گلستان در مسیر تحول؛ عزم راسخ برای رفع چالشهای زیرساختی

ایرنا/ استاندار گلستان با اشاره به ناترازیهای زیرساختی در این استان و با تأکید بر تشکیل قرارگاه عملیاتی آب و پیگیری احیای خلیج گرگان، عزم جدی مسئولان را برای غلبه بر چالشهای تاریخی این استان اعلام کرد.
علیاصغر طهماسبی روز شنبه در همایش بزرگداشت شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گلستان با اشاره به کمبود هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب در استان، اظهار کرد: در شهر گرگان، روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعت قطعی آب داریم و برخی این بحران را باور نداشتند.
وی افزود: با تکیه بر منابع زیرزمینی برای تأمین ۹۵ درصد آب آشامیدنی، خشکسالیهای اخیر و کاهش ذخیره سدها، زنگ خطر را برای این استان سرسبز به صدا درآورده است.
استاندار گلستان افزود: برای مقابله با این بحران، قرارگاه عملیاتی آب در دو ماه گذشته تشکیل شده و با جدیت در حال پیگیری راهکارهای کوتاهمدت و بلندمدت است.
طهماسبی همچنین به نابرابری در توزیع آب اشاره کرد و گفت: در برخی مناطق کلاله، روستاها از آب شرب محروماند، اما آب به شهرکهای صنعتی سرریز میشود.
وی با تعیین ضربالاجل تا پایان اردیبهشتماه، خواستار اصلاح این روند شد تا عدالت در دسترسی به آب برقرار گردد.
استاندار گلستان ادامه داد: با وجود پتانسیلهای طبیعی و انسانی، گلستان در بسیاری از شاخصهای توسعهای در رتبههای پایین کشوری قرار دارد.
طهماسبی گفت: در حوزه حوادث و بحرانها، گلستان رتبه اول کشور را دارد، اما امکانات ما حتی در حد رتبه بیستم نیست و این ناترازی در حوزه بهداشت و درمان نیز مشهود است به طوری که رامیان و گمیشان فاقد بیمارستان هستند و کمبود بیش از ۲ هزار تخت بیمارستانی، چالشی بزرگ برای استان محسوب میشود.
وی با تأکید بر اینکه حل این مشکلات یکشبه ممکن نیست، افزود: از تلاش بازنخواهیم ایستاد. برنامهریزی برای رفع محرومیتها آغاز شده و با همکاری دستگاههای اجرایی و شوراها، گامهای مؤثری برمیداریم.
استاندار گلستان در ادامه بر نقش موثر شوراهای اسلامی شهر و روستا در توسعه محلی تاکید کرد و گفت: در دیداری صمیمی، سه ساعت پای دغدغهها و مطالبات اعضای شورا نشستیم و نگاه ما افزایش چنین نشستها است، از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر و روستا در پیشبرد امور استقبال میکنیم.
طهماسبی با اشاره به اهمیت نقش شوراها و مطالبهگری آنان تاکید کرد: قانون اساسی بر مردمی بودن امور و نقش شوراها تاکید دارد. ما نیز از شوراها میخواهیم ضمن ارائه طرح و برنامه، دولت را در تحقق پروژهها یاری کنند و مطالبهگر باشند.
وی همچنین به چالشهای محیطزیستی استان اشاره کرد و گفت: سطح آب دریای خزر در حال عقبنشینی است و خلیج گرگان در حال خشک شدن است. در همین راستا، مصوب شده که در سال ۱۴۰۴، اقدامات علاجبخشی برای خلیج گرگان ادامه یابد. اگر این موضوع جدی گرفته نشود وضعیت خلیج گرگان از دریاچه ارومیه هم بدتر خواهد شد.
استاندار گلستان در خصوص پروژههای عمرانی نیز بیان کرد: سد نرماب که بیش از ۱۵ سال از آغاز آن میگذرد با وجود پیشرفت بالای ۹۰ درصد هنوز تکمیل نشده است.
وی گفت: این پروژه به دلیل تامین نشدن اعتبار برای جابهجایی روستاییان ساکن در کاسه سد با چالشهایی مواجه است و تا زمانی که اعتبار لازم برای خرید مزارع و ساخت مسکن روستاییان تامین نشود تکمیل این پروژه امکانپذیر نخواهد بود.
طهماسبی در ادامه از مشکلات مرتبط با ساخت و ساز در اراضی درجه یک و دو نیز سخن گفت و یادآور شد: در سه سال گذشته، حتی یک مترمربع از زمینهای استان برای نهضت ملی مسکن تغییر کاربری داده نشده و این محدودیت به دلیل ممنوعیت ساخت و ساز در اراضی درجه یک و دو است که درخواست کردهایم تا این محدودیت برداشته شود تا بتوانیم در راستای حل مشکل مسکن استان قدم برداریم.
وی تاکید کرد: در همه نقاط استان گلستان مشکلاتی وجود دارد. اما این که صرفاً به بیان این مشکلات بپردازیم، ما را به جایی نخواهد برد. باید برای حل مشکلات طرح و برنامه ارائه دهیم و با همکاری و همافزایی شوراها، دهیاریها و دستگاههای اجرایی، به توسعه و پیشرفت استان کمک کنیم.
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today