نماد آخرین خبر

استانداری پایگاه فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد استان مرکزی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استانداری پایگاه فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد استان مرکزی است

ایرنا/ استاندار مرکزی گفت: استانداری این استان به عنوان پایگاه فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) در این استان می‌تواند نقش مهمی در هماهنگی، حمایت و توسعه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی ایفا کند.

مهدی زندیه‌وکیلی روز شنبه در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های مردم نهاد استان مرکزی با استاندار افزود: این پایگاه می‌تواند به منظور تسهیل ارتباطات بین سمن‌ها، ارائه مشاوره و آموزش‌های لازم، و نیز جذب منابع و حمایت‌های مالی و معنوی برای پیشبرد امور این نهادهای مردمی ایجاد شود.

وی ادامه داد: لازم نیست برای سازمانهای مردم نهاد در استان مرکزی، به دنبال مکان باشید، محل استانداری مرکزی می‌تواند برای اعضای سمن‌های استان در نظر گرفته شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: در استان از عدم هویت و یا کمرنگ شدن هویت رنج می‌بریم که باید در این مقوله توجه جدی لحاظ شود و نقش سازمان‌های مردم نهاد بسیار موثر است.

زندیه‌وکیلی اضافه کرد: اگر در بخش‌های اقتصادی توسعه‌ای حاصل نشود، ریشه آن در مسایل اجتماعی است و حل این مسائل هم بدون مشارکت مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد غیر ممکن است.

وی افزود: لازم است نقش سازمانهای مردم نهاد را مشخص کرد و خواسته‌ها را دسته‌بندی کرد و آن را جهت دهیم و منطبق با شرایط کنونی هدایت کنیم.

استاندار مرکزی بیان کرد: مردم بویژه خیران نیک‌اندیش استان در دهه‌های اخیر جلوتر از مسئولان حرکت کرده‌اند و همواره در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان حمایت‌های زیادی داشته‌اند و این مهم یکی از ظرفیت‌های بالقوه این خطه محسوب می‌شود.

زندیه‌وکیلی خاطرنشان کرد: منابع مالی در بسیاری از بخش‌ها به شدت محدود است. اگر خیران و نهادهای غیر دولتی در این حوزه مشارکت نکنند، ادامه فعالیت‌های بخش دولتی با چالش‌های زیادی مواجه خواهد شد. با کمبود منابع مالی، ارائه خدمات به شهروندان به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ممکن است کیفیت خدمات کاهش یابد.

ضرورت بازسازی عوامل تولید در استان مرکزی

وی در بخش دیگری از سخنان نوسازی و بازسازی عوامل تولید در استان را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: استان مرکزی نقش مهمی در تولید و اقتصاد کشور دارد و برای حفظ این جایگاه، ضروری است که به نقش تولیدی استان توجه ویژه‌ای شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: نوسازی و به‌روزرسانی فرآیندهای تولیدی، زیرساخت‌ها و فناوری‌های موجود در این استان می‌تواند به بهبود کیفیت محصولات، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها کمک کند. در غیر این صورت، عدم توجه به این موضوع ممکن است به بروز مشکلاتی از جمله کاهش رقابت‌پذیری، از دست رفتن بازارهای داخلی و خارجی و در نهایت کاهش رشد اقتصادی منجر شود.

زندیه‌وکیلی اظهار کرد: بنابراین، سرمایه‌گذاری در نوسازی و توسعه زیرساخت‌ها، توجه به آموزش نیروی کار و استفاده از فناوری‌های نوین، از جمله اقداماتی است که برای حفظ و توسعه نقش تولیدی استان مرکزی ضروری است.

وی بیان کرد: نباید صنایع آب‌بر و آلاینده را به استان مرکزی وارد کرد زیرا بی‌توجهی به صنایع آلاینده، نتایج بدی به دنبال دارد. توسعه باید متوازن و پایدار باشد بنابراین نمی‌خواهیم به هر علتی به توسعه برسیم.

به حضور تشکل‌های مردمی امید و باور داریم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: به تشکل‌های مردمی امید و باور داریم و از آنان برای حل مسایل کمک می‌گیریم.

حسن قمری افزود: اگر آلودگی هوا چالش اراک است باید ببینیم برای رفع آن چگونه می‌توان از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده کرد.

وی بیان کرد: باید با کمک یکدیگر مسایل را مدیریت کنیم و نقد عملکرد مدیران بخشی از فعالیت سمن‌ها است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: حضور تشکل‌ها در کارگروه‌های تخصصی استان آغاز شده است و این امر به عنوان گامی مهم در تعامل میان نهادهای دولتی و بخش خصوصی به شمار می‌رود. به دنبال این حضور، انتظار می‌رود نظرات و تجارب گوناگون تشکل‌ها بتواند به بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری و اجرای سیاست‌های کلان در استان کمک کند.

قمری ادامه داد: این همکاری نه تنها می‌تواند موجب ارتقای کیفیت خدمات و برنامه‌ها شود، بلکه به تقویت اعتماد بین جامعه مدنی و مسئولان نیز منجر خواهد شد. با شروع این کارگروه‌ها، امید می‌رود که چالش‌های موجود به نحو مؤثری شناسایی و حل شوند و در نهایت، توسعه پایدار استان سرعت بیشتری بگیرد.

وی تاکید کرد: احیای خانه سمن‌های استان مرکزی از برنامه کاری حوزه اجتماعی است که مقدمات آن در دستور کار است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: مدیریت اعتباری و مالی در حوزه تشکل‌های استان برای همگان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

فعالیت ۴۵۹ تشکل مردم نهاد در استان مرکزی

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: ۴۵۹ تشکل در این استان با مجوز فعالیت اجتماعی دارند که ۳۲ درصد از سوی استانداری مجوز گرفته‌اند.

محمدامین باقری افزود: ۸۳ درصد سمن‌های استان مرکزی شهرستانی و ۲۷ درصد سمن‌های استان مجوز خود را از فرمانداری‌ها اخذ کرده‌اند.

وی بیان کرد: بیشترین فعالیت سمن‌های استان مرکزی با ۳۹ درصد فراوانی، مربوط به علوم اجتماعی و از نظر تعداد، شهرستان ساوه با ۲۸ درصد، رتبه برتر را در سطح استان دارد.

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: طولانی بودن فرآیند کسب مجوز برای سمن‌ها، ثبت در سامانه ثبت اسناد و املاک با هزینه زیاد و پرداخت هزینه تاسیسات بخشی از مشکلات سمن‌های استان را شامل می‌شود.

باقری افزود: ۲۳ پروانه سازمان‌های مردم‌نهاد بخش‌های مختلف سال گذشته در استان مرکزی تمدید شد.

به گزارش ایرنا، توجه به محیط زیست، ندادن مجوز برای فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی در ساوه به سبب آسیب به منابع آبی، استفاده از ظرفیت بومی انسانی در مدیریت استان، مدیریت پزشکان متخصص در شهرستان‌ها، حضور واحد انتقال خون در کمیجان، مناسب‌سازی معابر ویژه معلولان، اجرای طرح جامع مناسب‌سازی، سند ملی سالمندی، توانمندسازی زنان سالمند، شفاف‌سازی اعتبارات تشکل‌های مردمی، جلوگیری از مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند و توسعه گردشگری پایدار مهمترین مطالبات سازمان‌های مردم‌مردم‌نهاد بود که در این نشست از سوی نمایندگان آنها مطرح شد.

توجه به بقای تالاب میقان اراک، انجام جدی مسولیت اجتماعی در واحدهای صنعتی، تسهیل شدن فرآیند مجوز سازمانهای مردم نهاد، اهتمام جدی برای جلوگیری از اعتیاد جوانان، اختصاص دایمی زمین برای عرضه محصولات زنان سرپرست خانوار با حمایت خیران ایرانی ساکن در خارج کشور، جلوگیری از پرداخت مالیات توسط انجمن‌ معلولان، نظارت بر عملکرد سمن‌ها و حضور نمایندگان سمن‌ها در کارگروه‌های تخصصی استان مرکزی از دیگر مطالبات مورد نظر اعضای سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های مردمی استان مرکزی بود که در این نشست به آن پرداخته شد.

۴۵۹ تشکل مردم نهاد در استان مرکزی فعالیت دارند.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام : https://instagram.com/markazi_today