رئیس دانشگاه کردستان: تعادل بین فعالیتهای انسانی و سلامت محیط زیست ایجاد شود

ایرنا/ رئیس دانشگاه کردستان گفت: مسئولیت حفاظت از تعادل میان فعالیتهای انسانی و سلامت محیط زیستی برعهده دانشگاهیان، سیاستگزاران و مدافعان فرهنگی است.
عادل سیو سهمرده در نخستین کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار در دانشگاه کردستان اظهار کرد: امروزه مسائل زیست محیطی بیش از پیش نیازمند توجه و اقدام جدی است و دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی مسئولیت سنگینی در این حوزه دارند.
وی افزود: این کنفرانس در صدد است ابعاد عملی و فرهنگی و زیست محیطی دریاچه زریبار را با تکیه بر نظرات اساتید دانشگاهی، دستگاه ها و سمن ها مورد ارزیابی قرار دهد.
رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: از اهداف اصلی این کنفرانس، تعمیق شناخت و بررسی چالشهای حفاظت از دریاچه زریبار و یافتن راهکار پایدار برای حفظ این میراث طییعی و واگذاری آن به نسل های آینده است.
سیوسهمرده، ابراز امیدواری کرد این شیوه مطالعات به عنوان یک نمونه قابل قبول برای سایر زیست بوم های در معرض خطر کشور و استان مورد استفاده قرار گیرد.
وی تاکید کرد: این کنفرانس نه تنها بستری برای پژوهش های علمی، بلکه ندایی برای اقدام مشترک در جهت حفاظت از این میراث ارزشمند است.
رئیس دانشگاه کردستان، وسعت دریاچه زریبار را هزار هکتار و آن را تنها دریاچه آب شیرین ایران در ارتفاعات بالا و عدم وابستگی این تالاب به رودخانه دائمی عنوان کرد.
سی و سه مرده یادآور شد: زریبار تنها یک پهنه آبی نیست بلکه گنجینه ای زنده از تاریخ و منبعی برای معیشت و نمادی فرهنگی است که در دل نسل ها جاودانه مانده است.
انتقاد از مجوز حفر هزار چاه
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم از صدور مجوز هزار حلقه چاه آب در اطراف دریاچه زریبار انتقاد و اضافه کرد: قطعا هزار حلقه چاه غیزمجاز هم وجود دارد که هنوز شناسایی نشده است.
امید کریمیان انتقال فاضلاب ۶ روستا به تصفیهخانه مریوان را قابل تقدیر دانست و افزود: هنوز فاضلاب سه روستای دیگر ساماندهی نشده است، ضمن اینکه فاضلاب شهرک صنعتی دشت بیلو به این مشکل اضافه شده است.
کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار به مدت ۲ روز در دانشگاه کردستان برگزار می شود.