نماد آخرین خبر

مردان بیشتر از زنان در کردستان مبتلا به تالاسمی هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مردان بیشتر از زنان در کردستان مبتلا به تالاسمی هستند

ایرنا/ مسئول بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون ۱۲۳ بیمار مبتلا به تالاسمی در استان شناسایی شده‌اند که ۶۵ نفر آنان مرد هستند.

لیلا قنبری اظهار کرد: از این ۱۲۳ بیمار، ۹۹ نفر به تالاسمی ماژور و ۲۴ بیمار به تالاسمی اینترمدیا مبتلا هستند، ضمن اینکه کمتر از یک درصد بیماران تالاسمی کشور مربوط به کردستان است.

وی با اشاره به اینکه ۱۷ نفر از بیماران زیر ۲۰ سال و ۱۰۶ نفر بالای ۲۰ سال دارند، از ارائه خدمات دارویی و درمانی رایگان به بیماران تالاسمی استان خبر داد.

مسئول بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اهمیت مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج اشاره و اضافه کرد: براساس بررسی‌های صورت گرفته، ۵۰ درصد افراد مبتلا به تالاسمی ازدواج‌های خویشاوندی و ۵۰ درصد ازدواج‌های غیرخویشاوندی داشته‌اند.

قنبری از اقدامات حمایتی دانشگاه در تأمین تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیماران خبر داد و گفت: سال گذشته، ۱۳ دستگاه پمپ تزریق دسفرال خریداری و به صورت رایگان به بیماران تالاسمی استان اهدا شد.

وی ادامه داد: کمک هزینه خدمات دندانپزشکی، انجام رایگان سنجش تراکم استخوان در بیمارستان کوثر و ارائه خدمات تصویربرداری، بستری و جراحی رایگان از دیگر خدمات ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی کردستان به بیماران تالاسمی استان به شمار می‌رود.

مسئول بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تمام زوج‌هایی که برای اقدامات اولیه ازدواج به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند، تحت غربالگری ژنتیک قرار می‌گیرند که در صورت وجود مشکل در فاکتورهای خونی، از فرد دوم خون گرفته می‌شود و فاکتورهای خونی بررسی می‌شود.

قنبری اضافه کرد: اگر فرد دوم مشکل نداشت، ازدواج انجام می‌شود و اگر مشکل در فاکتورهای خونی وجود داشت، برای بررسی بیشتر طبق برنامه نظام مراقبت ژنتیک و تالاسمی اقدام و در صورت بهبود فاکتورها، درمان، متوقف و زوج سالم تلقی می‌شود.

وی یادآور شد: اگر زوج مبتلا شناخته شوند، برای دریافت مراقبت‌های بیشتر به نزدیک‌ترین مرکز جامع سلامت، پایگاه یا خانه بهداشت معرفی می‌شوند که قبل از اقدام به بارداری، آزمایش ژنتیک تشخیصی برای شناسایی ژن‌های معیوب انجام می‌دهند.

مسئول بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: در این آزمایش، ژن‌های معیوب والدین شناسایی می‌شوند، مراقبت توسط مراقبان سلامت ادامه دارد تا زمانی که این زوج خواستار فرزندآوری باشد.

قنبری تاکید کرد: در زمان بارداری و هفته دهم، دوباره مادر باردار برای آزمایش تشخیصی ارجاع و سپس متناسب با پاسخ آن برای ادامه بارداری تصمیم‌گیری می‌شود.

به گزارش ایرنا، زمانی که هموگلوبین سالم در بدن یک فرد به اندازه کافی ساخته نشود، فرد دچار کاهش گلبول قرمز در بدن خود می شود و در این زمان، بیماری تالاسمی نمود پیدا می کند.

تالاسمی، یک بیماری مادرزادی است که از والدین به ارث می رسد و درد و رنج بسیاری را برای افراد تا آخر عمر به همراه دارد.

در نظام سلامت، بیماری تالاسمی در ۲ دسته ماژور و مینور تقسیم بندی شده که نوع ماژور به مراتب بحرانی تر از مینور است.

نشانه بالینی این بیماری اغلب زردی، تغییر چهره، ضخیم شدن استخوان‌های کتف و جمجمه، کم‌خونی شدید، رنگ‌پریدگی، افزایش سایز کبد، اختلالات کلیوی و افزایش ابعاد قلب است.

سازمان جهانی بهداشت در راستای پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی، افزایش دسترسی کامل به خدمات درمانی و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان، هشتم ماه می مصادف با ۱۸ اردیبهشت را روز جهانی تالاسمی نامیده است.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online