گاوداری صنعتی در شاهرود، افزایش تولید گوشت و شیر تا کاهش هزینهها

ایرنا/ گاوداری صنعتی روشی از پرورش و نگهداری دام است که افزایش تولید فرآوردههای گوشتی، شیر و کاهش هزینههای تولید را به همراه دارد.
گاوداری صنعتی روشی برای پرورش و نگهداری دام سنگین با برنامهریزی و کنترل محسوب میشود که با اجرای آن افزایش حداکثری محصولات دامی را به دنبال دارد.
در این روش، با رعایت اصول فنی و مدرن پرواربندی، بهداشت و تغذیه صحیح، دامهایی با نژاد برتر تولید میشوند و نتیجه آن افزایش تولید فرآوردههای گوشتی، شیر و کاهش هزینههای تولید است.
تولید بیش از ۹۴ هزار تن شیر در شاهرود
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود بیان کرد: بیش از ۲۰ هزار گاو صنعتی و ۱۱ هزار گاو دورگه در این شهرستان پرورش مییابد.
حمید آقابیکی از تولید سالانه بیش از ۲ هزار و ۸۱۷ تن گوشت در شاهرود خبر داد و گفت: ۹۴ هزار و ۲۳۰ تن شیر معادل ۵۰ درصد سهم استان سمنان در این شهرستان تولید میشود.
وی به میزان اشتغال ایجاده شده در گاوداریهای صنعتی شاهرود اشاره کرد و افزود: در این شهرستان ۵۸۰ اشتغال مستقیم و یکهزار و ۲۰۰ اشتغال غیرمستقیم در گاوداریهای صنعتی ایجاد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود ابراز کرد: به نظر کارشناسان فواید شیر گاو، کمک به کاهش وزن، ساختن استخوانها و دندانهای قوی و سالم، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش چربی بدن، محافظت از قلب و از بین بردن التهاب است و همچنین به تحریک رشد در بدن کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه گوشت گاو، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، اضافه کرد: گوشت گاو از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند، توده عضلانی را افزایش میدهد و منبع مهم و سرشار از انرژی است.
شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر در شرق استان سمنان قرار دارد.