حجم آب سد بوکان ۳۸۵ میلیون مترمکعب کمتر از سال گذشته است

ایرنا/ مدیر امور آب بوکان گفت: هم اکنون ذخیره آب سد این شهرستان به ۳۰۴ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته حدود ۳۸۵ میلیون مترمکعب کمتر است.
عباس عباسی، مدیر امور آب بوکان افزود: سد شهید کاظمی بوکان پرآب ترین سد استان بوده که هم اکنون تراز آن به یک هزار و ۴۰۹ متر رسیده است که این میزان در سال گذشته یکهزار و ۴۱۹ متر بود و تراز سد ۱۰ متر کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون ورودی به مخزن سد بوکان ۱۴.۴ مترمکعب برثانیه است در حالی که سال گذشته در این ایام ورودی سد بوکان ۱۰۲.۸ مترمکعب در ثانیه بود.
مدیر امور آب بوکان گفت: در حال حاضر خروجی این سد ۱۱ مترمکعب بر ثانیه بوده که شامل بخش شرب و زیست محیطی است اما سال گذشته خروجی آب سد۱۵۱ مترمکعب در ثانیه بود که این رهاسازی هم برای بخش کشاورزی، شرب و محیط زیست (احیای دریاچه ارومیه) انجا می شد.
وی در خصوص مقابله با چاه های غرمجاز نیز اظهار کرد: سال گذشته هم ۱۶۱ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و پر شده که در قبال آن از مصرف بی رویه سالانه بیش از ۲۰۰ هزار مترمکعب آب جلوگیری و ۸۲ فقره کنتور چاه کشاورزی در سطح این شهرستان نصب شد.
وی یاداور شد: سال گذشته ۱۳ هکتار از اراضی بستر رودخانه سیمینه رود آزادسازی و همچنین ۸۲ مورد از برداشت غیرمجاز مصالح ساختمانی حاشیه این رودخانه جلوگیری شد.
سد بوکان در جنوب دریاچه ارومیه قرار دارد و پرآب ترین سد آذربایجان غربی با ظرفیت حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب است که بر روی رودخانه زرینه رود احداث شده است.
سد شهید کاظمی که بیشتر با نام سد بوکان شناخته میشد، یکی از سدهای بزرگ ایران با هسته رسی است که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بوکان در آذربایجان غربی قرار دارد.
سد بوکان برای استفاده از آب و کنترل سیلابهای زرینه رود، بر روی این رودخانه ایجاد شد و جهت آبیاری اراضی پایین دست سد دیگری نیز در جنوب شرقی بوکان بر روی این رودخانه احداث شد طول تاج سد بوکان ۵۳۰ متر و ارتفاع آن از پی ۵۰ متر است.
این سد علاوه بر تامین آب شهرهای بوکان، میاندوآب و عمده آب شهر تبریز، سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب شرب و مورد استفاده بخش صنعت و در حدود ۵۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی منطقه عجب شیر و آذرشهر در آذربایجان شرقی را نیز آبیاری میکند.
بوکان در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.