تاکسیهای آبی به «کارون» برمیگردند؟

ایسنا/ «کارون» با قدمت چند هزار ساله، از کوههای سر به فلک کشیده زردکوه تا پهنههای خلیج فارس، هویت مردم خوزستان است؛ رودخانهای که روزی در آن کشتیرانی میشد و بلم، نشانهای از فرهنگ بومی ساحلنشینان این طولانیترین رود ایران بود، حالا با کمآبی دست و پنجه نرم میکند، اما همچنان نماد فرهنگ خوزستان است.
کارون فقط یک رود نیست، بلکه یادآور خاطرات تلخ و شیرین خوزستانیها، کشتیرانی و قایقسواری است اما اکنون حتی ردپایی از خاطرات کشتیها و تاکسیهای آبی که از دیرباز به صورت بومی و سنتی، رفت و آمد مردم به دو سوی رودخانه با آنها انجام میشد، در آن دیده نمیشود.
سال ۸۳ بود که قمندار غزی رئیس وقت شورای شهر اهواز، از خرید دو قایق برای حمل و نقل مسافر از راه آبی در رودخانه کارون، خبر داد.
بنا به گفته وی مقرر بود این دو کشتی که به نوعی تاکسی آبی قلمداد میشدند، با تجهیزات کامل مانند صندلی، کولر و فضای تفریحی برای مسافران، مسیر آبی کوروش تا کوتعبدالله را پوشش دهند.
هر چند قایقرانی تفریحی و ورزشی در رودخانه همچنان انجام میشود اما با این وجود در سالهای اخیر شهروندان اهوازی به ویژه جوانترها تاکسی آبی را تجربه نکردهاند و حتی خاطرهای از آن ندارند.
رضا امینی شهردار اهواز با اشاره به طرح راهاندازی تاکسی آبی در رودخانه کارون اظهار کرد: راهاندازی تاکسی آبی در اهواز به عنوان یک ایده اولیه مطرح شده است اما ابتدا باید از وضعیت بستر رودخانه مطمئن شویم.
وی افزود: اگر جریان دائمی و عمق مشخص آب به گونهای باشد که بتوان حداقل شرایط برای تردد قایقها و تاکسیهای آبی را فراهم کند، راهاندازی تاکسی آبی به عنوان یکی از ایدهها مطرح است.
شهردار اهواز گفت: در گذشته دو تاکسی آبی در اختیار شهرداری قرار گرفته بود و مقرر شده است اکنون این تاکسیها بازسازی شوند تا به صورت آزمایشی در مقطعی از رودخانه از آنها استفاده کنیم و در صورت بازدهی آن، سرمایهگذاری از طریق بخش خصوصی برای افزایش تعداد این تاکسیها انجام شود.
وی بیان کرد: بررسیها و مطالعات این ایده توسط کارشناسان در حال انجام است و باید با نظر کارشناسان، مجموعه حاکمیت در اهواز به جمعبندی برسند و اقتضائات محیطی هم کفایت کند تا به سمت استفاده از تاکسی آبی برویم.