نماد آخرین خبر

ساماندهی منطقه گاوازنگ زنجان چشم انتظار چاره اندیشی مسئولان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ساماندهی منطقه گاوازنگ زنجان چشم انتظار چاره اندیشی مسئولان

ایرنا/ گاوازنگ زنجان به عنوان یکی از مناطق گردشگری و تفریحی و یکی از جذاب‌ترین نقاط شهر زنجان به رغم زیبایی‌های دلنواز، از سالیان دور با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند که رفع آنها نیازمند برنامه ریزی اصولی و تدبیر و تعامل مسوولان است.

گاوازنگ زنجان یکی از مناطق گردشگری و تفریحی واقع در شمال این شهر است که موقعیت جغرافیایی کوهستانی و آب و هوای بسیار مطبوع و دلپذیر، این منطقه را به یکی از پُرمراجعه‌ترین و جذاب‌ترین نقاط شهر برای گذران اوقاتی خوش تبدیل کرده است.

راه اندازی فروشگاهها، اغذیه فروشی ها، کافی شاپ‌ها و مراکز تفریحی و خدماتی مختلف در مسیر گاوازنگ طی سالهای اخیر و وجود سد خاکی، زیبایی ها و جاذبه های این تفرجگاه را دوچندان کرده به طوریکه این منطقه یکی از اولویت‌ها و انتخابهای اصلی زنجانی ها برای تفریح به خصوص در روزهای تعطیل و پایان هفته در همه فصول سال است.

علاوه بر آن مسیر کوهنوردی با ارتفاع دو هزار متری گاوازنگ همواره مورد توجه ورزشکاران و کوهنوردانی است که به طور معمول تمام روزهای هفته به صورت گروهی و فردی به این ارتفاعات صعود می کنند همچنین طرفداران ورزش های همگانی با وسایل ورزشی تعبیه شده در مسیر و دوچرخه سواران نیز از امکانات ایجاد شده در آن بهره مند هستند.

واگذاری منطقه گاوازنگ به شهرداری زنجان در دست پیگیری است

این منطقه از زاویه دیگر، به مشکلات مزمنی گرفتار است که هرچند هرازگاهی مسوولان مربوطه آستین همت بالا می زنند تا بخشی از گره های آن را بگشایند اما به نظر می رسد هنوز طلسم آن شکسته نشده و با روند در پیش گرفته شده نباید منتظر رفع مسائل گاوازنگ حداقل در سالهای نزدیک بود.

هرچند مشکل این منطقه با آغاز اجرای طرح گردشگری گاوازنگ از حدود ۳۰ سال گذشته سر باز کرد اما مساله اصلی آن به قبل از انقلاب به زمانی بر می گردد که اهالی روستای «امند» واقع در این منطقه از محل زندگی قبلی خود به این منطقه نقل مکان کردند و این روستا در قلب سایت گردشگری طراحی شد و به رغم تدوین برنامه هایی برای روستاییان با هدف انتقال آنها به مکانی دیگر بروز موانع و مشکلات جدید این امر را تاکنون میسر نکرده است.

تصمیم گیری های متعدد برای این منطقه، غیر رسمی اعلام شدن سکونتگاه امند واقع در این سایت گردشگری و نداشتن کد روستایی، پیدا شدن معارض برای زمین های مجموعه، الحاق نشدن این منطقه به شهر به رغم واقع شدن در محدوده شهر زنجان و مصوب شدن آن و نداشتن زیرساختها از جمله آب، برق و گاز بخشی از مشکلات گاوازنگ زنجان است.

رییس شورای اسلامی شهر زنجان با تاکید بر پیگیری های مستمر برای رفع مشکل گاوازنگ زنجان، گفت: برای واگذاری این منطقه به شهرداری با مسوولان استان رایزنی ها و جلساتی برگزار می شود.

رفع موانع مختلف منطقه گردشگری گاوازنگ زنجان نیازمند همکاری و پشتیبانی دستگاههای متولی است.منصور مرادلو به ظرفیت و پتانسیل های بالای گردشگری و خدماتی این منطقه اشاره کرد و افزود:‌ برای واگذاری مسوولیت گاوازنگ به شهرداری و انجام ساماندهی و رشد و توسعه آن، باید بخشی از مشکلات رفع و وضعیت آن شفاف و تعیین تکلیف شود.

