۱۱ هزار میلیارد ریال به طرحهای بزرگراهی استان اردبیل اختصاص یافت

ایرنا/ مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از اختصاص ۱۱ هزار میلیارد ریال به طرحهای راهسازی و بزرگراهی استان در دولت چهاردهم خبر داد.
محبوب حیدری با تشریح اقدامات و برنامههای شاخص حوزه ساخت و توسعه راههای مواصلاتی استان اظهار کرد: برای احداث ۸۲۳ کیلومتر بزرگراه در استان مجوز ماده ۲۳ اخذ شده و از این میزان تا کنون ۲۳۷ کیلومتر بزرگراه در سطح استان تکمیل و به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: با احتساب ۳۵ کیلومتر احداث باند دوم که هم اکنون در حال حاضر عبور و مرور خودرویی در آن برقرار است در مجموع ۲۷۲ کیلومتر بزرگراه در سطح استان اردبیل احداث شده است.
حیدری ادامه داد: با برنامهریزیهای صورتگرفته و در راستای توسعه بزرگراهها در سال جاری حدود ۸۰ کیلومتر در جادههای اردبیل - سرچم، تونل دوم حیران و راههای طرفین، پارسآباد- مشکینشهر، بیلهسوار- گرمی و گرمی به سمت اردبیل تکمیل گردیده و به طول بزرگراههای استان اضافه خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه هزینه اجرای هر کیلومتر بزرگراه در مناطق دشت و تپه ماهور نیازمند ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار است، افزود: تکمیل این طرحهای بزرگراهی نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است که برای تامین آن پیگیرهای لازم به عمل آمده است.
حیدری با بیان اینکه برای تکمیل ۲۶۶ کیلومتر طرح راهسازی استان ۹۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی نیاز است افزود: در صورت احداث این تعداد بزرگراه شاخص برخورداری استان از بزرگراهها، به شاخص میانگین کشوری خواهد رسید.
افزایش ۲/۵ برابری اعتبارات راه و شهرسازی
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل به افزایش ۲.۵ برابری اعتبارات و بودجه در سال جاری اشاره کرد و گفت: در راستای ایمنسازی، توسعه و چهارخطه کردن جادههای مواصلاتی و شریانی استان ۳۹ کیلومتر بزرگراه در استان مطالعه شده و ۲۰۴ کیلومتر بزرگراه هم در دست مطالعه قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده در استان اردبیل، ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند است.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قرهآغاج و اسالم در جادههای این استان قرار دارد.