نماد آخرین خبر

بیمارستان‌های بروجرد زیر تیغ فرسودگی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بیمارستان‌های بروجرد زیر تیغ فرسودگی

ایرنا/ بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بروجرد، بارها زیر نگاه نگران ما خودنمایی کرده‌ صحنه‌هایی که هر بار نگاه تلخ و آزاردهنده‌ای از رنج بیماران و اطرافیان‌شان را در ذهن‌ ما حک می‌کند و زخم‌هایی بر جسم و روح ما باقی می‌گذارد که به سختی قابل فراموشی هستند.

 ازدحام و صف های طولانی در کنار فرسودگی بیمارستان‌ها، نبود تجهیزات و امکانات کافی، کمبود نیروی انسانی و مدیریت ناکارآمد، همچون پازلی شرایط مراجعه روزانه شهروندان را به این مراکز دشوارتر کرده است، این مشکلات، زنجیره‌ای پیچیده از بی‌نظمی‌ها را در سیستم درمانی رقم می‌زند که گویی به جای تسلی، بر درد بیماران افزوده می‌شود.

هم زمان که در انتظار تخت اورژانس هستی و نگاه‌تان به لکه خون روی شال خود می‌افتد و نمی‌دانید چگونه باید این تصویر ناخوشایند را تحمل یا پنهان کنید، این استیصال نمایانگر چالش‌های محیطی این مراکز می‌شود، حاکم شدن چنین حالاتی بر فضای درمانی گویی که نمودی از فرسایش و ناکارآمدی سیستم بهداشت و درمان است، حلقه‌ای تکراری که هر بار بی‌هیچ پاسخی، سوالات متعددی در ذهن ایجاد می‌کند.

شهرستان بروجرد دارای سه بیمارستان دولتی، ۱۱ مرکز درمان جامع سلامت شهری، ۱۸ پایگاه بهداشتی، ۱۸ مرکز بهداشتی روستایی، ۴۸ خانه بهداشت و یک کلینیک تخصصی درمانی فعال است در عین حال این شهرستان با چالش‌های جدی در حوزه بهداشت و درمان مواجه است، کمبود تجهیزات پزشکی، فرسودگی زیرساخت‌های درمانی، نبود نیروی انسانی متخصص منجر به نارضایتی گسترده شهروندان از وضعیت موجود شده است.

در گزارش های میدانی و نظرات مردمی از فرسودگی تجهیزات و زیرساخت‌های درمانی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین معضلات مراکز درمانی بروجرد یاد می شود.

در این خصوص می توان به نظر یکی از شهروندان اشاره کرد که می گوید: بیمارستان شهید چمران، که یکی از مراکز اصلی درمانی بروجرد است، به دلیل قدمت زیاد و بازسازی و بهسازی نشدن، در وضعیت نامناسبی قرار دارد، این فرسودگی نه تنها کیفیت خدمات را کاهش داده بلکه در بسیاری از موارد ارائه خدمات ضروری را با مشکل روبرو کرده است.

وی ادامه داد: نبود تجهیزات پیشرفته پزشکی نیز باعث شده تا بیماران برای انجام آزمایش‌ها یا درمان‌های تخصصی به شهرهای دیگر ارجاع داده شود.

وی می افزاید: کمبود نیروی انسانی، پزشک متخصص و فوق‌تخصص، همراه با تعداد ناکافی پرستاران از دیگر مشکلات اساسی حوزه بهداشت و درمان بروجرد است، این کمبود نیروی انسانی در کنار مدیریت ناکارآمد منجر به ایجاد صف های طولانی و انتظار و سردرگمی بیماران می شود که گاه تمام طول روز یک فرد را در برمی گیرد.

یکی از شایع‌ترین گلایه‌های مردم، انتظار طولانی‌مدت برای دریافت خدمات درمانی است، به دلیل کمبود پرسنل و تعداد زیاد بیماران، صف‌های طولانی در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها تشکیل می‌شود.

این معطلی‌ها به‌ویژه برای بیمارانی که شرایط اورژانسی دارند، بسیار خطرناک است و می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد در همین خصوص یکی از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله بروجردی می گوید: برای ویزیت یک پزشک متخصص باید ساعت‌ها منتظر باشیم، تازه ممکن وقت به ما هم نرسه و مجبور شویم روز بعد دوباره مراجعه کنیم.

شهروند دیگری می گوید: بسیاری از بیماران برای دریافت خدمات تخصصی مجبور به سفر به شهرهای مجاور مانند خرم‌آباد یا حتی تهران می شوند، این موضوع نه تنها هزینه‌های اضافی برای بیماران ایجاد می‌کند، بلکه زمان طلایی برای درمان را نیز از دست می‌دهند، همچنین کمبود پرستار به کاهش کیفیت مراقبت از بیماران و افزایش بار و مسوولیت ها بر دوش همراه بیمار شده که در مواقعی حتی ما به عنوان همراه بیمار باید یک بخش‌ها از کارها را انجام دهیم.

یکی از بیماران مراجعه کننده به یکی از بیمارستان های بروجرد معتقد است که مردم بروجرد به شدت از نبود امکانات و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ابراز نارضایتی می‌کنند.

بسیاری از شهروندان معتقدند که حتی برای انجام آزمایش‌های ساده یا دریافت داروهای ضروری، امکانات لازم در مراکز درمانی شهر وجود ندارد و مجبور به مراجعه به شهرهای دیگر هستند.

وی می افزاید: گاهی برای یک آزمایش ساده باید چند روز معطل بشیم یا به شهر دیگه‌ای بریم، این یعنی "امکانات درمانی شهرمون خیلی ضعیف است".

