نماد آخرین خبر

مدیرکل صمت آذربایجان شرقی: ذخیره معدن طلای اندریان ۸.۵ میلیارد تن است

منبع
بروزرسانی
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی: ذخیره معدن طلای اندریان ۸.۵ میلیارد تن است

اهرخبر/ مدیرکل صمت آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت بالای معدن طلای اندریان، از ذخیره قابل توجه ۸.۵ میلیارد تن در این معدن خبر داد و آن را یکی از معادن نادر دنیا از نظر عیار طلا برشمرد.

صابر پرنیان، مدیرکل صمت آذربایجان شرقی در جمع اصحاب رسانه در خصوص وضعیت معدن طلای اندریان، اظهار داشت: علاوه بر اتفاقاتی که در حفاری‌های غیرمجاز علیه اقتصاد و حیثیت استان صورت می‌گرفت، به لحاظ چپاول ثروت عمومی و تضییع ماده معدنی در شورای معادن استان آذربایجان‌ شرقی رأی به سلب صلاحیت از بهره‌بردار معدن داده شد تا در شورای عالی معادن کشور در این خصوص تعیین تکلیف شود و با توجه به مشکلاتی که در مسیر بهره‌برداری شرکت وجود داشت، این موضوع رد شد.
وی افزود: در مقطعی حضور مقتدرانه‌ای در این معدن صورت گرفت، اما با تغییرات و فاصله‌ای که بعد از تغییرات استانداری و حادثه‌ای که برای بالگرد حامل شهدای خدمت صورت گرفت، کار به‌خوبی پیش نرفت و حفاران غیرمجاز جری‌تر شده و حتی در برخی قسمت‌ها نام خود را ثبت کرده بودند که کسی اجازه تردد از آنجا را نداشت. رفته‌رفته وضعیت بدتر شد که با استقرار دولت جدید و استانداری، اتفاقات خوبی رقم خورد.
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی، ادامه داد: بعد از طرح ضربتی اخیر و تأمین امنیت، وزارت صمت مکلف است اقدامات لازم در خصوص طرح فنی و اصولی برداشت معدن و استحصال طلا که باعث تولید ثروت برای استان شود، اقدام کند.
اندریان؛ یکی از نوادر دنیا
پرنیان در رابطه با ظرفیت معدن طلای اندریان خاطرنشان کرد: ۸.۵ میلیارد تن میزان ذخیره این معدن است که از نظر عیار طلا نیز جزو معادن نادر دنیا محسوب می‌شود و در برخی نقاط تا چند صد پی‌پی ام طلا وجود دارد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که مطرح شده، این است که آیا مجوز صادر شده در شروع کار منطبق بر عیار طلای استحصالی است یا خیر که در این خصوص پروانه اکتشاف حین بهره‌برداری صادر شده و در حال بازبینی هستیم و اگر حقوق دولت ضایع شده باشد، دریافت خواهد شد.
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی در خصوص زمان صدور پروانه برای شرکت بهره‌دار معدن طلای اندریان، گفت: این پروانه در دی‌ماه ۱۳۹۰ صادر شده و براساس قانون ۲۱ سال اعتبار دارد. این معدن در دو محدوده (آستارگان و اندریان) قرار دارد که در حال حاضر در قسمت اندریان برداشت انجام می‌شود.
میزان استحصال ماهانه طلای اندریان چه‌قدر است؟
پرنیان افزود: با توجه به حضور حفاران غیرمجاز، شرکت بهره‌بردار معدن هم نتوانسته آن طور که باید به‌صورت اصولی بهره‌برداری کند. به‌صورت میانگین در هر ماه هشت تا ۱۲ کیلو طلا از معدن طلای اندریان استحصال می‌شود که با توجه به برداشت‌های غیرمجاز عدد واقعی بیشتر از این است. در این خصوص محیط‌زیست نیز آسیب دیده و مشکلات شدید زیست‌محیطی ایجاد شده است.
فعالیت صدها کارگاه غیرمجاز استحصال طلا در آذربایجان‌ شرقی
وی، خاطرنشان کرد: صدها کارگاه غیرمجاز در استان برای استحصال طلا وجود دارد که از روش‌های غیراصولی و‌ نامناسب برای استحصال استفاده می‌کنند.
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی، تصریح کرد: حجم برداشت غیرمجاز فوق‌العاده بالا بوده و بر اساس تجربیاتی که به دست آورده‌اند، رگه‌های با عیار بالا را پیدا کرده و با ارقام بسیار بالایی در حال معامله بودند.
