استاندار: به دنبال توسعه صنعت قند در استان کرمانشاه هستیم

ایرنا/ استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت استراتژیک محصول چغندرقند، از برنامهریزی برای افزایش ظرفیت کارخانههای موجود و احداث کارخانههای جدید در استان خبر داد.
منوچهر حبیبی عصر پنجشنبه و در جریان بازدید از کارخانه قند بیستون که همزمان با روز جهانی کارگر انجام شد، با اشاره به اهمیت استراتژیک محصول چغندرقند، اظهار کرد: در سال گذشته نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن چغندر از مزارع استان برداشت شده که این میزان نیازمند برنامهریزی دقیق برای فرآوری است.
وی افزود: در حال حاضر ۲ کارخانه قند در استان فعال است؛ کارخانه قند بیستون و کارخانه قند اسلامآباد غرب در مجموع امکان پذیرش حدود ۵۰۰ هزار تن چغندر را دارند، در حالیکه میزان تولید ما بیش از این ظرفیت است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به مشکلات سال گذشته کشاورزان در انتقال مازاد محصول به استانهای دیگر گفت: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم ظرفیت کارخانههای موجود را افزایش دهیم. خوشبختانه کارخانه قند بیستون در حال حاضر ظرفیت خود را به سه هزار تن رسانده و بنا دارد آن را به پنج هزار تن در روز افزایش دهد. همچنین در بازدید اخیر از کارخانه قند اسلامآباد غرب، مقرر شد ظرفیت آن نیز افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت کارخانههای موجود کافی نیست، اظهار کرد: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن چغندر مازاد داریم که باید برای آن چارهاندیشی کنیم. مذاکراتی با بنیاد مستضعفان، سازمان اتکا و بخش خصوصی انجام شده و اعلام آمادگیهایی برای احداث کارخانههای جدید صورت گرفته است.
حبیبی ادامه داد: در آستانه سفر دولت به استان، امیدواریم کلنگ احداث کارخانه قند جدید به زمین زده شود. پیشبینی ما این است که برداشت چغندر امسال حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته باشد، بنابراین احداث کارخانههای سوم و چهارم قند در شرق و غرب استان یک ضرورت قطعی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این اقدام هم به نفع کشاورزان است و هم از خروج محصول از استان جلوگیری میکند. ما مصمم هستیم که این پروژهها اجرایی شوند و به زودی خبرهای خوبی به مردم خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال است.
چغندر قند در استان کرمانشاه به ۲ صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که در کشت پاییزه این محصول نیز در سال زراعی جاری نیز حدود چهار هزار هکتار به زیر کشت رفته بود که در مجموع بیش از ۲۸۰ هزار تن چغندر برداشت شد.
استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند رتبه سوم ایران را در اختیار دارد.