پیگیری های لازم برای تحول و تجهیز بهداشت و درمان بروجرد انجام شده است

آنچه که ضروری به نظر می رسد و از سوی مسوولان نیز مورد تاکید قرار می گیرد این است که با توجه به جمعیت بروجرد و مراجعه بیمارانی از سایر شهرستان های استان با افزایش تقاضا برای خدمات درمانی، بیمارستان‌های موجود پاسخگوی نیازهای مردم نیستند، فرسودگی زیرساخت‌های فعلی و نبود ظرفیت کافی، ضرورت ساخت بیمارستان‌های جدید و مجهز را بیش از پیش نمایان کرده است.
وضعیت بهداشت و درمان در بروجرد در شرایط نامطلوبی قرار دارد و نیازمند توجه فوری و اقدامات عملی از سوی مسوولان است، مشکلات زیرساختی مانند فرسودگی بیمارستان‌ها و کمبود تجهیزات، همراه با کمبود نیروی انسانی متخصص، کیفیت خدمات درمانی را به شدت کاهش داده است.

علاوه بر این، نارضایتی گسترده مردم از معطلی‌های طولانی، هزینه‌های بالا و نبود امکانات نشان‌دهنده عمق مشکل در این حوزه است.
در این خصوص معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: نشست‌های تخصصی با مدیران دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار و زمینه تحول و تجهیز بخش بهداشت و درمان شهرستان بروجرد فراهم شده است.

قدرت اله ولدی بیان کرد: بروجرد از ظرفیت‌ های بی‌نظیری در حوزه های مختلف برخوردار است که باید با برنامه‌ریزی زیرساخت های لازم برای حضور سرمایه‌گذاران در همه حوزه ها فراهم شود تا علاوه بر اشتغالزایی، زمینه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بروجرد را ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: برنامه منظمی برای تکمیل ساختمان جدید بیمارستان امام خمینی (ره) اتخاذ شده و به زودی این طرح افتتاح و بهره برداری می‌شود، با پیگیری‌های سرپرست دانشگاه علوم پزشکی عملیات تکمیل پروژه ساختمان جدید بیمارستان امام خمینی (ره) بروجرد به‌زودی از سرگیری خواهد شد.

معاون استاندار اضافه کرد: همچنین به‌زودی کمیته‌ای به‌منظور بررسی برنامه‌ ساخت ساختمان جدید اورژانس بیمارستان شهید چمران تشکیل می‌شود، همدلی و همراهی خوبی بین مسوولان دانشگاه، مجموعه فرمانداری و نمایندگان مردم برای رفع مشکلات بهداشت و درمان بروجرد شکل گرفته است.

ولدی همچنین در مورد بیمارستان آیت‌الله بروجردی ادامه داد: برنامه بروزرسانی این بیمارستان در دستور کار قرار دارد، آموزشی شدن بیمارستان آیت‌الله بروجردی مطالبه و خواسته مهم مردم شهرستان است.

صدور مجوز دانشکده پزشکی بروجرد افقی برای توسعه سلامت

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه بیمارستان‌های کوثر امام خمینی (ره) و شهید چمران از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای سلامت بروجرد است که علاوه بر تکمیل و تجهیز بیمارستان آیت‌الله بروجردی در دستور کار قرار دارد.

عباس گودرزی اظهار کرد: صدور مجوز دانشکده علوم پزشکی بروجرد یکی از افق‌های توسعه‌ای برای حوزه سلامت این شهرستان است که با آموزشی شدن بیمارستان آیت‌الله بروجردی قدم مهمی در این مسیر برداشته خواهد شد.

وی ادامه داد: توسعه بیمارستان‌های کوثر، امام خمینی (ره) و شهید چمران از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای سلامت بروجرد است که علاوه بر تکمیل و تجهیز بیمارستان آیت‌الله بروجردی در دستور کار قرار دارد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس ضمن قدردانی از پیگیری‌های سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان، اظهار کرد: در مسیر جذب اعتبارات و رفع موانع پروژه‌های حوزه سلامت بروجرد همراه سرپرست دانشگاه خواهیم بود.

وقتی بیمارستانی شلوغ و کم‌کیفیت را تجربه می‌کنید، اولین چیزی که حس می‌شود، آشفتگی است، صف طولانی بیماران در راهروها، تخت‌هایی که در فضای کم‌نور کنار هم چیده شده‌ و کارکنان درمانی که در تلاش هستند، جایی بین خستگی مفرط و تعهد انسانی باقی بمانند.

در پس این آشفتگی اما نوعی بی‌تفاوتی خاموش نیز لمس می‌شود، بی‌تفاوتی‌ که گویی از فرط تکرار درد و درمان، دیگر نیروهای انسانی حاضر در آنجا را به بخشی از همان ماشین بیمارستانی بدل کرده است.

اینگونه موقعیت‌ها نه تنها بیمار، بلکه همراه بیمار را نیز در فشار مضاعفی قرار می‌دهد، هر پرسشی که با ناامیدی از کارمند پذیرش پرسیده می‌شود، هر دقیقه‌ای که در انتظار ملاقات با پزشک یا انتقال بیمار به بخشی دیگر سپری می‌شود، بیشتر حس می‌کنید که سلامت دیگر تنها یک حق اولیه نیست، بلکه امتیازی است که باید برای آن جنگید.

این دقیقا حکایت هر بار مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی است و اینک به نظر می رسد پیگیری ها و برنامه ریزی هایی برای پاسخگویی به این نیاز و مطالبه جدی مردم در شهرستان بروجرد در حال انجام است تا بخشی از حقوق شهروندی مردم به جا آورده شود.





آخرین خبر لرستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/lorestan_todayy