برخی واحدهای بازیافت، قم را به انبار ضایعات تبدیل کردهاند

ایرنا/ معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست قم با انتقاد از عملکرد غیرعلمی برخی واحدهای بازیافت فلزات گفت: ورود بیرویه آهن غیر قابل استفاده از سایر استانها، قم را به انبار ضایعات صنعتی تبدیل کرده و این امر مخاطرات جدی برای سلامت زیستمحیطی استان بهدنبال دارد.
سید احمد شفیعی، معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست قم افزود: برخی فرآیندهای بازیافت در استان همچنان بهصورت غیرعلمی انجام میشود و نه تنها تهدیدی برای محیط زیست محسوب میشوند، بلکه ظرفیتهای طبیعی این استان را با چالشهای جدی مواجه کردهاند.
وی گفت: با وجود توسعههای انجامشده در حوزه مدیریت پسماند، فرآیند بازیافت در برخی بخشها همچنان فاقد استانداردهای زیستمحیطی است و آسیبهای قابلتوجهی به منابع طبیعی و سلامت شهروندان وارد میکند.
وی با بیان اینکه بازیافت فلزاتی مانند فولاد و سرب از مهمترین چالشهای زیستمحیطی استان به شمار میرود، افزود: در حالی که بازیافت فولاد در قم با شتاب در حال گسترش می باشد ، ورود آهن قراضه از استانهای دیگر و پردازش آن در این منطقه، فشار سنگینی بر ظرفیتهای زیستمحیطی قم وارد کردهاست.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست قم با اشاره به آثار تخریبی بازیافت سرب گفت: این فرآیند علاوه بر مصرف بالای منابع آب و برق، آلودگی گستردهای در خاک و هوا ایجاد میکند که پیامدهای آن نه تنها محدود به واحد صنعتی، بلکه دامنگیر مناطق اطراف نیز خواهد بود.
شفیعی از افزایش تقاضا برای صدور مجوز فعالیت واحدهای جدید بازیافت فولاد در هفتههای اخیر ابراز نگرانی کرد و گفت: با توجه به وضعیت شکننده اکولوژیکی استان، توسعه این نوع فعالیتها به هیچ عنوان با اصول پایداری محیط زیست قم همخوانی ندارد و شایسته این منطقه نیست.
وی تاکید کرد: سیاستگذاریها باید به سمت ارتقای استانداردهای زیستمحیطی، اعمال نظارتهای دقیقتر و هدایت سرمایهگذاریها به مسیرهای کمخطر و علمی در حوزه بازیافت سوق یابد تا از تشدید بحرانهای زیستمحیطی در استان جلوگیری شود.