ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی بقاع متبرکه کشور در چهارمحال و بختیاری کلید خورد

ایرنا/ عملیات ساخت و ایجاد بزرگترین نیروگاه خورشیدی بقاع متبرکه کشور روز سهشنبه در امامزاده حمزهعلی بلداجی چهارمحال و بختیاری به طور رسمی وارد مرحله اجرا شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری در تشریح نحوه اجرایی این نیروگاه خورشیدی گفت: این نیروگاه خورشیدی در چهار هکتار از اراضی موقوفات امامزاده حمزهعلی با ظرفیت ۲.۵ مگاوات به مرحله اجرا رسیده است.
حجتالاسلام حسن امیری میزان سرمایهگذاری این نیروگاه خورشیدی را از محل اعتبارات بقاع متبرکه کشور عنوان کرد و گفت: درآمدزایی این نیروگاه نیز بسته به میزان سهمی که از محل هر یک از بقاع تامین شده است، تقسیم میشود.
وی تصریح کرد: پس از امکانسنجی و کار کارشناسی مشخص شد که امامزاده حمزهعلی بهترین نقطه برای احداث نیروگاه خورشیدی در بین بقاع متبرکه استان و پس از یک سال بررسی و طی شدن فرایند انتخاب پیمانکار و تامین تجهیزات و امکانات لازم، این طرح اکنون وارد مرحله اجرا رسیده و تلاش میشود به زودی از آن بهرهبرداری شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری این اقدام را کمک به ناترازی انرژی برق در کشور و استان عنوان کرد و گفت: این اقدام نه تنها تلاشی برای افزایش بهرهوری موقوفات است بلکه میتوان با فروش انرژی تولیدی از آن به تامین بخشی از نیاز برقی استان و کشور کمک کرد.
امیری یادآور شد: یک نیروگاه خورشیدی دیگر نیز در مزرعه موقوفی شیخ رجب در حال انجام مقدمات برای اجراست که با توجه به اینکه در این مزرعه امکان کشت زراعی وجود ندارد قرار است در ۳۵ هکتار از این موقوفه یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی اجرا شود.
به گزارش ایرنا، بقعه تاریخی امامزاده حمزهعلی بر روی کوهی به نام "حمزهعلی" در پنج کیلومتری شهر بلداجی و ۶۵ کیلومتری شهرکرد واقع شده است.
در چهارمحال و بختیاری یکهزار و ۷۵۰ موقوفه وجود دارد که از این تعداد ۳۰۰ موقوفه منفعتی است و یکهزار و ۴۵۰ موقوفه نیز مسجد و حسینیه است.
موقوفات استان حدود چهار هزار رقبه دارند که رقبات بخش کشاورزی با ۷۰۰ مورد بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
در بخش تجاری نیز ۶۵۰ رقبه و در بخش مسکونی ۲۵۰ رقبه در استان وجود دارد و ۳۱ مورد مدرسه و ۲۵ اداره نیز در موقوفات استان مستقر هستند.