شناسایی یک مورد هاری در شهرستان طبس

ایرنا/ رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: شناسایی یک مورد هاری در شهرستان طبس هشداری برای احتمال شیوع این بیماری مشترک دام و انسان است و باید پیشگیریها به طور جدی دنبال شود.
علی اکبر عندلیبی افزود: اوایل اردیبهشت ماه امسال از یک مورد بزغاله مشکوک در شهرستان طبس به هاری نمونه برداری انجام شد که نتیجه آزمایشات ابتلا دام را به بیماری هاری تایید کرد.
وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع، رعایت مسائل و مراقبتهای بهداشتی توسط صاحبان حیوانات خانگی و دامداران و تشدید برنامههای کنترل جمعیت حیوانات ولگرد و پرسه زن توسط ارگانهای مسئول در شهرستان دارای اهمیت زیادی است.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان جنوبی یادآور شد: سال گذشته هفت مورد هاری در استان شناسایی شد که از این تعداد سه مورد سگ صاحبدار، یک مورد شغال و سه مورد گربه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه غذادهی نامناسب باعث تشدید کانونهای هاری در استان میشود ادامه داد: هاری یک بیماری ویروسی حاد کشنده سیستم عصبی مرکزی است که از خطرناکترین بیماری های مشترک بین انسان ودام محسوب میشود و درمان ندارد ولی قابل پیشگیری است.
عندلیبی اظهار کرد: انتقال عامل بیماری به انسان از طریق بزاق و معمولا از طریق گاز گرفتن، خراش پوستی یا تماس مستقیم به مخاط چشم است و پستاندارانی که ویروس هاری را منتقل می کنند عمدتا شامل سگ، گربه و گوشتخواران وحشی هستند و از نظر انتقال ویروس در سطح بالایی از خطر قرار دارند.
وی با تاکید بر واکسینه کردن حیوانات خانگی در درمانگاه های خصوصی دامپزشکی توصیه کرد: دامداران با تیمهای دامپزشکی برای واکسیناسیون سگهای گله و نگهبان همکاری لازم را داشته باشند و از هرگونه تماس با گوشتخواران وحشی، سگ و گربه های ولگرد خودداری کنند.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: رها نکردن حیوانات خانگی در خارج از منزل، مراجعه فوری به مراکز شبانه روزی واکسیناسیون هاری مراکز بهداشت برای پیشگیری از بیماری درصورت داشتن هر گونه گزش یا خراش توسط سگ و گربه یا دیگر گوشتخواران و اطلاع رسانی سریع به مراکز بهداشت، اداره محیط زیست و شبکه دامپزشکی در صورت هرگونه حمله گوشتخواران یا حیوانات مشکوک به هاری به انسان و دام از دیگر توصیهها است.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۲ شبکه و ۹ پست دامپزشکی آماده خدمترسانی به تولید کنندگان و بهرهبرداران در استان هستند عنوان کرد: محور فعالیتهای دامپزشکی ارتقای سطح بهداشت عمومی بوده که نتیجه آن کاهش بروز بیماریهای مشترک و سلامت فراوردههای خام دامی با منشاء حیوانی است.
عندلیبی تاکید کرد: همچنین صیانت از سرمایه دام و طیور از دیگر رویکردهای دامپزشکی است که نتیجه آن پایداری تولید، کاهش خسارات اقتصادی، بازده بیشتر در حوزه دام و طیور و امنیت اقتصادی برای تولیدکنندگان و اشتغال پایدار است.