۱۰۷ بیماری خاص و صعبالعلاج در کاشان تحت پوشش حمایتی است

مهر/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۱۰۷ بیماری خاص در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شده که حدود ۲ درصد از جمعیت این ۲ شهرستان را شامل میشود.
محمدرضا فاضل، به مناسبت روز ملی بیماریهای خاص و صعبالعلاج و روز جهانی تالاسمی، اظهار کرد: بیماریهای خاص و صعبالعلاج به بیماریهایی اطلاق میشود که شیوع کمتری در جامعه دارند، درمان آنها دشوار، طولانیمدت و بسیار پرهزینه است و معمولاً فرد تا پایان عمر با آنها درگیر خواهد بود.
وی، با اشاره به نامگذاری روز جهانی تالاسمی، هدف از این نامگذاری را افزایش توجه مسئولان و مردم به بیماران مبتلا به تالاسمی عنوان کرد و افزود: دستیابی به خون سالم و کافی، ارائه خدمات درمانی استاندارد و جلوگیری از تولد بیماران جدید، از جمله اهداف مهمی است که مسئولان حوزه سلامت در این زمینه دنبال میکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: در دهههای گذشته تنها چهار بیماری هموفیلی، اماس، تالاسمی و نارسایی کلیه (دیالیزی) تحت عنوان بیماری خاص مورد حمایت قرار میگرفتند، اما با تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، حمایتها گستردهتر شده و اکنون ۱۰۷ بیماری زیر پوشش این صندوق قرار گرفتهاند.
فاضل با تاکید بر اهمیت آموزش و پیشگیری، اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از این بیماریها منشأ ژنتیکی دارند، آگاهسازی عمومی و اقدامات پیشگیرانه، مؤثرترین راهکار برای مقابله با گسترش این بیماریهاست.
وی با اشاره به بستههای حمایتی در نظر گرفته شده برای بیماران خاص و صعبالعلاج، گفت: ارائه خدمات درمانی به این بیماران در تمام مراکز درمانی دولتی و خصوصی، بر اساس تعرفه مصوب انجام میشود و بیمهها موظف به پرداخت سهم حمایتی خود هستند.