ناشران لرستانی ۳۵۰ عنوان کتاب منتشر کردند ؛ رشد ۱۱۵ درصد کتاب های کودک و نوجوان

ایرنا/ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان از انتشار ۳۵۰ عنوان کتاب با شمارگان ۲۴۸ هزار و ۹۵۳ نسخه در سال گذشته توسط ناشران استان خبر داد و گفت: این آمار نشاندهنده رشد کمی و کیفی فعالیتهای نشر در لرستان است.
اعظم روانشاد اظهار کرد: این آمار در مقایسه با سال ۱۴۰۲ که تعداد ۲۹۶ عنوان با شمارگان ۱۸۱ هزار و ۵۵۰ نسخه منتشر شده بود، نشاندهنده رشد ۱۸ درصدی عناوین و ۳۷ درصدی شمارگان کتاب در استان است.
وی این رشد را نشانهای از توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی و توجه به صنعت نشر در استان دانست و افزود: لرستان با وجود تمام چالشها، در مسیر تبدیل شدن به یکی از قطبهای مهم نشر کشور گام برمیدارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به جزئیات نشر کتاب در استان طی سال ۱۴۰۲ ادامه داد: از ۳۵۰ عنوان کتاب منتشر شده، ۳۱۸ عنوان تالیفی و ۳۲ عنوان ترجمه است.
روانشاد یادآور شد: در این میان حوزه ادبیات در تمامی مولفهها شامل تعداد عناوین، شمارگان و آثار تالیفی پیشتاز دیگر حوزهها بوده همچنین از مجموع کتابهای منتشر شده، ۳۳۹ عنوان چاپ نخست و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بودهاند که بیشترین تعداد تجدید چاپ با چهار عنوان متعلق به حوزه ادبیات است.
این مسئول فرهنگی، سهم بالای آثار تالیفی و رشد چشمگیر حوزه ادبیات را نشانهای از پویایی و بالندگی جامعه فرهنگی و ادبی استان دانست و گفت: عوامل متعددی از جمله تقاضا برای کتاب در این حوزه از سوی مخاطبان و رونق فعالیتهای فرهنگی و ادبی در استان در این رشد نقش داشته است.
روانشاد اظهار کرد: پس از حوزه ادبیات که بیشترین سهم را در انتشار کتاب داشته، موضوعات تاریخ و جغرافیا با ۴۸ ، علوم اجتماعی ۴۳ و علوم عملی با ۳۷ عنوان به ترتیب در ردههای بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به تنوع موضوعی کتابهای منتشر شده در استان، این توزیع را نشانهای از گستردگی حوزههای مطالعاتی و پژوهشی در لرستان دانست و اضافه کرد: این آمار حاکی از توجه ناشران و نویسندگان استان به نیازهای متنوع مخاطبان و پوشش دادن طیف وسیعی از موضوعات علمی و فرهنگی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان از رشد قابل توجه ۱۱۵ درصدی انتشار کتابهای کودک و نوجوان در سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: این حوزه با انتشار ۲۸ عنوان کتاب و شمارگان ۳۵ هزار و ۲۸۰ نسخهای، جایگاه قابل توجهی در جدول نشر استان به خود اختصاص داده است.
روانشاد این رشد کمسابقه را نشانهای از توجه ویژه ناشران و نویسندگان لرستانی به نیازهای فرهنگی نسل نو دانست و تاکید کرد: این افزایش تولید در حوزه کودک و نوجوان، سرمایهگذاری ارزشمندی برای آینده فرهنگی استان محسوب میشود.
وی بیان کرد: آمارهای نشر لرستان در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد موضوعات زبان با چهار عنوان، کلیات با ۶ عنوان و علوم طبیعی و ریاضیات با هفت عنوان، کمترین سهم را در میان کتابهای منتشر شده استان به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به این آمار گفت: اگرچه این حوزهها کمترین تعداد عناوین را دارند، اما نشاندهنده نیاز به توجه بیشتر ناشران و نویسندگان به این موضوعات تخصصی است و برنامهریزی برای تشویق مولفان و ناشران به تولید محتوا در این حوزههای کمترتوجهشده، در دستور کار قرار دارد.
روانشاد با اشاره به راهکارهای توسعه کیفی و کمی صنعت نشر در استان گفت: حمایت همهجانبه از صنعت چاپ و نشر، برگزاری کارگاههای تخصصی توانمندسازی ناشران و نویسندگان، حمایت هدفمند از مولفان و نوقلمان، و اجرای برنامههای ترویج کتابخوانی از جمله اقدامات مؤثر در ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات فرهنگی استان است.
وی افزود: برگزاری جشنوارههای فرهنگی و ادبی استاندارد میتواند ضمن ایجاد انگیزه در میان فعالان حوزه نشر، بستری مناسب برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی لرستان فراهم کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ادامه داد: این اقدامات نهتنها موجب افزایش شمارگان و عناوین کتابهای منتشر شده خواهد شد، بلکه با ارتقای کیفیت محتوای تولیدی، نقش مؤثری در هدایت مخاطبان به سمت مطالعه مفید ایفا خواهد کرد.