تحصیل ۲۰ هزار دانشآموز در مدارس صدرای کشور

مهر/ شهرکرد-قائم مقام مدارس صدرای کشور از تحصیل حدود ۲۰ هزار دانشآموز در ۱۹۷ مدرسه صدرا در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدحامد مبینی عصر امروز در نشستی با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری و سرپرست آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه تبلیغات اسلامی در راستای کار انقلاب اسلامی تشکیل شده و تعلیم و تربیت نیرو برای انقلاب نیز در آموزش و پرورش اتفاق میافتد، اظهار کرد: لذا کمکها باید به سمت آموزش و پرورش سوق یابد.
قائم مقام مدارس صدرای کشوربا اشاره به فعالیت ۱۹۷ مدرسه صدرا در سطح کشور، ادامه داد: به جز استانهای ایلام و سیستان و بلوچستان در تمامی استانها مدرسه داریم که مدرسه ابتدایی شهرکرد از معدود مدارس ابتدایی قوی در سطح کشور است.
مبینی با ابراز خرسندی از سطح بالای فارغالتحصیلان مدارس صدرا، بیان کرد: هم افزایی دو نهاد تبلیغات اسلامی و آموزش و پرورش باعث این اتفاق مبارک شده که فضای فرهنگی و تربیتی آنها توانسته خروجیهای خوبی را داشته باشد.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار دانشآموز در مدارس صدرای کشور مشغول تحصیل هستند، ادامه داد: تمامی مدارس دولتی بوده و سه هزار و ۵۰۰ معلم آموزش و پرورش در این مدارس مشغول فعالیتند.
مبینی با تصریح اینکه مدارس صدرا هم در حوزه آموزشی و هم پرورشی عرصه کنش است، اظهار کرد: در این راستا طرحهای فراوانی در دست اجراست و تلاش داریم این مدارس را به عنوان پایلوت برای طرحهای آموزش و پرورش وارد میدان کنیم و لذا این مدارس را به کمک آموزش و پرورش میآوریم.
پای کار آوردن دانشآموزان
قائم مقام مدارس صدرای کشور با اشاره به اینکه باید از ظرفیت دانشآموزان بیش از اینها استفاده شود، توضیح داد: دانشآموزان مهمترین ظرفیت انقلاب اسلامی هستند و آموزش و پرورش آنها را نه فقط باید مخاطب خود قرار دهد بلکه باید پای کارها بیاورد. پسزمینه کمک به آموزش و پرورش همین به میدان آوردن نوجوانان در مدرسه است.
مبینی با تصریح اینکه وجود مشکلات در کنار زایشها و رویشها طبیعی است، گفت: گره برخی مشکلات به دستان مسئولان آموزش و پرورش باز میشود و خاصه در روندهای اداری مدارس صدرا، تدبیر این نهاد میتواند گرهگشا باشد که میتوانم به قید فوریت در روند تبدیل ۲ مدرسه صدرای بروجن به متوسطه اول اشاره کنم.
تحقق عدالت آموزشی در مدارس صدرا
در ادامه، بهمن خدادادی، سرپرست آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه اهداف نظام تعلیم و تربیت برای همه ما روشن است، اظهار کرد: چکیده همه اسناد تعلیم و تربیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خلاصه شده که اجرای احکام این سند مستلزم به کارگیری همه ظرفیتهاست.
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری ادامه داد: آموزش و پرورش به عنوان یک امر ملی و حاکمیتی به تنهایی نمیتواند موضوع مهم تعلیم و تربیت را به سرانجام برساند بلکه همه باید به کمک بیایند.
خدادادی با یادآوری اینکه مدارس صدرای سازمان تبلیغات اسلامی بخش مهمی از رسالت تعلیم و تربیت را انجام میدهند، گفت: به نظرم ظرفیت و نعمت خوبی بوده و مصداق کمک به آموزش و پرورش است.
وی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش به دنبال توسعه عدالت آموزشی و عدالت تربیتی است، افزود: در این راستا بهرهمندی از آموزش و نیز استفاده از آموزش باکیفیت موضوعیت مییابد و عدالت تربیتی باعث شکوفایی استعدادهای فردی دانشآموزان میشود.
خدادادی تأکید کرد: باید چتر عدالت تربیتی را گسترش دهیم و نهادینه کنیم تا در ساحت آموزشی هم دانشآموزان را کمک کنیم که اتفاقاً مدارس صدرا در زمینه عدالت تربیتی پیشقدم هستند.
وی با ذکر اینکه عدالت تربیتی هنوز به طور کامل مفهومسازی و اجرایی نشده است، ادامه داد: عدالت تربیتی یعنی آنکه دانشآموز وقتی وارد مدرسه میشود باید مورد ارزش و احترام واقع شده و دیده شود تا استعدادش شکوفا شود.
سوق دادن مدارس صدرا به مناطق محروم
خدادادی به چالشهای عظیم نظام آموزشی اشاره و اظهار کرد: چالش نخست، تقدم مقوله تعلیم بر تربیت است که متأسفانه تعلیم را خوب انجام ندادیم و تربیت نیز به شکلهای مختلف دچار آسیب شد. چالش دوم ناظر بر تقدم حافظهمحوری و کتاب محوری بر مقوله فهممحوری است.
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: روشهای تدریس سنتی و نبود برنامههای توانمندسازی معلمان از دیگر مشکلات است و باید بر طبق نیازهای فعلی دانشآموزان به تدریس بپردازیم.
خدادادی در پایان با تأکید بر سوق دادن مدارس صدرا به سمت مناطق محروم، گفت: تبلیغات اسلامی را باید بتوانیم به کمک خودمان بیاوریم چرا که هدف مشترک ما جای هیچ گلایه و خرده گرفتن یا مشکل تراشی برای همدیگر را باقی نمیگذارد.