آشیانه بالگرد هلال احمر چهارمحال و بختیاری در آستانه فعال شدن است

ایرنا/ مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری با اشاره به سختگذر و کوهستانی بودن استان اختصاص یک دستگاه بالگرد به جمعیت هلال احمر استان ضروری دانست و گفت: هماکنون آشیانه بالگرد جمعیت هلال احمر استان آماده فعال شدن است.
مسعود مثنوی با گرامیداشت یاد سههزار و ۱۰۰ شهید امدادگر جمعیت هلالاحمر کشور و ۶۸ شهید جمعیت هلال احمر استان با اشاره به اینکه تامین انشعاب آب و تجهیزات برای این آشیانه هنوز انجام نشده است افزود: ردیف اعتباری خاص برای این طرح از محل اعتبارات مدیریت بحران استان و جمعیت هلالاحمر پیشبینی شده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیاری گفت: پیگیری برای اختصاص یک بالگرد به جمعیت هلالاحمر استان با توجه به وسعت حوادث و سختگذر بودن مناطق در دست پیگیری است و هماکنون در صورت نیاز به بالگرد از استانهای همجوار و استان های معین در زمان بروز حوادث استفاده میشود.
وی با اشاره به بالا بودن حجم حوادث کوهستان در سطح استان گفت: در سفر دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور به استان در اسفندماه پارسال با اختصاص یک دستگاه پهپاد به استان برای امدادرسانی سریع موافقت شد.
به گفته وی، هماکنون ۱۱ اداره شهرستانی در استان فعال است و اداره شهرستان فلارد نیز تا چندماه آینده فعال میشود.
مثنوی با اشاره به افزایش ۶ برابری اعتبارات این جمعیت در سال گذشته گفت: اعتبارات جمعیت هلالاحمر در سالگذشته به ۵۱۰ میلیارد ریال رسید.
وی گفت: هماکنون بیش از ۷۶ هزار نفر عضو این جمعیت هستند که از این تعداد یکهزار و ۲۰۰ نفر دورههای تخصصی را گذراندند و هماکنون ۱۵۵ خانه هلال برای خدماترسانی فعال است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری گفت: در سال گذشته برای افزایش توان امدادی افراد و داوطلبان دورههای آموزشی کمکهای اولیه از جمله آمادگی در برابر مخاطرات و برگزاری آموزشهای تخصصی امداد و نجات برگزار شد و ۲ هزار و ۳۰۰ نجاتگر و امدادگر در این دورههای تخصصی شرکت کردند.
وی اظهار داشت: در استان ۴۹ هزار نفر از جوانان استان در رده سنی پنج تا ۳۵ سال در ۳۵۰ کانون جوانان جمعیت هلالاحمر عضو جمعیت هلالاحمر شدند.
ارائه خدمات و کمک هزینه درمانی برای حمایت از بیماران نیازمند
مثنوی افزود: جمعیت هلالاحمر استان در راستای کمک هزینه درمانی برای حمایت از بیماران نیازمند سالگذشته بیش از ۶۰ میلیارد ریال به ۲ هزار و ۲۰۰ نفر بیمار نیازمند پرداخت کرد.
به گفته وی، هماکنون خدمات درمانی و دارویی این جمعیت در ۲ مرکز توانبخشی و درمانی و یک داروخانه در شهرکرد و بروجن ارائه میشود.
مثنوی اظهار داشت: در ایام نوروز امسال خدمات نوروزی در ۷۲ پایگاه پست نوروزی ثابت و سیار و با مشارکت ۷۰۰ نفر به مسافران و گردشگران ارائه و خدمات ایام نوروز به بیش از ۱۴۰ هزار نفراز مسافران و گردشگران ارائه شد.
وضعیت موجودی انبارهای جمعیت در استان چگونه است؟
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیای گفت: در ۲سال گذشته با توجه به وقوع برخی حوادث از جمله سیل و بارندگی در سطح کشور، در بحث موجودی انبارهای امدادی با کاهش ذخیره اقلام غذایی مواجه شدیم.
به گفته وی، از اواخر سالگذشته با دستور رییس جمعیت هلال احمر، اقلام غذایی و زیستی انبارهای امدادی استان شارژ و تکمیل شده است.
مثنوی اظهار داشت: در زمینه اقلام زیستی از جمله چادر و اقلام غذایی و بستههای ۷۲ ساعته همه پایگاهها و انبارهای امدادی استان تجهیز شده است.
به گفته وی، تاکنون مشکل و کمبود خاصی در زمینه تامین این اقلام مواجه نشدیم.
