رهاسازی ۲۵ هزار قطعه بچه ماهی کپور در دریاچه گیلارلو گرمی

ایرنا/ مدیرکل شیلات استان اردبیل از رهاسازی بیش از ۲۵ هزار قطعه بچه ماهی از نژاد کپورماهیان در دریاچه گیلارلو شهرستان گرمی با هدف تولید گوشت ماهی در این ذخیرهگاه آبی خبر داد.
محمد الله بخش روز شنبه گفت: بچه ماهیان گرمآبی کپور با هماهنگی و اطلاع اداره شیلات شهرستان گرمی توسط بخش خصوصی به عنوان بهرهبردار این سد از مراکز معتبر تکثیر ماهیان گرمابی در استانهای همجوار تهیه و با هدف افزایش بهرهوری منابع آبی در سایه آبزی پروری مسئولانه در دریاچه گیلارلو رها سازی شده است.
وی میانگین وزنی این بچه ماهیان رهاسازی شده را ۲۰ تا ۲۵ گرم اعلام و بیان کرد: منابع آبی سهم بزرگی در تولیدات آبزی پروری استان اردبیل داشته و در این میان پرورش ماهیان گرمابی (کپور ماهیان) به واسطه بازار پسندی مناسب، هزینه پایین تولید و مقاومت ذاتی آنها به انواع بیماری و تغییرات محیطی از مقبولیت بالاتری برخوردار است.
مدیرکل شیلات استان اردبیل همچنین افزود: در فرایند توسعه بخش آبزیپروری در شهرستان گرمی، پرورش ماهیان گرمابی تنها یکی از جنبههای فعالیت اقتصادی در این منبع آبی به شمار می رود چرا که در حال حاضر، پرورش ماهیان خاویاری در قفس با ظرفیت ۲۰ تن در همین دریاچه در حال انجام است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این توسعه مزارع پرورش جلبک، گلخانههای کشت گیاه و تولید ماهی و در نهایت کارگاههای تولید ماهیان زینتی نیز از دیگر برنامههای اداره کل شیلات استان اردبیل برای بهرهبرداری حداکثری از منابع آبی استان می باشد که مطالعات آن در حال انجام است.
الله بخش اظهار کرد: صنعت شیلات امروز به یک فعالیت پیشرو در افزایش ظرفیت اقتصادی و اشتغال تبدیل شده و استان اردبیل نیز استعداد خوبی در زمینه تولید آبزیان گرمآبی و سردآبی دارد.
مدیرکل شیلات استان اردبیل میزان تولید آبزیان این استان در سال گذشته را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن اعلام و بیان کرد: افزایش مصرف گوشت ماهی به عنوان ماده غذایی سالم، مشوق اصلی در توسعه صنعت شیلات در استان به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، ۶۰ درصد تولیدات آبزیان استان اردبیل مربوط به ماهیان سردابی است و این استان از قطبهای مهم پرورش و تولید ماهیان سردابی در کشور محسوب میشود.
میزان تولید ماهی در استان اردبیل در سال ۸۶ حدود یک هزار و ۲۰۰ تن بود که این رقم در ۱۷ سال گذشته بیش از ۱۰ برابر شده است.