۲۰۰ هزار میلیارد ریال برای بهرهبرداری از پروژههای کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیاز است

ایرنا/ رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال وبختیاری گفت: ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بهرهبرداری از هزار و ۸۰۰ پروژه نیمهتمام نیمه صنعتی بخش کشاورزی این استان نیاز است.
حسین برزگر روز چهارشنبه در خصوص وضعیت طرحهای در دست اجرایی این بخش با اعلام این خبر افزود: این میزان اعتبار مورد نیاز باید از طریق شبکه بانکی و روشهای مشارکتی تامین شود.
وی با اشاره به اهمیت ورود سرمایهگذاران به پروژههای تولیدی اظهار داشت: سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری برای انعقاد قراردادهای سهجانبه با سرمایهگذاران در راستای توسعه زیرساختهای بخش کشاورزی آمادگی دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در این ارتباط اتاق اصناف کشاورزی برای ایجاد پل ارتباطی بین واحدهای تولیدی و سرمایهگذاران در این بخش اعلام آمادگی کرده است.
وی ادامه داد: براساس برنامه هفتم توسعه برای تحقق رشد ۵.۵ درصدی بخش کشاورزی به ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز است.
برزگر منابع مالی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری را شامل تزریق سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع بند۱ و جزءهای ۳ و ۴ منابع تکلیفی تبصره ۱۸ و نهادهای حمایتی و سایر نهادها و همچنین پنج هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری سرمایهای از محل منابع داخلی بانکها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته حدود سه تا پنج هزار میلیارد ریال از منابع تملک داراییها برای بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری پیشبینی شده است گفت: تلاش میشود با مولدسازی داراییها، سرمایهگذاری در زیرساختهای این بخش افزایش یابد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری سرمایهگذاری ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی و مردم را از دیگر منابع مالی این سازمان معرفی کرد.
وی اضافه کرد: اصلاح الگوی کشت، افزایش و ارتقای بهرهوری، سرمایهگذاری در ایجاد واحدهای صنعتی و نیمهصنعتی، توسعه گلخانهها، سردخانهها، انبارها، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و سرمایهگذاری در فرآوری سیبزمینی از جمله اولویتهای جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری است.
برزگر یادآور شد: در زمان حاضر برای نگهداری محصول سیب زمینی ۱۶ واحد سردخانه با ظرفیت ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن در چهارمحال و بختیاری در حال احداث است که باید تکمیل شود.
تولید نهادهها؛ اصلی که نباشد فراموش شود
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال وبختیاری گفت: با توجه به اینکه این استان از جمله استانهای کوهستانی و قرنطینه از حیث آفتها، بیماریهای گیاهی و مستعد توسعه این موارد است سرمایهگذاری در حوزه تولید نهادهها از مهمترین الزاماتی به شمار میرود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: اگر چه در بخش امنیت غذایی تا حدود ۸۵ درصد خودکفا هستیم اما در بخش تامین نهادههای کشاورزی از جمله تامین سمها، بذرهای اصلاحشده، نهال، نشاء، تجهیزات آبیاری، اکتروپمپهای تخصصی، پمپها و برخی تجهیزات و ادوات کشاورزی وابسته به واردات هستیم.
برزگر تاکید کرد: در همین ارتباط ضروری است که حجم سرمایهگذاری در تولید نهادههای کشاورزی شتاب بیشتری نسبت به سایر بخشها داشته باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تکمیل زنجیره ارزش افزوده و توسعه صنایع جانبی در حوزههای مارکتینگ، بازرگانی و فرآوری، توسعه گلخانهها، مجتمعهای دامپروری، مگافارمهای دامداری، تکمیل سردخانههای نیمهتمام، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، صنایع جانبی، سیبزمینی، حوزه گوشت، شیر، آبزیان و بادام از دیگر ضرورتهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمینهای استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.