شده است.
به گفته وی این سند که با حضور جمعی از کارشناسان و فعالان حوزه اجتماعی در چهار فصل کلیدی طراحی شده، میتواند بهعنوان الگوی ملی در سایر استانها نیز اجرایی شود.
شریفی خاطر نشان کرد: ارتقای سطح کیفیت زندگی، افزایش امنیت اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و تقویت سرمایه اجتماعی از اهداف اصلی این برنامه راهبردی است که با همفکری و همافزایی دستگاهها و نهادهای مردمی در حال پیگیری است.
وی در ادامه تصریح کرد: این سند با پیگیری معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، در مراحل نهایی قرار دارد و در صورت تصویب، خراسان جنوبی بهعنوان استان پایلوت اجرای این الگوی اجتماعی در کشور معرفی خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی متذکر شد: ۴۹۶ سازمان مردمنهاد در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، پیشگیری از آسیبها، توانمندسازی زنان و حمایت از جامعه معلولان در استان فعالیت میکنند که از این تعداد، ۱۱۸ مورد مجوز فعالیت خود را از سازمان بهزیستی دریافت کردهاند.
وی اظهار کرد: حضور پررنگ این نهادها در رویدادهایی نظیر نمایشگاه تولیدات زنان آسیبدیده و دختران تحت پوشش، که هماکنون در باغ جهانی اکبریه در حال برگزاری است، نشاندهنده ظرفیت بالفعل این بخش در تحقق شعار سال و اقتصاد مقاومتی است.
وی با ابراز نگرانی از نرخ بالای معلولیت در خراسان جنوبی نسبت به نرم کشور گفت: سوءتغذیه و مشکلات روانی، از عوامل اصلی در بروز ناتوانیهای جسمی و ذهنی در استان هستند و این مسئله، ضرورت مداخلات گستردهتر را ایجاب میکند و موضوعات دیگری چون همسرآزاری، کودکآزاری و فرار از منزل نیز از چالشهای مهم اجتماعی هستند که در کارگروههای تخصصی و هیئتهای اندیشهورز با حضور روانشناسان، جامعهشناسان و کارشناسان حوزه سلامت روان در حال بررسی و ارائه راهکار هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تأکید کرد: توسعه اجتماعی پایدار تنها با مشارکت واقعی مردم، حضور اثربخش سازمانهای مردمنهاد و تعامل جدی دستگاههای اجرایی محقق میشود و امید است با نگاه ویژه سازمان بهزیستی کشور و حمایتهای استانی، بتوانیم شاخصهای اجتماعی را در خراسان جنوبی ارتقا دهیم تا الگویی موفق برای سایر نقاط کشور در این خصوص ارائه کنیم.
شایان ذکر است که در این جلسه تعدادی از حاضران به بیان مسائلی چون کمی یارانه پرداختی دولت برای نگهداری معلولان اعصاب و روان، اداره نشدن بهزیستی با یارانه، وجود بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ معلول در استان و… پرداختند.