استاندار: کمآبی و ترکفعل در اجرای طرحها گلستان را تهدیدمیکند

مهر/ گرگان-استاندار گلستان با اشاره به چالشهای اساسی استان خواستار توجه ویژه سران قوا ومدیران ارشد کشور به مشکلات گلستان شدوگفت: استان در آستانه تهدیدهای زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر طهماسبی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان با اشاره به همدلی مسئولان استان برای پیگیری مشکلات، از همراهی دادگستری، نمایندگان مجلس، نماینده ولیفقیه در استان و سایر دستگاهها تقدیر کرد و گفت: گلستان، نگارستان اقوام ایران، با وجود نجابت مردمانش و طبیعتی بینظیر، امروز با مشکلاتی جدی در حوزه آب، محیطزیست و توسعه روبهرو است.
وی با بیان اینکه گلستان استانی کشاورزی و دارای معافیتهای مالیاتی است، افزود: علیرغم سبز بودن استان، دچار ناترازی شدید منابع آب هستیم. روزانه تا ۱۰ ساعت قطعی آب در مرکز استان داریم و در تمام شهرها کمبود آب محسوس است. ۹۵ درصد آب شرب استان از منابع زیرزمینی تأمین میشود که باعث فرونشست زمین شده است.
طهماسبی با اشاره به خطر خشک شدن خلیج گرگان گفت: در صورت ادامه روند فعلی، خلیج گرگان به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار میشود. سالانه ۲۰ سانتیمتر از تراز آب دریای خزر کاسته میشود. با وجود مصوبات برای لایروبی، هنوز اقدام جدی صورت نگرفته است.
استاندار گلستان همچنین با اشاره به هشدارهای رهبری درباره ترک فعل مدیران افزود: تصمیم نگرفتن، بهمراتب خطرناکتر از تصمیم غلط گرفتن است. در دو دهه گذشته، قوانین لازم وجود داشته اما ارادهای برای اجرای آنها نبود و متأسفانه هیچ برخوردی با ترکفعلها نشده است.
وی با بیان اینکه ریزگردهای وارداتی از ترکمنستان تا گرگان و جنگلهای استان را درگیر کرده، تأکید کرد: این موضوع باید در سطح ملی و توسط سران قوا، وزارت خارجه و مجلس پیگیری شود.
طهماسبی همچنین با گلایه از بیتوجهی به پروژههای مهم استان، گفت: سهامداران پتروشیمی گلستان ۹۵ هزار نفر از اقشار مختلف مردم هستند، اما اعضای هیئتمدیره اعتقادی به اجرای آن ندارند. با وجود تأکید رئیسجمهور، اتفاقی نیفتاده و این ترک فعلها باید پیگیری شود.
وی درباره منطقه آزاد تجاری نیز گفت: این طرح با تأیید شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسید اما عملیاتی شدن آن هنوز اجرایی نشده است.
استاندار گلستان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکل سرمایهگذاری در گردشگری اظهار کرد: در سه سال گذشته بیش از ۵۰۰ سرمایهگذار وارد گلستان شدند اما حتی یک برگ سبز برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری صادر نشد. از شرق تا غرب استان، یک واحد پذیرایی مناسب نداریم.
وی همچنین به وضعیت نابسامان زیرساختهای درمانی در برخی شهرستانها اشاره کرد و گفت: در برخی مناطق مانند رامیان و گمیشان، حتی داروخانه شبانهروزی وجود ندارد. اگر کسی نیاز به قرص ساده داشته باشد باید به شهر همجوار برود. مشارکت بخش خصوصی در ساخت مراکز درمانی ضروری است.
طهماسبی در پایان ابراز امیدواری کرد که با کمک مجلس، دولت و مدیریت جهادی، بسیاری از این مشکلات برطرف شود و گلستان به جایگاه شایستهاش بازگردد.