استاندار: ۸۵ درصد برق استان مرکزی در بخش صنعت مصرف میشود

ایرنا/ استاندار مرکزی گفت: ۸۵ درصد برق این استان در بخش صنعت و ۱۵ درصد مابقی در بخشهای خانگی و کشاورزی مصرف میشود.
مهدی زندیهوکیلی عصر چهارشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال ۱۴۰۲ استان مرکزی در سالن پروین اعتصامی هتل امیرکبیر اراک، افزود: واحدهای تولیدی سرزمین آفتاب در سال گذشته با وجود ناترازیهای انرژی توانستند رکورد جدیدی را در حوزه صادرات ثبت کنند که جای تقدیر دارد.
وی بیان کرد: علاوه بر ناترازی انرژی در سال گذشته، شهادت رئیس جمهور نیز باعث شد کشور در یک برههای نه دولت و نه مجلس داشته باشد و رهبر معظم انقلاب نیز سال ۱۴۰۳ را به سالهای دهه ۶۰ تشبیه کردند و در این شرایط ما توانستیم بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کالا به ۸۷ کشور جهان صادر کنیم.
استاندار مرکزی ادامه داد: در شرایطی که استان مرکزی هیچ نوع مرزی ندارد، صادرکنندگان این خطه توانستند در سال گذشته بیش از ۲ میلیون ۱۰۰ هزار تن به ارزش بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون کالا صادر کنند و سرزمین آفتاب را به عنوان نهمین استان صادر کننده کشور معرفی کنند.
زندیهوکیلی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادرکنندگان استان مرکزی در سال گذشته محقق شد، بیان کرد: ارزش صادرات استان در سال گذشته ۲ برابر کشور بود که جای تقدیر دارد.
وی تصریح کرد: تراز تجاری استان مرکزی در سال گذشته ۵۴۰ میلیون دلار بود و تمام کالاهای وارداتی نیز تجهیزات و عوامل تولید بود که این بیانگر پویایی و روند رو به رشد تولید استان است.
استاندار مرکزی، تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی را حرکت به سمت انرژی خورشیدی بیان کرد و گفت: تولید پنج هزار مگاوات برق خورشیدی در مدت سه سال در استان هدفگذاری شده که ۵۰۰ مگاوات آن در سال جاری و مابقی در ۲ سال آینده باید محقق شود.
زندیهوکیلی ادامه داد: ظرفیت تولید پنج هزار مگاوات برق خورشیدی در مدت سه سال، تنها در استان مرکزی امکانپذیر است و از فعالان اقتصادی انتظار میرود در این فرآیند مشارکت گسترده داشته باشند، چرا که در مدت کمتر از سهسال بازگشت سرمایه اتفاق میافتد و از طرفی قطعی برق نیز دیگر رخ نمیدهد.
وی با بیان اینکه عزم استان مرکزی نسبت به رسیدگی به امور تولید کنندگان جزم است، اظهار کرد: علاوه بر برگزاری نشستهای ستاد تسهیل و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، یک روز در هفته از چند واحد تولیدی بازدید میشود و از نزدیک با مشکلات و دغدغههای این قشر آشنا میشوم.
استاندار مرکزی افزود: مشکلات و چالشهای تولیدکنندگان پس از بازدید، فهرستبندی و نسبت به حل آنها اقدام میشود.
همت صادرکنندگان در مسیر ایران قوی ستودنی است
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی هم در این آیین گفت: همت صادرکنندگان کشور و این استان در مسیر ساختن ایران قوی ستودنی است و جای تقدیر دارد.
نادرقلی ابراهیمی افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز تعیین کننده مسایل ژئوپولوتیک در دنیا است و یکی از محورهای اصلی تعیین معادلات اقتصادی با همت صادرکنندگان و نامآوران در بخشهای صنعتی است و باعث افتخار است که کشور مقتدرانه در همه صحنهها نقش آفرینی میکند.
وی بیان کرد: جمهوری اسلامی با وجود همه فشارها، در مذاکرات با اقتدار، جرات و جسارت، نظرات خود را تحمیل کرد.تغییر محل، نوع و محورهای مذاکره اقتدار ایران را نشان داد و این مهم مایه عزت و افتخار برای همگان است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فرصتهای گرانسنگی که در مزیتهای مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی کشور ایجاد شده هرگز در اختیار دشمن قرار نمیدهیم و آن را با اقتدار حفظ میکنیم.
ابراهیمی تصریح کرد: کشور در شرایط سختی است و فعالیت فعالان اقتصادی در امر صادرات، دور زدن تحریمها و برگرداندن ارز به کشور، اقدامی جهادی و افتخار بزرگی است.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی، با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان « سرمایهگذاری برای تولید»، گفت: این انتخاب شعار نشان از بینش بلند و افق نگری بزرگ رهبر معظم انقلاب دارد.