وی اسکان غیر رسمی برخی در این اراضی، وجود معارض برای زمین های منطقه و ایجاد مسائل حقوقی را از مشکلات اصلی این منطقه بیان کرد و اظهار داشت: همه موانع موجود با کارهای کارشناسی، تعامل بین بخشی و هم افزایی مسوولان مرتبط بررسی و رفع می شود و این امر به تنهایی از عهده شهرداری خارج است.

مرادلو، استانداری، شهرداری، فرمانداری و ادارات راه و شهرسازی و راهداری را دخیل در امور مجموعه گاوازنگ بیان کرد و افزود:‌ شهرداری زنجان با در اختیار گرفتن مجموعه، زیرساختهای آن را در مراحل مختلف و به طور اصولی ساماندهی خواهد کرد تا همه مردم زنجان و مسافران و گردشگران از خدمات آن به بهترین نحو ممکن بهره مند شوند.

مطالعات گردشگری منطقه گاوازنگ زنجان آغاز می‌شود

کارشناس مدیریت شهری زنجان، مشکلات سایت گردشگری گاوازنگ را مربوط به دهه ۷۰ و ناشی از تصمیم گیری های مقطعی و غیرکارشناسی بیان کرد و گفت:‌ در آن مقطع زمین های زیادی به مردم فروخته و به دنبال آن مشکلات حقوقی و ملکی ایجاد شد.

سعید خلجی افزود:‌ هم اکنون محدوده ۷۸ هکتاری گاوازنگ داخل محدوده شهر زنجان قرار دارد و از اراضی ملی به مالکیت اداره کل راه و شهرسازی زنجان درآمده است.

مدیرکل سابق دفتر امور شهری استانداری زنجان یادآور شد: طرح جامع گردشگری برای این منطقه در دست تهیه است که می تواند به عنوان یک سند راهبری برای مدیریت استان باشد و وظیفه مسئولان برای نحوه خدمات‌رسانی به آن را مشخص کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز از آغاز مطالعات گردشگری با هدف ساماندهی منطقه گاوازنگ خبر داد و گفت: ذی‌نفعان گاوازنگ، ۵۰۰ هزار نفر ساکن زنجان و نیز مسافران و گردشگران هستند.

مسعود بیات منش گاوازنگ را به عنوان حقوق عامه نام برد و افزود: ارائه خدمات لازم به شهروندان را در گاوازنگ از شهرداری درخواست و تاکید کرده ایم که هزینه‌های این خدمات به شهروندان تحمیل نشود.

منابع طبیعی متولی نظافت و آبیاری مجموعه گاوازنگ زنجان است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان نیز با اشاره به واگذاری نگهداری و مدیریت بخشی از مجموعه تفریحی و گردشگری گاوازنگ زنجان به این دستگاه، گفت: مدیریت مجموعه تفریحی و گردشگری گاوازنگ زنجان به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری شهر از سال ۸۹ به سازمان همیاری شهرداری‌های استان واگذار شده بود.

حسن حسینی افزود: این مجموعه از سال ۷۳ با هدف پیشگیری از تصرف اراضی شهر زنجان، کنترل روان‌آب‌های حاشیه شهر و کاهش خسارات سیل پایه گذاری و احداث شد.

وی اظهار داشت: در بالا دست مجموعه گاوازنگ، ساخت یک هتل پنج ستاره برنامه ریزی شده و همچنین در این منطقه، آرامگاه شهدای گمنام و سایت پرواز پاراگلایدر و در پایین دست نیز مجموعه ائل داغی قرار دارد که در مجموع بسته گردشگری شمال شهر زنجان را تشکیل می‌دهد.

این مسوول ادامه داد: یک بخش دیگر مجموعه گاوازنگ شهر زنجان را پارک «آبخیز امند» به میزان ۱۶ هکتار تشکیل می دهد که با مشارکت بنیاد مسکن و یک شرکت عمرانی احداث خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در حال حاضر نظافت و آبیاری مجموعه گاوازنگ به منابع طبیعی واگذار شده است ولی به دنبال متولی جدید برای آن هستیم.

حسینی افزود: امیدواریم با اقدامات و برنامه ریزی های آتی بتوانیم یک مجموعه ارزشمند و قابل عرضه برای بازدیدکنندگان فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: آموزش و ترویج مسائل منابع طبیعی به شهروندان و ایجاد تفرجگاه خارج از شهر از جمله اهداف احداث چنین مجموعه ای برای شهروندان زنجانی بوده است.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zanjan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر