نماد آخرین خبر

قزوین به مرحله خشکیدگی رسیده است!

منبع
مهر
بروزرسانی
قزوین به مرحله خشکیدگی رسیده است!

مهر/ کارشناس محیط زیست با اشاره به کاهش میزان آب در استان قزوین گفت: آنچه هم‌اکنون در استان قزوین تجربه می‌شود خشکسالی نیست بلکه به مرحله خشکیدگی رسیده است.

محمدعلی اینانلو درباره وضعیت خشکسالی در قزوین اظهار داشت: آنچه هم‌اکنون در استان و حتی کشور تجربه می‌شود، دیگر خشکسالی نیست بلکه به مرحله خشکیدگی رسیده است.

وی افزود: خشکسالی زمانی رخ می‌دهد که بارندگی طی یک یا چند سال از میانگین نرمال کاهش پیدا کرده و در نهایت شرایط به حالت عادی بازمی‌گردد؛ این پدیده در طول تاریخ ایران رخ داده و تبعات خاص خود را داشته، اما خشکیدگی شرایطی جدی‌تر و ماندگارتر است.

اینانلو عنوان کرد: در مراحل اولیه، زمانی که خشکیدگی تنها یک پدیده هواشناسی بود، کمتر به آن توجه شد. همین‌طور، دوران مربوط به هیدرولوژی نیز پشت سر گذاشته شد و حالا این بحران وارد مرحله اقتصادی شده و کشاورزی و باغداری را به چالش کشیده است.

او با اشاره به اینکه ایران متوسط گرمایش دو درجه را تجربه می‌کند، در حالی که این رقم برای جهان بیش از یک درجه است، بیان کرد: این وضعیت نه تنها مشکلات بارندگی را تشدید کرده بلکه بحران خشکیدگی را به یک ابر بحران تبدیل کرده است. او تأکید کرد که برنامه‌ریزی‌های جدی‌تری برای مقابله با این معضل ضروری است.

اینانلو یکی از دلایل کاهش بارندگی را افزایش تراکم جمعیت دانست و تصریح کرد: اگر شاخص خشکیدگی از ۱۰ فراتر برود، منطقه نیمه‌خشک نامیده خواهد شد.

وی تاکید کرد: در دهه گذشته قزوین به شاخص ۱۰.۶ رسیده است و چنانچه این مقدار به ۱۰ کاهش یابد، دیگر نمی‌توان آن را نیمه‌خشک نامید؛ بلکه وارد مرحله خشکسالی کامل و اقلیم بیابانی خواهیم شد. این مسئله ناشی از کاهش بارندگی و افزایش دما است.

این کارشناس محیط زیست در پایان همچنین با اشاره به افت ۲۷ درصدی حجم آب رودخانه باراجین عنوان کرد: قزوین در حال عبور از تغییرات زیست‌بومی جدی بوده و اکنون با بحران‌های مختلفی از جمله نابودی آبخوان‌ها روبرو است.





آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today