نماد آخرین خبر

نیاز فوری به ۱۲۰ میلیارد ریال برای سمپاشی مزارع غلات خراسان‌شمالی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نیاز فوری به ۱۲۰ میلیارد ریال برای سمپاشی مزارع غلات خراسان‌شمالی

ایرنا/ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برای مبارزه با آفات سن گندم در مزارع غلات استان ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، در حالی که تنها ۹ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته که بسیار ناچیز است.

محمد رضایی اظهار کرد: مبارزه با آفات در مزارع استان تنها به سن گندم محدود نمی‌شود، بلکه در حال حاضر تیم‌های حفظ نباتات نیز درگیر سمپاشی علیه آفت ملخ هستند.

وی با اشاره به وضعیت مساعد برای فعالیت سن گندم به دلیل گرمای هوا، گفت: شرایط برای تغذیه و تکثیر سن گندم به دلیل گرما و خشکی فراهم است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: کاهش بارندگی در سال زراعی جاری باعث کاهش رشد گیاهان و ضعف ساقه‌های گندم در استان شده است.

رها شدن ۱۷ هزار هکتار اراضی و تهدید آفات

وی اظهار کرد: در حال حاضر، ۱۷ هزار هکتار از مزارع دیم و نیمه‌آبی استان به دلیل شرایط نامساعد اقلیمی و کم‌آبی رها شده‌اند و این اراضی شرایط مناسبی برای رشد آفات از جمله سن گندم فراهم می‌کنند و عدم مبارزه با این آفات می‌تواند در سال‌های آینده به بحران جدی تبدیل شود.

رضایی تصریح کرد: اگر مبارزه با سن گندم در این مزارع رها شده انجام نشود، جمعیت این آفت در سال آینده چندین برابر خواهد شد و مشکلات بیشتری برای کشاورزان به وجود خواهد آمد.

وی با اشاره به نیاز فوری به اعتبار بیشتر برای مبارزه با آفات در این اراضی، از کشاورزان خواست که مبارزه با سن گندم را جدی بگیرند تا در سال‌های آینده با چالش‌های بزرگتری مواجه نشوند.

ضرورت تامین اعتبار برای مقابله با آفات

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به فشارهای اقتصادی کشاورزان برای مقابله با آفات، گفت: در حال حاضر بسیاری از کشاورزان به دلیل اقتصادی نبودن فعالیت زراعی در مزارع کم بازده، زمین‌های خود را رها کرده‌اند که این امر موجب افزایش خطرات ناشی از آفات می‌شود.

وی افزود: تامین اعتبار بیشتر برای مبارزه با آفات و همچنین ارائه حمایت‌های لازم به کشاورزان می‌تواند به حفظ مزارع و جلوگیری از افزایش آسیب‌های ناشی از آفات کمک کند.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today