نمایش فسیلهای مراغه در رویداد زمین گردشگری شمال شرق کشور

صدا و سیما/ فسیلهای منطقه مراغه با بیش از ۱۰ میلیون سال قدمت در نخستین رویداد زمین گردشگری منطقه شمال شرق کشور به نمایش در آمد.
زارع، رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: هدف از نمایش قطعات فسیلهای منطقه مراغه در رویداد زمین گردشگری منطقه شمال شرق کشور معرفی ژئوپارک مراغه و فسیلهای بدست آمده از آن است.
زارع افزود: در این رویداد همچنین با ارائه بروشور ژئوپارک مراغه و توانمندیهای بی نظیر آن به همراه ژئوپارک طبس و ارس مورد توجه خاص حاضرین قرار گرفت.
وی اضافه کرد: معرفی پتانسیل و جانوران منطقه فسیلی مراغه با ۱۰ میلیون سال موجب شگفتی حاضرین در همایش شد.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه منطقه فسیلی این شهرستان به علت تراکم بالای فسیل حیوانات مهره دار به بهشت فسیل شناسان جهان شهرت دارد.
وی گفت: تاکنون بیش از هفت هزار قطعه فسیل حیوانات مهره دار در هشت فصل کاوش از منطقه مراغه استخراج شده است.
زارع افزود: نخستین کاوش فسیلی در منطقه مراغه ۱۷۰ سال پیش توسط روسها انجام شده است و پس از آن محققان اتریشی، آلمانی، ژاپنی و آمریکایی تحقیقات و کاوشهایی در این زمینه انجام دادهاند.
وی اضافه کرد: فصل جدید کاوش و استخراج فسیل در مراغه از سال ۸۵ با کشف تودهای از دره گرگ روستای مردق آغاز شده است.
زارع ادامه داد: آن چه از دره گرگ به دست آمده امروز در قالب موزه صحرایی فسیل در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه در سالهای اخیر هشت مرحله کاوش در مناطق فسیلی از جمله در روستاهای کرج آباد، قره کند و آهق مراغه انجام شده و فسیلهای باارزشی به دست آمده است.
وی افزود: در آخرین فصل از کاوشها ۴۰۰ قطعه فسیل حیوانات مهره دار از منطقه آهق مراغه استخراج شده است.
زارع گفت: در این حفاری فسیلهای باارزش اسب، ببر دندان شمشیری، گوزن، غزال، زرافه، کرگدن، فیل و گوشتخواران به دست آمده است.
وی اظهار کرد: از این فسیلها بخشی به تعداد ۷۰۰ قطعه بازسازی و در موزه مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه به نمایش درآمده است.