نماد آخرین خبر

۱۰۴ هزار هکتار از اراضی ملی همدان در معرض بیابان‌زایی!

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
۱۰۴ هزار هکتار از اراضی ملی همدان در معرض بیابان‌زایی!

صدا و سیما/ رئیس امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: ۱۰۴ هزار هکتار از اراضی ملی استان در معرض پدیده بیابان‌زایی قرار دارند.

سعید الیاسی، رئیس امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: مساحتی افزون بر ۱۰۴ هزار هکتار از اراضی استان در چهار شهرستان همدان، ملایر، کبودراهنگ و فامنین با پدیده بیابان‌زایی درگیر هستند که در صورت ادامه روند کنونی و عدم جلوگیری از عوامل ایجاد بیابان، بی‌شک مساحت بیشتری از اراضی کشاورزی و ملی استان، درگیر خواهد شد.
وی تاکید کرد: ایران با دارا بودن ۲.۱ درصد خشکی‌های جهان، ۴.۲ درصد پدیده‌های بیابانی فاقد پوشش و ۸.۳ درصد مناطق بیابانی جهان را در خود جای داده است.
رئیس امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه مساحت بیابان‌های استان همدان در اراضی ملی، ۱۹ هزار و ۶۴۰ هکتار است، گفت: از این سطح در شهرستان‌های ملایر ۶ هزار و ۳۲۳ هکتار، فامنین ۱۰ هزار و ۷۳۰ هکتار، کبودراهنگ ۱۰ هزار و ۷۲۰ هکتار و همدان ۳۷ هزار و ۲۵۰ هکتار پراکنده است.
الیاسی تاکید کرد: از جمله عوامل اصلی بروز پدیده بیابان‌زایی در استان می‌توان به کاهش نزولات جوی، کاهش نفوذ پذیری خاک و افزایش تبخیر در اثر تخریب بافت خاک به دلیل افزایش املاح، مدیریت نامناسب و تخریب و تصرف اراضی، بهره‌برداری بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی، تبدیل مراتع به دیمزار‌ها و عدم کنترل فرسایش، چرای بی‌رویه دام و عدم رعایت ظرفیت مراتع اشاره کرد.
وی گفت: طی چند سال اخیر و با وجود عدم تخصیص اعتبارات کافی ملی و استانی بیش از ۷۰۰ هکتار از اراضی ملی به منظور بیابان‌زدایی در عرصه‌های شهرستان کبودراهنگ، قسمت‌هایی از شهرستان ملایر، فامنین و بخش قهاوند شهرستان همدان تحت اجرای عملیات‌های اصلاحی قرار گرفته است.
رئیس امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: در سال‌ جاری و از محل اعتبارات ملی طرح مقابله با بیابان‌زایی با اعتباری افزون‌بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در مساحتی افزون بر ۶۰ هکتار از اراضی ملی بیابانی در حد فاصل دو روستای رامیشان و روعان از توابع شهرستان کبودراهنگ عملیات بته‌کاری با انواع گونه‌های مقاوم به خشکی و کم آبی نظیر آتریپلکس، قره‌داغ، گز و سنجد در حال انجام است.
الیاسی تاکید کرد: به منظور مقابله با پدیده بیابان‌زایی عملیات اصلاحی و احیایی در شهرستان‌های بیابانی استان از طریق کاشت نهال آتریپلکس و قره‌داغ انجام گرفته که با توجه به مشارکت جوامع محلی در روستای شاوه و گنده‌جین کبودراهنگ تحول بی‌نظیری ایجاد شده و حالت مرتعی این عرصه‌ها در حال بازگشت است.
وی تصریح کرد: یکی از عمده‌ترین مشکلات منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در زمینه بیابان‌زدایی و احیای مراتع، وجود تراکم بالای دام و دامدار در عرصه‌های ملی و به تبع آن بروز مشکلات اجتماعی و عدم همکاری و مشارکت نکردن مردم در برخی از مناطق است.
 
 

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today