خیز گلستان برای جهش تولید پنبه؛ خبرهای خوبی در راه است

ایرنا/ رییس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به هدفگذاری ۲۹ هزار هکتاری استان برای کشت پنبه در الگوی کشت سال جاری گفت: خبرهای امیدوارکننده در حوزه بازرگانی این محصول میتواند انگیزه کشاورزان را برای توسعه کشت افزایش دهد.
علی موسیخانی با اشاره به فراز و نشیبهای محصول پنبه طی سالهای گذشته اظهار کرد: سطح زیرکشت پنبه در گلستان در برخی سالها از ۲۰ هزار هکتار نیز فراتر رفته اما در سال گذشته تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت پنبه اختصاص یافت.
وی ابراز امیدواری کرد گلستان امسال بتواند به برنامه ابلاغی کشت پنبه نزدیک شود و گفت: خشکسالی و موجودی ناکافی آب سدهای استان به ویژه سدهای گلستان و وشمگیر برای کشت پنبه و وضعیت روانابها احتمال تحقق برنامه ابلاغی کشت پنبه را دچار مشکل میکند.
رییس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه در حوزه بازرگانی پنبه خبرهای خوبی در راه است، افزود: شنیدهها نشان میدهد قیمتگذاری خرید پنبه از سوی فعالان بخش خصوصی بالاتر از قیمت خرید تضمینی(۴۴۰ هزار ریال) است و انتظار میرود با اعلام این قیمت از سوی بخش خصوصی، سطح کشت پنبه افزایش یابد.
به گفته موسیخانی؛ در حال حاضر ۳۰۰ تن بذر پنبه داخلی دلینته و ضدعفونی شده برای کشت پنبه آماده است و حدود ۲۰ تن آن با اعتبارات الگوی کشت با استفاده از حشرهکش برای آفات ابتدای فصل آماده شده است. افزونبر این، با وجود بذرهای وارداتی و سنواتی، پنبهکاران برای کشت این محصول با کمبود بذر مواجه نخواهند شد.
وی کشت و تولید مکانیزه پنبه را از برنامههای جهاد کشاورزی گلستان در سال جاری برشمرد و تاکید کرد: برداشت مکانیزه پنبه سال قبل در سطح محدود اتفاق افتاد اما برنامهریزی امسال ما رساندن کشت و تولید مکانیزه پنبه به ۲ هزار هکتار با کمک بخش خصوصی است.
رییس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: سال گذشته محصول پنبه از مزارعی که از طریق مکانیزه برداشت شد ۱۲ درصد بالاتر از نرخ روز توسط بخش خصوصی و کارخانجات خریداری شد و امسال نیز یکی از کارخانجات برای خرید پنبه حاصل از برداشت مکانیزه تا ۱۵ درصد بالاتر از نرخ روز اعلام آمادگی کرده است.
موسیخانی از برنامهریزی برای جذب اعتبار و اجرای طرح پایش مستمر مزارع پنبه استان خبر داد و متذکر شد: تلاش ما جذب اعتبار برای پایش مزارع پنبه با کمک سازمان برنامه و بودجه است تا با پایش مستمر و کنترل آفات، در هر هکتار نزدیک به ۴۰۰ کیلوگرم افزایش عملکرد داشته باشیم.
وی در ادامه به برنامه کشت سویا در گلستان نیز اشاره کرد و توضیح داد: برنامه ابلاغی برای کشت سویا در الگوی کشت ۲۸ هزار هکتار است که سال گذشته با همکاری پنج شرکت تولیدکننده بذر، ۸۶۰ تن بذر از کشاورزان خریداری و بوجاری شد که آماده توزیع است.
رییس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان پیشبینی کرد با توجه شرایط اقلیمی و تعیین قیمت ۴۳۰ هزار ریالی برای سویا و افزایش قیمت برنج، امسال حدود ۱۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی گلستان زیر کشت سویا برود.
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today