زمزمه باران در خراسانشمالی؛ کدام مناطق بیشتر درگیر بارش خواهند بود؟

ایرنا/ اداره کل هواشناسی خراسان شمالی از ورود یک سامانه بارشی جدید به منطقه خبر داد که از روز سهشنبه جاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و این سامانه با خود بارشهای قابل توجهی به همراه خواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی اظهار کرد: این سامانه موجب بارش باران در بیشتر مناطق استان، همراه با وقوع رگبار، رعد و برق و در برخی نقاط مستعد، تگرگ خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برای فعالیت این سامانه هشدار سطح زرد صادر شده است از شهروندان و بهویژه ساکنان روستاها و مناطق کوهستانی خواست نسبت به توصیههای ایمنی بیتفاوت نباشند.
مناطق درگیر بارندگی
داداشی افزود: بیشترین فعالیت این سامانه بارشی از عصر روز سهشنبه تا صبح چهارشنبه در نیمه غربی و مرکزی استان شامل مانه و سملقان، گرمه، جاجرم، راز و جرگلان و غرب بجنورد رخ خواهد داد.
وی عنوان کرد: همچنین این سامانه در روز چهارشنبه (۹ اردیبهشت) از صبح تا اوایل شب در نیمه شرقی استان از جمله شهرستانهای اسفراین، بام و صفیآباد، فاروج و شیروان فعال خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی تصریح کرد: با توجه به شدت رگبارها، در مدت زمان کوتاه ممکن است شاهد افزایش روانآب، طغیان مسیلها و حتی بروز خسارتهای ناشی از سیلابهای ناگهانی باشیم.
آبگرفتگی معابر و سیلاب؛ زنگ خطر برای مدیریت بحران
خراسان شمالی بهواسطه اقلیم کوهستانی و بافت جغرافیایی خاص، در برابر بارشهای ناگهانی بسیار آسیبپذیر است.
تجربه سالهای گذشته نیز نشان داده که بارشهای رگباری در استان میتواند در مدت کوتاهی منجر به آبگرفتگی معابر شهری، تخریب راههای روستایی و طغیان رودخانههای فصلی شود.
هشدارهای هواشناسی همواره با هدف پیشگیری از خسارات مالی و جانی صادر میشود، با این حال، اجرای مؤثر آن نیازمند همکاری نهادهای مرتبط همچون مدیریت بحران، راهداری، دهیاریها و مشارکت مردم است.
متوسط بارش سالانه کمتر از ۳۰۰ میلیمتر است، همواره مورد استقبال کشاورزان و مردم بوده است. اما رگبارهای شدید و تند، اگر بدون آمادگی و پیشبینی دقیق باشد، میتواند به تهدیدی جدی بدل شود.
حالا چشمها به آسمان است تا ببینند این سامانه بارشی، چه اندازه نویدبخش بهار زودهنگام خواهد بود و تا چه میزان نهادهای مرتبط میتوانند در برابر چالشهای احتمالی آن، عملکردی موفق از خود به نمایش بگذارند.