برنامه جمعیت هلالاحمر استان برای توسعه آموزشهای کمکهای اولیه
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت آموزش کمکهای اولیه برای اجرای شدن شعار «هر ایرانی - یک امدادگر» گفت: در صورتیکه آموزشهای کمکهای اولیه گسترش پیدا کند و همه افراد از این آموزشها بهرهمند شوند در زمان بروز حوادث میتوانند قبل از ورود نیروهای امدادی جمعیت هلالاحمر و یا اورژانس با انجام اقدامات اولیه ناجی جان افراد باشند.
به گفته وی، پارسال ۲۲۷ دوره آموزشی کمکهای اولیه با مشارکت پنج هزار و ۷۰۰ نفر در سطح استان اجرا شد و پیشبینی میشود امسال برگزاری دورهها افزایش پیدا کند.
وی اظهار داشت: برای برگزاری دورههای مبتنی بر آموزش جوامع محلی و آموزش یکهزار نفر فراخوان اعلام شده است.
مثنوی افزود: با تفاهمنامه بین آموزش و پرورش و جمعیت هلالاحمر هماکنون در ۲۰۰مدرسه استان طرحهای «ماهر» و «دادرس» اجرا شده است و هماکنون ۲۲ مربی برای اجرای طرح های آموزشی استان آموزش دیدهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان افزود: برای توسعه آموزشهای امدادی و کمکهای اولیه درحال پیگیری ثبت متون آموزشی کمکهای اولیه در بین کتابهای درسی و یا ساعات آموزشی دانشآموزان هستیم.
امدادرسانی در حوادث غرق شدگی
مثنوی افزود: غرق شدگی در رودخانه و یا چاههای کشاورزی و افتادن در اعماق چاهها از حوادثی است که فراوانی بالای دارد و طبق اسناد بالادستی، امدادرسانی به این نوع حوادث از وظایف امدادگران این جمعیت نیست.
وی اظهار داشت: با توجه به این که امدادگران و داوطلبان این جمعیت در این زمینه آموزشهای تخصصی را نگذراندهاند و بیمه ندارند، در صورت بروز حادثه در این عملیاتها هیچ ارگان و نهادی پاسخگو آنها نیست.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیای گفت:هماکنون تیمهای جستجو و نجات در سیلاب این جمعیت در زمان بروز حوادث اعزام میشوند.
مثنوی افزود: برای امدادرسانی در این حوادث باید یک تعامل درون سازمانی بین هیات نجات غریق و هیات کوهستان انجام شود تا با مشارکت این افراد که دورههای غواصی را بگذرانند تا با گذراندن و مشارکت هلال احمر و سایر دستگاههای امدادی این خدمترسانی انجام شود.
به گفته وی، از سوی جمعیت هلالاحمر استان به ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری پیشنهاد داده شده است که تقسیم کار در این زمینه صورت گیرد و نقشه راه در استان به صورت ابتکاری تنظیم شود.
آمادگی جسمانی امدادگران و توان افزایی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال وبختیای با اشاره به اینکه امدادگران این جمعیت باید توان و شرایط جسمانی بالا و مناسبی داشته باشند گفت: یکی از گزینه(آیتم)های ارتقا درجه امدادگران و همچنین تبدیل وضعیت آنها توان و شرایط بدنی مناسب است و باید تمام این آزمونها را برای آمادگی جسمانی، مهارت انفرادی و گروهی و تخصصهای مرتبط با رشته تخصصی نجات کوهستان و جاده اسکان اضطراری گذرانده باشند.
به گفته وی، دورههای بازآموزی امدادگران به صورت دورهای برگزار میشود.
استقبال بانوان برای امدادگر شدن
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیای با اشاره به اینکه در استان ۷۶ هزار نفر عضو هستند گفت: بالای ۶۵ درصد اعضای این جمعیت بانوان هستند.
وی گفت: در حوزه امداد و نجات نیز یکهزار و ۲۰۰ امدادگر و نجاتگر در استان فعال هستند که ۲۵۰ نفر از این تعداد خواهران هستند و تا درجه ایثار ارتقا یافتند و هم اکنون پنج تیم توانا خواهران در استان فعال است.
مثنوی افزود: در حوزه جوانان نیز ۴۹ هزار نفر عضو جوان داریم که بخش عمده این افراد بانوان هستند و در بحث رسانه نیز بیشتر رابطان باشگاه باور از بانوان فعالیت دارند.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است و بخش عمده ای از این استان کوهستانی است.