۵۲ مورد ابتلا به مالاریا در اصفهان شناسایی شد

ایرنا/ مسوول گروه واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان، گفت: در سال گذشته، ۵۲ مورد ابتلا به مالاریا در استان شناسایی شده که ۱۲ نفر از آنها اهالی استان با سابقه سفر به مناطق آلوده و مابقی اتباع خارجی بودند.
«مالاریا» مهمترین بیماری انگلی است که توسط یک تیره از پشه به نام «آنوفل» به انسان منتقل میشود و بصورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کمخونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.
رضا فدایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مالاریا بطور معمول با علائم مشخصی از جمله تب، لرز و تعریق متناوب شناخته میشود و در افرادی که سابقه سفر به کشورهای آلوده مانند پاکستان، افغانستان، کشورهای جنوب شرقی آسیا یا کشورهای آفریقایی و نیز استانهای جنوبی ایران را دارند در صورت بروز این علائم باید احتمال ابتلا به مالاریا جدی گرفته شود.
وی گفت: بیشتر موارد مالاریا که طی سالهای اخیر در استان اصفهان شناسایی شدهاند، مربوط به اتباع خارجی، بهویژه از کشورهای افغانستان و پاکستان بوده اما مواردی از ابتلا در بین شهروندان نیز دیده شده که بیشتر در میان مشاغل پرخطر مانند رانندگان یا نظامیان بوده است.
فدایی افزود: در یکسال گذشته، ۵۲ مورد ابتلا به مالاریا در استان شناسایی شد که ۱۲ نفر از آنها اهالی استان بوده که سابقه سفر به مناطق آلوده از جمله سفر به کشور پاکستان یا استانهای مالاریاخیز مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و مناطق گرمسیری کرمان را داشتند و بقیه موارد از میان اتباع بوده است.
وی وضعیت استان اصفهان را نسبت به دهههای گذشته مطلوبتر توصیف کرد و گفت: پیش از سال ۱۳۸۰، سالانه حدود یکهزار مورد ابتلا به مالاریا در استان گزارش میشد اما با اجرای برنامههای پیشگیرانه این رقم به شدت کاهش یافته و از دهه ۱۳۹۰ به بعد موارد شناساییشده بیشتر اتباع هستند.
مسوول گروه واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان یکی از مهمترین برنامههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این زمینه را بیماریابی فعال در کانونهای تجمع اتباع خارجی بهویژه مهاجران افغان و پاکستانی اعلام کرد و گفت: ما سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از این افراد را بهمنظور تشخیص موارد مثبت غربالگری میکنیم.
وی افزود: تشخیص بیماری مالاریا در استان به ۲ روش تهیه لام خون محیطی و تستهای سریع انجام و در صورت شناسایی موارد مبتلا، درمان رایگان برای جلوگیری از انتقال بیماری ارائه میشود.
وی آگاهسازی پزشکان و گروههای پرخطر را از دیگر اقدامات مرکز بهداشت استان دانست و گفت: بهطور مستمر پزشکان بخش دولتی را نسبت به علائم بیماری و نحوه برخورد با موارد مشکوک حساس میکنیم اما رانندگان، نظامیان و افرادی که سفرهای بیناستانی یا بینالمللی دارند نیز باید نسبت به علائم بیماری آگاه باشند.
فدایی به شهروندان توصیه کرد در صورت سفر به مناطق مالاریاخیز از وسایل حفاظت فردی مانند پشهبند و مواد دافع حشرات استفاده و همچنین در صورت مشاهده علائم بیماری نظیر تب، لرز و تعریق پس از بازگشت، فوری به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه کنند.