قم در حوزه فاضلاب با چالشهای جدی مواجه است

ایرنا/ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به وضعیت نگرانکننده زیرساختهای فاضلاب این استان گفت: قم با چالشهای جدی در حوزه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب مواجه است.
مهدی نظرزاده در بازدید اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از تصفیهخانه فاضلاب این استان همچنین اظهار کرد: این چالش ها بدون تامین اعتبارهای ویژه، میتواند توسعه شهری را در سال های آینده با بحران مواجه کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب موجود فرسوده است افزود: متاسفانه اعتبار عمرانی مشخصی برای بازسازی این خطوط در نظر گرفته نشده و این یک تهدید بالقوه برای پایداری خدمات فاضلاب در قم است.
مدیرعامل شرکت آبفای قم همچنین با اشاره به تکمیل ظرفیت خطوط انتقال و تصفیهخانههای فاضلاب موجود تاکید کرد: در حالی که باید برای افق ۱۴۱۵ و جمعیت پیشبینیشده یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، بیش از ۱۰ هزار و ۴۵ کیلومتر شبکه و ظرفیت ۲۵۰ هزار مترمکعب تصفیه جدید ایجاد شود، همچنان با مشکل تامین منابع برای تکمیل حتی طرح های جاری مانند تصفیهخانه پردیسان روبهرو هستیم.
وی با ذکر اینکه احداث خط انتقال ۲۱ کیلومتری و تصفیهخانه فاضلاب پردیسان با ظرفیت ۵۵ هزار مترمکعب، نیازمند ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار است، تصریح کرد: برای شروع بدون تاخیر و بدون وقفه این پروژه ها باید منابع حاصل از مشارکت بخش خصوصی و اعتبارهای عمرانی کافی و پایدار باشد.
نظرزاده با اشاره به ناهماهنگی در توسعه شهری افزود: الحاقیهای جدید نظیر زعفرانیه و قمرود شمالی بدون توجه به زیرساخت های فاضلاب انجام شده و این در حالی است که ظرفیت های موجود پاسخگوی نیاز فعلی هم نیستند.
وی همچنین خواستار حمایت ویژه شهرداری و شورای شهر در صدور مجوزهای حفاری، معافیتهای مربوط به آسفالت برای اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب شد و گفت: اگر همین امروز برای تامین اعتبار زیرساختهای فاضلاب قم اقدام نکنیم، فردا با هزینههای چند برابری، پیامدهای اجتماعی و تهدیدهای جدی بهداشتی مواجه خواهیم بود.
مدیرعامل آبفای استان در پایان ضمن تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از پساب برای فضای سبز، صنعت و کشاورزی صنعتی، تصریح کرد: در حال حاضر کمتر از پنج میلیون مترمکعب از ۱۸ میلیون مترمکعب پساب واگذارشده مصرف میشود.