امور تجاری و مسافری مرز خسروی برای خدمات رسانی بهتر به زائران اربعین جدا شود

ایرنا/ قصرشیرین - ایرنا - فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه با بیان اینکه خدمت به زائران اباعبدالله الحسین یک توفیق بزرگ برای مرزبانان است گفت: خدمات رسانی بهتر به زوار در مرز خسروی نیازمند جداسازی امور تجاری و مسافری است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار کیاست سپهری روز سه شنبه در چهارمین قرارگاه اربعین انتظامی استان کرمانشاه که روز سه شنبه (۱۶ اردیبهشت) در مرز خسروی با حضور مدیران دستگاه های اجرایی استان و با هدف تسهیل در عبور و مرور و سفر زائران برگزار شد، افزود: با محقق شدن جداسازی بخش های تجاری و مسافری شاهد تسهیل در تردد و خدمات رسانی شایسته به زائران می شود و بحث تجاری در مرز نیز دچار مشکل نخواهد شد.
وی اظهار کرد: ایجاد و احداث پایانه مسافری مناسب و در شأن استان کرمانشاه برای تسهیل در تردد زائران و جابجایی و دسترسی مناسب آن ها به استان های خود، ساماندهی دست فروشان در پایانه مرزی خسروی، جانمایی مناسب موکب های حاضر در خسروی به صورت ثابت و اختصاص خودرو برای جابجایی زائران از پارکینگ ها تا نقطه صفر از اقدامات مورد نیاز در بحث خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) است که باید برنامه ریزی لازم برای تحقق این امور صورت گیرد.
فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه با تاکید بر رفع نقاط حادثه خیز ترافیکی در محل تردد زائران اربعین گفت: فرماندهان انتظامی شهرستان های مسیر تردد زائران اربعین تا پیش از آغاز ماموریت اربعین ۱۴۰۴ با همکاری اداره کل راهداری شهرستان خود نسبت به شناسایی نقاط حادثه خیز و اصلاح آن ها اقدام کنند.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه نیز با تاکید بر روان سازی ترافیکی محل های تردد زائران، از پلیس راهور خواست با استقرار در ورودی شهرهای محل تردد زوار نسبت به هدایت آن ها اقدام کند.
سردار مهدی حاجیان همچنین بر اجرای طرح های پیشگیرانه در زمان ماموریت اربعین تاکید کرد و گفت: جلوگیری از سرقت و کنترل شبانه روزی سارقان و مجرمان مساله ای است که پلیس حتما نسبت به آن ها اقدام خواهد کرد، هرچند انتظار می رود خود زوار نیز نسبت به رعایت نکات ایمنی اهتمام لازم را داشته باشند.
وی گفت: ساماندهی پارکینگ ها و نامگذاری به منظور شناسایی هرچه راحتر آن ها توسط زائران، افزایش ۲ برابری پلیس یاران اربعین، احداث استراحت گاه های بین راهی و نصب دوربین های جدید در محل های تردد زائران از دیگر اقداماتی است که حتما باید انجام بگیرد.
او همچنین بر توسعه سامانههای هوشمند برای ثبت پلاک خودروها و شناسایی ترددهای غیرمتعارف و تجهیز پاسگاههای پلیس به سیستمهای مانیتورینگ و پایش تصویری برای رصد بهتر ترافیک، استفاده از پهبادها برای نظارت بر نقاط کور و بهبود زیرساختهای جاده ای و لزوم هوشمند کردن تابلوهای راهنمایی و رانندگی تأکید کرد.
وی همچنین خواستار استفاده و بکارگیری تجربیات سال گذشته برای کاهش مشکلات ترافیکی و امنیتی شد و بر لزوم همکاری با مسوولان عراقی و هماهنگی در زمینه طرحهای مشترک تأکید کرد.
به گزارش ایرنا؛ مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین از مرزهای عبوری زائران اربعین است که اربعین پارسال پذیرای بیش از یک میلیون زائر بود و طبق برآوردهای صورت گرفته توسط مسوولان پیش بینی می شود امسال با افزایش ۲ برابری شاهد تردد ۲ میلیون نفری زائران از این مرز باشیم.
در این راستا فعالیت کمیته های ۱۷ گانه اربعین از دی ماه سال گذشته به صورت رسمی در محل استانداری کرمانشاه برای انجام اقدام های لازم و ارتقای خدمات رسانی و تسهیل در تردد زائران اربعین آغاز شده است.
قصرشیرین با افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
مرز خسروی در ۱۷۶ کیلومتری غرب کرمانشاه قرار دارد که کمترین فاصله را تا بغداد و شهرهای زیارتی عراق دارد.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند، همچنین پیش از کربلا به کاظمین و سامرا مشرف میشوند.