سرپرست گمرک کرمانشاه: رونق تجارت مرزی استان نیازمند مدیریت واحد است

ایرنا/ سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه گفت: توسعه مبادلات تجاری و رونق تجارت خارجی در مرزهای کرمانشاه در گرو یکپارچهسازی روند تجارت و وجود مدیریت واحد در مرزهای پنج گانه این استان است.
رضا نیکروش در نشست کاری با فرمانده قرارگاه رمضان استان در محل گمرک که روابط عمومی این مجموعه خبر آن را در اختیار ایرنا قرار داد با توجه به تعدد نهادهای دخیل در تجارت خارجی کشور تصریح کرد: در تشریفات تجارت خارجی، سازمان های مختلفی قبل از صدور مجوز ورود کالا، تشریفات حمل کالا، پس از رسیدن کالا به گمرک و تشریفات ترخیص و بعد از تشریفات ترخیص دخیل هستند و به نحوی ارتباط کاری تنگاتنگی با هم دارند، بنابراین باید اساس کار این سازمان ها در راستای یک هدف واحد یکپارچه باشد تا بتوانند فرآیند تشریفات را به حداقل زمان ممکن کاهش دهند.
وی افزود: دستیابی به مدیریت واحد نیازمند توجه و همت جمعی دستگاه های ذیمدخل در روند تجارت خارجی در مرزهای این استان است.
در این دیدار کاری که با هدف تعامل دو سویه بین گمرکات استان و قرارگاه رمضان برگزار شد، فرمانده قرارگاه رمضان با اشاره به پتانسیل ویژه مرزهای استان و نقش آن در توسعه اقتصادی منطقه گفت: وجود افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک کرمانشاه با کشور عراق و دارا بودن پنج مرز فعال تجاری در این استان، شرایط و موقعیت ویژه ای را برای استان به ارمغان آورده است که بایستی از این قابلیت نهایت بهره را برای توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و آبادانی استان برد.
وی در ادامه ضمن اعلام آمادگی مجموعه قرارگاه رمضان در همراهی و همکاری با دستگاههای ذیمدخل در امر تجارت خارجی استان، از تعامل و همکاری گمرک با مجموعه قرارگاه رمضان تقدیر کرد.
فعالیت ۵ گمرک رسمی در استان کرمانشاه
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.