شبی برای وصف زیبایی سنه

ایرنا/ سنندج شهر خلاق موسیقی در پنجمین شب هفته فرهنگی خود میزبان تعدادی از شاعران، ادیبان، نویسندگان و هنرمندان کردستانی بود تا زیباییهایش از زبان شاعران نیز بیان شود.
سال ۱۳۹۷ بود که با تصویب شهرداری و شورای شهر روز ششم اردیبهشت سالروز تاسیس شهر جدید سنندج توسط سلیمان خان اردلان با نام روز سنه (سنندج) نامگذاری شد.
حال هفت سال از نامگذاری این روز می گذرد و از ششم تا دوازدهم اردیبهشت هرسال با نام هفته فرهنگی سنندج نامگذاری شده است و در این یک هفته برنامهها و مراسمهای فرهنگی و هنری شاد و متنوعی درس طح شهر برگزار می شود.
امسال نیز ۲۶ عنوان برنامه شاخص برای برگزاری در این هفته تدارک دیده شده است و از ششم اردیبهشت در نقاط مختلف سطح شهر در حال برگزاری است؛ یکی از این برنامه ها شب شعر سنه دژ بود که به همت انجمن ادبی مولوی برگزار شد.
در این آیین شاعران برگزیده استان با اشعار نغز خود به وصف زیبایی های شهر سنندج پرداختند و گروههای موسیقی و هنرمندان نیز برنامه های شاد با موضوع سنندج اجرا کرده و ساعاتی بیادماندنی برای مردم رقم زدند.
ارسال ۳۰۰ شعر با موضوع سنه
مدیر مسئول انجمن ادبی مولوی کورد سنندج در این آیین اظهار کرد: برای برگزای این مراسم فرصت ارسال و خلق اثر بسیار کم بود و ۶۰ نفر شاعر از سراسر استان اشعار نغز خویش را به تعداد ۳۰۰ شعر به دبیرخانه ارسال کردند که براساس رای داوران، اشعار ۱۵ نفر از شعرا پذیرفته شد.
خالد امانی با قدردانی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که شرایط برگزاری این مراسم را فراهم کرده است، گفت: انتظار داریم اداره کل فرهنگ و ارشاد کردستان همچون دوره های قبل در برگزاری سومین جایزه ادبی مولوی ما را همراهی و حمایتی کند.
وی به حادثه دردناک بندر عباس اشاره کرد و گفت: این حادثه را به همه مردم کشور و مردم کردستان تسلیت گفته و امیدوارم مصدومان این حادثه هر چه زودتر بهبود یابند.
سنندج، شهر دارالعلم
جمال احمدی آیین از نویسندگان، مورخان و فعال عرصه فرهنگی شهر سنندج نیزضمن ارائه تاریخچه کوتاهی از شهر سنندج اظهار کرد: دوره حکمرانی خاندان اردلان از مهمترین شاخصهای پیشرفت در عرصه فرهنگ و تمدن این شهر به حساب می آید.
وی با بیان اینکه شهر سنندج در مدت کوتاهی با وجود خاندان اردلان به دارالعلم تبدیل شده است و اردلان ها در آن زمان قلمروشان تا یزد بود، گفت: هنوز دانشنامه ای برای شهر سنندج نداریم و در حال حاضر این شهر با معضلات زیادی از جمله دست فروشی دست و پنجه نرم می کند.
احمدی یادآور شد: هم اکنون تپه شیخ محمد باقر که از گنجینه های بزرگ این شهر است در حال از بین رفتن است و باید با تمام توان زیباییها و تاریخچه این شهر را حفظ کنیم.
قدمت سنندج به قبل از میلاد مسیح بر میگردد، این شهر بر اثر تحولات سیاسی مانند جنگهای متعدد و همچنین حوادث طبیعی نظیر زلزله چندین بار آسیب دیده و در سال ۱۰۴۶ قمری باز تاسیس شده است.
برابر اسناد موجود، شهر سنندج در تاریخ ۳۰ ذیقعده ۱۰۴۶ قمری مصادف با ششم اردیبهشت ۱۰۱۶ شمسی به فرمان سلیمان خان اردلان احداث شد.