پرنیان در رابطه با اقدامات انجام‌گرفته برای جلوگیری از استحصال غیرمجاز طلا از معدن اندریان، عنوان کرد: بیش از ۱۶۰ طرح شکایت داشتیم که با کمک دستگاه‌های مختلف انجام گرفته است. این بار طرح جدی انجام شده و ما نیز در حال بررسی نحوه برداشت و واقعی‌سازی عیار برداشت با طرح فنی هستیم.
وی، ادامه داد: به‌دنبال این هستیم که هرگونه برداشت خاک‌های حاوی طلا شامل قاچاق باشد.‌
جرم‌انگاری ضعیف درخصوص حفاری‌ها حوزه معادن
مدیرکل صمت آذربایجان‌ شرقی، تصریح کرد: در حال حاضر حالت جرم‌انگاری ضعیف بوده و بازدارنده نیست. توجه به این نکته نیز ضروری است که حفاری‌های غیرمجاز از این معدن به سایر معادن نیز سرایت کرده و اگر بتوانیم با این موضوع مقابله کنیم، می‌توانیم از چنین اقداماتی پیشگیری کنیم.
پرنیان، ادامه داد: بهره‌بردار باید از ماده معدنی محافظت کند که اگر این‌گونه نباشد، مشمول خلع ید می‌شود. این معدن باید منبع تولید ثروت بوده و بتوانیم از آن استفاده کنیم.
آذربایجان شرقی سومین قطب طلا در کشور
وی، گفت: آذربایجان شرقی سومین قطب طلا در کشور بوده و در کشورهای همسایه نیز صاحب بازار است. بر همین اساس آذربایجان شرقی باید پشتوانه صنعت طلا و جواهر باشد تا تولید ثروت و ایجاد شغل پایدار انجام شده و سرانه درآمد مردم آذربایحان و زیرساخت‌های اقتصادی استان را تحت تأثیر قرار دهد.
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: قطعا افکار عمومی در نتیجه‌بخشی طرح ضربتی و بازدارنده دخیل هستند و حمایت از طرحی که در حال اجرا است، منجر به توسعه بیش از پیش اقتصاد استان از طریق این معدن خواهد شد.
ماجرای حضور سرمایه‌گذار خارجی معدن طلای اندریان
پرنیان در خصوص حضور سرمایه‌گذار خارجی در معدن طلای اندریان، گفت: بخشی از سرمایه‌گذاری با مشارکت طرف ایرانی است. وقتی طلا استحصال و به شمش تبدیل می‌شود، در این فرآیند چند صد نفر به‌صورت قانونی و مستقیم یا غیرمستقیم با معدن، در حال اشتغال هستند و در واقع معدن موتور محرکه اقتصاد است.
وی، ادامه داد: اعتبار معدن از سال ۱۳۹۰ به مدت ۲۱ سال بوده و دولت و حاکمیت مجاز به تمدید مجوز یا عدم تمدید آن است.‌ بعد از تأمین امنیت به‌خاطر بی‌نظمی‌های شدید که امکان بازدید را هم سلب می‌کرد، بایستی بهره‌بردار به تعهدات قانونی عمل کند.
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی، بیان کرد: هر ساله معادن مختلفی به دلیل عمل نکردن به تعهدات در حوزه‌های مختلف، خلع ید می‌شوند. با این حال بر اساس قانون بایستی در وهله اول تأمین امنیت در معدن صورت گیرد و سپس به‌دنبال اجرای تعهدات شرکت باشیم.
پرنیان افزود: همانطور که طلا به‌عنوان تعهد ارزی صادرکنندگان اقلام مختلف و به‌جای دلار و غیره به کشور وارد می‌شود، می‌تواند با نظارت لازم و با رعایت قوانین و حقوق دولتی به عنوان کالایی که امکان واردات و صادرات دارد، از کشور خارج شود. اینکه گفته می‌شود سرمایه‌گذار خارجی طلاهای کشورمان را خارج می‌کند، صحت ندارد. بایستی این واقعیت را تبیین و تشریح کنیم.‌
وی، در پایان تصریح کرد: اتفاقا اینکه گفته می‌شود به جای خارج کردن طلا از کشور، مردم خودمان (با حفاری غیرمجاز) از آن استفاده کنند، فضاسازی حفاران غیرمجاز برای همراه کردن افکار عمومی با حفاری‌ها و اقدامات غیرمجاز خودشان است. ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت و افزایش رفاه از آورده‌هایی است که معدن اندریان می‌تواند برای منطقه داشته باشد. به شدت پول کثیف در حفاری‌های غیرمجاز ترویج یافته و موجب ایجاد مشکلات زیست‌محیطی و غیره نیز می‌شود.

آخرین خبر آذربایجان شرقی در اینستاگرام :
instagram.com/EAzerbaijan_Today