۱۵ هزار هکتار جنگل درگیر آفت جوانهخوار بلوط در کهگیلویه و بویراحمد

مهر/ سرپرست ادارهکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵ هزار هکتار از جنگلهای این استان درگیر آفت جوانهخوار بلوط هستند.
مجید نظری، سرپرست ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۳ قراردادی با گیاه پزشک برای شناسایی آفت در ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از جنگلهای بلوط منعقد شد، اظهار کرد: از این مقدار ۱۵ هزار هکتار جز نقاط بحرانی آفت جوانهخوار بلوط شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه امسال ۵۹۰ هکتار از جنگلهای بلوط در منطقه پاتاوه از توابع شهرستان دنا محلول پاشی شدند، ادامه داد: با اضافه شدن مقداری دیگر تقریباً ۷۰۰ هکتار از جنگلهای بلوط در این شهرستان محلول پاشی از طریق پودر بی تی شدند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه چند سالی است که جنگلهای این استان درگیر دو آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط شدند، تصریح کرد: آفت جوانه خوار در مناطق سردسیری و برگ خوار در مناطق گرمسیری خودش را نشان میدهد.
وی تاکید کرد: خوشبختانه با اقداماتی که در چند سال گذشته انجام شد امسال آفت برگ خوار تاکنون در مناطق سردسیری مشاهده نشده است.
نظری اظهار کرد: آفت جوانه خوار بلوط بخش اعظمی از جنگلها در این استان را مورد هجمه قرار داده که برای مبارزه با این آفت نیازمند امکانات و اعتباراتی هستیم.
وی استفاده از هواپیماهای سمپاش با حداقل ۲۰۰ سورتی پرواز در سال را یکی از مهمترین درخواستها برای مبارزه با این آفات عنوان کرد و گفت: با این اقدام محلول پاشی عرصهها حداقل به میزان ۲۰ هزار هکتار در فصل طغیان آفت باید انجام شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تأمین اعتبار هزار میلیارد ریالی برای انجام طرح محلول پاشی در مناطق آلوده آفت را از دیگر نیازهای این استان برشمرد و افزود: حداقل باید ۱۰ نفر نیروی متخصص به همراه خودرو برای پایش مناطق جنگلی در اختیار استان قرار گیرد.
وی تأمین ۵ دستگاه پهپاد سمپاش با قابلیت حمل حداقل ۵۰ لیتر محلول در هر پرواز را از دیگر درخواستهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان برای مبارزه با این آفات نام برد و ادامه داد: برای اجرای عملیات مکمل آبخیزداری و جنگل کاری و توسعه جنگل در سطح حداقل ۲۰ هزار هکتار به اعتبار هزار میلیارد ریال از مناطق ضروری نیاز است.
نظری ضرورت در اختیار داشتن پهباد و یا استفاده از هواپیماهای محلول پاش را به علت کوهستانی بودن و سخت گذر بودن منطقه عنوان کرد.