ابراهیمی عنوان کرد: بسترهای قانونی لازم برای توسعه، افزایش و تداوم تولید در قانون برنامه هفتم فراهم است و باید در پنج سال برنامه هفتم پیشرفت که از چهارم تیرماه سال گذشته ابلاغ شده، صادرات کشور ۲۳ افزایش یابد.
وی اظهار کرد: صادرات غیرنفتی کشور باید حدود ۲ برابر نسبت به صادرات نفتی افزایش یابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: باید از فرصتهای کشور به بهترین شکل بهرهگیری کرد، بر اساس آمار و ارقام بانک مرکزی، ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار یا یورو به صورت گردشی در اختیار مردم است که اگر وارد گردش مالی شود کارخانجات با مشکل سرمایه در گردش مواجه نمیشوند و اتفاقات بزرگی در کشور رقم میخورد.
ابراهیمی بیان کرد: اگر مناسبات ریالی، ارزی و مالی تنظیم شود، ترازها تنظیم میشود و توجه به این مهم ضروری است.
وی گفت: باید تلاش ویژه صورت گیرد تا از قانون جهش دانش بنیان استفاده شود و از محل مالیات، نیازهای فناوری تامین شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی ادامه داد: جاده واردات در کشور هشت بانده و بدون هیچگونه مانع است اما جاده صادرات پر از سنگلاخ، مانع و مشکل است و نیاز است یک بازنگری و تکان اساسی در روابط بخش خصوصی و دولتی در حوزه تدوین مقررات و آیین نامهها صورت گیرد.
ابراهیمی گفت: ۳۲۱ آییننامه باید در برنامه هفتم پیشرفت تهیه شود که هماکنون در سال دوم این برنامه قرار داریم و تنها ۵۱ آییننامه تهیه شده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به طور قطع با همافزایی میتوان بسیاری از موانع را برداشت و توجه به این مهم امری ضروری است.
ابراهیمی بیان کرد: صادرات بر اساس بازار شکل میگیرد و باید سند راهبردی توسعه صنعتی در کشور و استان مرکزی تهیه شود.
وی تاکید کرد: جمعی از فعالان اقتصادی استان مرکزی باید موانع و مشکلات بخش صنعت استان را استخراج کنند تا در مجلس و کمسیون جهش تولید دانش بنیان با حضور بخش صنعت و بانک مرکزی بررسی شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: تمام نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی متعهد برای ارتقای جایگاه استان مرکزی هستند و از هیچ کوششی در این مسیر دریغ نمیکنند.
رشد ۳۷ درصدی در حوزه صادرات استان مرکزی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در این آیین گفت: امر صادرات کار گروهی است که زحمات و تلاشهای زیادی از سوی دستگاههای مختلف در بخش دولتی و خصوصی صورت میگیرد.
علی جودکی افزود: رشد ۳۷ درصدی در حوزه صادرات استان مرکزی یک توفیق بزرگ است.
وی بیان کرد: ناترازی و مشکلات ارزی چالشهای زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده اما این قشر با وجود همه مسایل، در جبهه اقتصادی کشور حضور دارند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: سال گذشته برابر اعلام وزارت صمت، تولیدکنندگان به واسطه قطعی برق و گاز ۳۰۰ هزار میلیارد ریال متضرر شدند که این رقم قابل توجهی است.
توسعه صادرات نیازمند پایداری در قوانین است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در ادامه این آیین گفت: صادرات یک فرآیند بلندمدت است که نیاز به بازاریابی، بازارسازی و اعتماد سازی دارد.
ناصر بیکی افزود: توسعه صادرات نیازمند پایداری در قوانین و رویهها است که سالهاست این مهم مورد توجه قرار نگرفته است.
وی بیان کرد: مشتری خارجی باید از توانایی تامین پایدار محصول مطمئن باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک ادامه داد: قطعی برق مشکلاتی را در روند صادرات ایجاد کرده و باعث بیاعتمادی مشتریان خارجی میشود.
بیکی عنوان کرد: نقدیندگی با سودهای بالای ۲۳ درصد برای تولیدکنندگان بسیار آزار دهنده است.
وی گفت: سهم کشور از صادرات غیرنفتی پایین است و باید در این راستا چارهاندیشی شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک افزود: ایران در شاخص پیچیدگی اقتصادی رتبه ۱۰۱ را در بین ۱۳۳ کشور جهان دارد و این زیبنده نیست.
بیکی تصریح کرد: امید است مذاکرات جاری به نفع جمهوری اسلامی و تولیدکنندگان باشد.
در پایان این آیین از صادرکنندگان نمونه سال ۱۴۰۲ استان مرکزی با اهدای لوح، تندیس و جایزه تقدیر شد.
استان مرکزی بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی صنعتی را در خود جای داده که بیش از ۶۰۰ واحد از این واحدی صنعتی در حوزه صادرات فعالیت میکنند.