گزارشی از نشست تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری ؛ تاکید بر تقویت نظارتها

ایرنا/ شهرکرد- ایرنا - نشست ستاد تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری روز شنبه ۲۰ اردیبهشتماه برگزار شد که آمارها و گزارشهای اعلامی از سوی مدیران و اعضای آن از فراوانی کالاهای اساسی خبر میدهد اما تشدید و تقویت نظارت بر بازار مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با تشکیل یک کارگروه کارشناسی، اطلاعات دقیق راجب به مصرف سرانه گوشت قرمز و مرغ و سایر کالاهای اساسی و نیاز واقعی استان احصا شود تا براساس آن بتوان برنامهریزی و سیاستگذاری کرد و نظارت و رصد بازار باید تقویت شود.
ملکمحمد قربانپور روز شنبه در نشست ستاد تنظیم بازار این استان اظهار داشت: اگر چه در خصوص کالاهای اساسی در استان فراوانی قابل قبولی وجود دارد و کمبودی در این گزارش نشده اما از آنجا که آمار و اطلاعات دقیقی از مصرف ماهانه و تولید و توزیع دقیق کالاها در استان در دسترس نیست، ضرورت دارد این آمار در استان با توجه به شرایط روز احصا شود تا بتوان با نظارت و رصد بیشتر امور را پیگیری کرد.
وی تصریح کرد: در خصوص عرضه گوشت مرغ به مصرفکننده نیز برای جلوگیری از هرگونه تخلف و یا شائبه تخلف میطلبد تا ادارهکل دامپزشکی و سایر نهادهای مربوطه نظارت داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین در این نشست از کاهش تورم در این استان خبر داد و گفت: آمارها نشان میدهد شرایط تورمی در استان در مقایسه با سالهای گذشته از وضعیت بهتری برخوردار شده و نرخ تورم در این استان در مقایسه با میانگین کشوری آن کمتر شده است.
قربانپور افزود: در خصوص کاهش نرخ بیکاری نیز تلاشهای خوبی در استان انجام و این نرخ در استان تکرقمی شده است اما با توجه به اینکه نسبت به میانگین کشوری بالاتر است نیاز است تا اهتمام بیشتری در این خصوص به کار گرفته شود.
وی برای بررسی وضعیت بهتر بازار حضور تمامی روسای اتاقهای اصناف استان در ستاد تنظیم بازار را خواستار شد و گفت: از آنجاکه آمار و اطلاعات جدیدی از وضعیت مصرف سرانه کالاها در شهرستانهای مختلف وجود ندارد باید به صورت هفتگی و یا ماهانه آمارها احصا و در ستاد تنظیم بازار استان ارائه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین با قدردانی از تلاشهای تعاون روستایی در تامین و توزیع میوه شب عید، اظهار داشت: انتظار میرود برای نوروز بعدی از سیب درختی محصول استان استفاده شود.
آخرین وضعیت ذخایر کالاهای اساسی در استان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست وضعیت ذخایر کالاهای اساسی در استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۴۴ تن برنج هندی و ۷۲۸ تن شکر در انبارهای استان ذخیر شده است.
یزدان یگانگی افزود: همچنین حدود ۲۴ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره شده است که به تازگی هشت هزار تن گندم وارد استان شده و مجوز ورود ۲ هزار تن دیگر نیز صادر شده است.
ذخیرهسازی ۱۰ هزار تنی سویا
مدیرکل پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن سویا در انبارهای استان ذخیره است.
حمید فتح الهی افزود: همچنین ۲۹۱ تن گوشت مرغ منجمد و ۱۳۷ تن گوشت قرمز منجمد در استان در اختیار داریم و ۱۲ تن گوشت قرمز نیز در استان کشتار شده است و به زودی به سردخانهها منتقل میشود.
وی تصریح کرد: قرارداد جدید هم بسته شده است که پیرو آن ۵۰۰ تن گوشت مرغ بازار به مرور خریداری و به ذخایر استان اضافه کنیم.
وجود برخی تخلفات در عرضه کالاها
مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به برخی تخلفات صورت گرفته در نحوه توزیع کالاها در استان اشاره کرد و گفت: گزارشهای موجود نشان میدهد که در خصوص عرضه نامناسب شکر در ۲ ماه گذشته گزارشهایی ارسال شده است.
سعید فلاح افزود: در خصوص کمبود روغن خوراکی در بازار و فروش اجباری کالا همراه آن، گرانفروشی روغن و شکر و وجود آب در بستهبندی مرغ گرم نیز تخلفاتی گزارش شده است.
وی تصریح کرد: در مورد شکر هیچ تولیدکنندهای حق امتناع از عرضه شکر را ندارد و چنانچه تخلفی صورت گرفته باشد پرونده آن به تعزیرات حکومتی ارسال شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در بحث کالاهای اساسی و رایانهای نیز ممنوعیتی در خصوص قیمتگذاری نداریم و میتوان در خصوص کالاهایی نظیر مرغ و گوشت قرمز هر ۶ ماه یکبار برای آن قیمتگذاری کرد.
فلاح پیشنهاد داد تا فهرستی از کالاهای اساسی، میزان مصرف ماهانه و ذخایر موجود در استان تهیه و متناسب با وضع موجود قیمتگذاری شود تا بتوان بازار را کنترل و با تخلفات احتمالی برخورد شود.
آخرین تغییرات قمیتی کالاها در استان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به تغییرات قیمتی در استان در فروردین ماه امسال اشاره کرد و گفت: بیشترین افزایش قیمت در این مدت مربوط به لاستیک خودرو با ۱۳ درصد، لوازم یدکی ۱۱ درصد، مصالح ساختمانی با ۹ درصد و قند و شکر و مواد پروتئینی با هشت درصد بوده است.
حسن شمسیپور افزود: همچنین قیمت صیفیجات، آهنآلات و گوشت قرمز در استان در فروردین ماه امسال نسبت به اسفند سال گذشته تا حدی کاهشی بوده است.
وی تصریح کرد: ۲۷ قلم کالا در استان تهیه و ماهانه نسبت به کاهش و یا افزایش قیمت آن رصد و پیگیری میشود.
به گزارش ایرنا، در این نشست نسبت به محاسن و معایب نحوه تامین و توزیع میوه شب عید در استان نیز گزارشی داده شد و همچنین مصوب شد تا با شرکت قند چهارمحال در خصوص تامین شکر مورد نیاز استان هماهنگی لازم انجام گیرد.